21.10.11

Duftminder

I disse dage, mens jeg selv går og venter på at komme afsted, er min far ligesom de fleste andre bådejere her i landet i gang med at rigge af. Båden bliver tømt for alt spiseligt og sejl, sengetøj og tæpper kommer hjem til vinteropbevaring.

Inden sengetøj og tæpper lægges væk får de lige en tur i vaskemaskinen. Men inden det sker, sniger mig lige til et snif. Med næsen begravet i farmors hæklede kludetæpper og øjnene lukket, bliver jeg katapulteret tilbage til min barndoms sommerferiesejladser. Min krop mindes følelsen af at blive vugget i søvn i køjen, mens bølgerne slikker om det gamle træskrog. Saligt og trygt.
Det er slet ikke så ringe på sådan en kold efterårsdag.

Hvilken/hvilke duft(e) minder dig om barndom?

6 kommentarer:

 1. Jeg er faktisk ikke knyttet til dufte, men mere ord, lyde, billeder :-)Min barndom forbindes bl.a med at halvsove på bagsædet af bilen på vej hjem fra familiebesøg,mens mine forældre snakkede stille, og så nydelsen at blive båret ind i seng :-)
  God weekend, jeg håber I snart komme af sted :-)

  SvarSlet
 2. Nyslået græs, duftende nerier og telt! Så er jeg katapulteret direkte tilbage til min barndoms teltferier i Frankrig/Spanien ;)

  SvarSlet
 3. Fuktiga betongväggar och biografdamm. Obönhörligt blir jag åter bara fem år eller så:)

  SvarSlet
 4. Min søsters sengelinned, som hun arvede fra vores mormor...det dufter stadig af mormor :D

  SvarSlet
 5. I guess I should have done a post about scents today too. Both you and John Vigor did. I must have missed the memo.

  bob
  s/v Eolian
  Seattle

  SvarSlet
 6. Åhhhh, hvor det ikke kun dufter, men det ser også smukt ud.... udmiddelbart har jeg ingen duft hvor jeg tænker på barndommen, mærkeligt...

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!