1.8.10

I form på meget lidt plads

Jeg har spekuleret en del over, hvordan man kan holde sig i form ombord på en båd. Det er ikke helt ligetil, men fordi sejlads kræver en vis portion fysik (og balance) giver det god mening at finde et træningsprogram, man kan udføre, selvom man sejler. Også bare sådan for det generelle helbred i det hele taget.
Jeg har konfereret med min fysioterapeut (hende, som har fikset min ankel og fod på trods af ortopædkirurgens skepsis), som tog udfordringen op og kom med en hel række gode forslag til træning, hovedsagligt med elastikker. Fordelen ved elastikker er, at de nærmest ingenting fylder, når de ikke er i brug - og så er der masser af steder, man kan montere en elastik ombord på en båd.
Det vil selvfølge også give noget styrketræning at håndtere sejl, og det kaster nok også noget af sig at snorkle og svømme - MEN, jeg kunne altså godt tænke mig sådan en TRX!!! Træningsagregatet fylder lidt mere end elastikkerne, men til gengæld kan man bruge det til en hel del flere forskellige ting.Nogen siger, at TRX nu får kamp til stregen af GRX, der fæstes to steder i stedet for ét, men det enkelte forankringssted er netop særlig velegnet på en båd.

Måske kan man lave sin egen? Det må prøves...

6 kommentarer:

 1. Find dog et gammelt cykelstel, og lav en kraftoverføring til skruen, eller en dynamo og batterierne, så bruges kræfterne da til noget fornuftigt. Tænk, hvis alle fitness-studios var forbundet med el-systemet, så de skabte deres eget varme vand til badet bagefter!
  Men ellers: inden du står op, spænd hver eneste muskel, du kan komme i tanke om, efter tur, og hold dem spændte i 20 sekunder. Det virker, og kræver ingen plads. Og bagefter udspænding. Se på en kat: og gør som den.

  SvarSlet
 2. Hvad med http://hundredpushups.com? Iflg. pålidelige kilder er armbøjninger noget nær den mest perfekte og alsidige træning og så kan den udføres med zero udstyr.

  SvarSlet
 3. Er det mon besværet værd at gå i gang med at lave sin egen TRX (eller GRX)? Men jo, det virker som det idelle træningsredskab på lidt plads!

  SvarSlet
 4. den er nem at lave- et par håndtag og et besøg hos luffelands klatregrej og så er den klar for næsten ingen penge.

  ellers, terraband elastikker er rigtigt gode. En kettlebell er også fed, men måske lidt mere uhensigtsmæssig på et skib.

  Der må være mulighed for en chinup bar i masten.

  SvarSlet
 5. Jeg har selv set på TRX, og det er i virkeligheden mange penge for 3 stykker snor og et håndtag :)

  Andet der er nemt at have med et et par pushup handles.. det rykker, både til pushups, handstands og L sits.

  Forresten er der forskning der tyder på at styrketræning på ustabilt underlag, som et skib, giver en større styrkeeffekt :)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!