20.9.11

Hiv hiv hak hak hak

Dette indlæg er ikke kun for bådnørderentusiaster. Hvis du lider bare en lille smule af miljøbevidsthed og/eller sparsommelighed, kan du roligt læse videre.

Jeg har gennem flere år på landjorden været meget glad for at have en stavblender med tilhørende hakker. Jeg blendede ikke ret meget med den, men hakkede derimod en hel del. Masser og masser af løg. Hvidløg. Nødder. Persille. Alt muligt er røget i den hakker, og jeg har derfor ledt efter en afløser for den. Ikke fordi den fejler noget, men fordi den jo kræver 220V og i båden har vi 12V. Allerbedst ville det være, hvis man kunne finde en, som ikke brugte strøm, fordi det i perioder kan være en begrænset ressource - trods solceller og vindmølle. Andre ting har langt højere prioritet i strømregnskabet end lige et køkkenagregat, som egentlig sagtens kunne erstattes af en kniv (det er bare meget, meget lettere at bruge en hakker! Især i søgang.).

Svaret på mine bønner blev en manuel food processor, en VeggiChop fra Chef'n. Og den ER virkelig svaret. 


Den drives med træk og slip på samme måde som nogle salatslynger gør det. 


Jeg har nu testet den med både løg, hvidløg, ingefær og diverse krydderurter, og den er noget nær fænomenal! 


Fem ryk i snoren og løgene er klar.


Hvis man bliver ved og hiver en femten-tyve gange, så har man noget der minder om puré. Sådan!

6 kommentarer:

 1. Wow, smart. Sådan en må jeg eje :-)

  SvarSlet
 2. >Malou
  Jeg er simpelthen så glad for den allerede. Og den har en gummiring i bunden (som på en Margretheskål), så den står fast. OG så er den tilmed let at rengøre.

  SvarSlet
 3. Smart!! Min indre økonørd er stærkt begejstret ;)

  SvarSlet
 4. Tack för tipset! En sån blir det!

  SvarSlet
 5. >Maria
  Jeg er altså også oprigtig glad for denne køkkengadget. Har allerede visioner om relish, salsa og andet godt. Chop chop chop :-D

  SvarSlet
 6. >Olgakatt
  Du bli'r glad for den!

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!