17.9.11

Rig og held på pladsDet er tradition at lægge en mønt under masten, når man rigger en båd. Det skulle efter sigende bringe held, og held kan søfolk vist ikke få for meget af. Der er meget overtro forbundet med skibe og sejlads, noget af det mere fjollet end andet, men detaljen med mønten har jeg altid godt kunnet lide. I mine forældres båd ligger der fire mønter under masten - en fra byggeåret, en fra det år de købte den og en for hver af min brors og mit fødeår.
I dag fik båden sin mast og øvrige rig tilbage på plads. Inklusive en 2somhedsøre fra det år, hvor kæresten er født.
Med ønske om held og lykke.8 kommentarer:

 1. Hun er smuk med sine dejlige farver - og sikkert utålmodig nu! Og med en lykkemønt er I vist klare :-)

  SvarSlet
 2. herfra også et ønske om held og lykke på rejsen :-)

  SvarSlet
 3. Från Geta kommer lyckönskningar om den bästa av alla resor man kan tänka sig!

  SvarSlet
 4. >Nille
  Tak, jeg bliver også så glad, når jeg kommer ned til havnen og ser hende ligge der og lyse op med sine kulører. Jeg er vis på, at hun er mindst lige så utålmodig som jeg :-D

  SvarSlet
 5. >Laila
  Tak skal du have. Held og lykke kan man vist ikke få for meget af :)

  SvarSlet
 6. >Pettafolket
  Tack tack tack!

  SvarSlet
 7. I seem to recall that a modern interpretation of the coin under the butt of the mast is that a copper coin would add some rot-proofing activity, thus making the mast last longer.

  In any case, on Eolian, both the mast and the step are aluminum - not good to have a more noble metal in contact with it. Sadly we have no coin under our mast.

  bob
  s/v Eolian
  Seattle

  SvarSlet
 8. >Bob
  I haven't heard that explanation before.
  To prevent corrosion in the step (which is steel) I sandwiched the coin between two thin layers of rubber. That should do it - I hope :-)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!