2.9.11

Brændenældebrød

Brændenælder er ikke kun af det onde. Faktisk har nælden optrådt i folkemedicinen i hundredevis af år, fordi planten er rig på både mineraler og vitaminer. I dag bruges brændenælde fortsat mod en lang række lidelser, fx menes det, at den er virksom mod slidgigt. Sammensætningen af mineraler i planten virker dertil stærkt basisk - altså er den god mod urinsyregigt, eksem, halsbrand og for meget mavesyre. De mange mineraler, herunder et stort indhold af jern, gør  desudenbrændenælde til et effektivt tilskud ved blodmangel, skøre negle og "træt" hår.

Det er sket, at jeg har brugt friske blade som erstatning for spinat i gryderetter, og jeg har gennem mange år med mellemrum drukket brændenældete, men i år har jeg for første gang prøvet selv at tørre planten. Her kom gulvvarmen i mine forældres bryggers virkelig til sin ret! Efter tørring fjernede jeg alle større stilke og kom blade og frø på to store glas.I går kom et par store håndfulde så til at indgå i en portion nældeboller.


Til bollerne brugte jeg Pettas opskrift (den ligger i kommentarfeltet).

6 kommentarer:

 1. Hvor lyder det spændende, Lotte - jeg må i gang med at samle brændenælder.

  SvarSlet
 2. But how do you avoid being stung by the nettles?

  Do they lose their sting when they are dried?

  bob
  s/v Eolian
  Seattle

  SvarSlet
 3. Wow, Lotte!:D De ser jättefina ut.

  SvarSlet
 4. >Madame
  Ja, afsted med dig :-) Men tag handsker på. De holder ikke op med at brænde, før de er helt tørre.

  SvarSlet
 5. >Bob
  They loose their sting while drying. But you have to wait untill they are completely dry before touching them without gloves.
  When using fresh nettles, you can stop them stinging by rinsing them in water.

  SvarSlet
 6. >Karin
  Tak :-) De smagte også godt!

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!