Sidste år var en sølle forestilling, men 2011 tegner til at komme i samme liga som 2009 hvad angår æblehøsten.
Vi har presset og pasturiseret første portion most - det blev til 30 liter. Det er stadig 40 liter fra at nå op på siden af '09-produktionen, men planen er at presse igen i den kommende weekend, fordi vinden lige nu rusker kilovis af frugt ned fra træerne.
Det koster noget arbejder, men er i den grad umagen værd! Ud over at det smager fænomenalt, er det bare rart at vide, at det man drikker, er 100% æblesaft. Intet andet.
Härligt!
SvarSletKänner att jag vill till Ärön:). NU!
Var köper man en sådan press?
knusknus
KOM KOM!!! Vi väntar med öppna armar!
SvarSletSören säger, att pressen är köpt hos Danish Outdoor: http://www.danishoutdoor.dk/mosterier/frugtpresse
Hvor lyder det dog lækkert, Lotte! Jeg har en lille saftpresser, Jens har givet mig - gad vide om den også kan tage æbler.
SvarSletDet er da også en ret god og velsmagende måde at bruge nedfaldsfrugten på!
SvarSletFortsat god presselyst ;-).
Lotte, du må meget gerne komme og samle æbler her på matriklen. Eller også skulle jeg investere i en saftpresser:-)
SvarSlet...and now you need to add a little yeast...
SvarSletWow - sikken en masse saft. Det må være en fornøjelse at lave det selv og kunne servere sin egen æblemost hele vinteren.
SvarSletDet ER virkelig en fantastisk smagsoplevelse. Og samtidig føles det rigtig godt at vide 1) at der ikke er tilsat noget som helst og 2) at det ikke har kostet andet end egen arbejdskraft (når vi ser bort fra erhvervelsen af presser etc.)
SvarSlet