19.11.11

Yoga og meditation - Meningsfyldt tidsfordriv #6

Et af mine kriterier for projekt Meningsfyldt tidsfordriv går på økonomi - jeg vil gerne holde budgettet så lavt som muligt. Og en måde at gøre det på, samtidig med at jeg indfrier de øvrige to kriterier, er at benytte nogen af alle de mange tilbud om gratis prøvetimer rundt omkring.

Således stod den i går aftes på yoga, afspænding og meditation på Skandinavisk Yoga- og Meditationsskole.
Universalstillingen - billede lånt fra www.yoga.dk
Ingen af delene er nye for mig, men stedet var en ny oplevelse. Jeg har hørt meget godt om skolen, der er Nordens ældste af sin slags med sine mere end 40 års virke, og jeg har også nydt Jette Harthimmers lange interview med grundlæggeren, Swami Janakananda som optakt til mit besøg. Dertil har jeg flere gange mediteret til hans Oplev Yoga Nidra (selvom den desværre blev lidt ødelagt for mig efter indtroduktionen til parodien, Den Lille Gumbas - se kun klippet, hvis du IKKE har planer om at benytte guidet meditation lige foreløbigt!!!)
Altså følte jeg mig fint rustet til aftenens aktivitet ud over blot at rende rundt med en krop, som i den grad kunne trænge til at dyrke noget yoga. Det blev da også en fin oplevelse, men jeg ville gerne have undværet harmonikaspilleren nede på gaden (som åbenbart kun kan én melodi), hans efterfølger som spillede ganske gennemtrængende på violin og det hosteanfald som overmandede mig midt under en meditation, hvor vi skulle stirre ind i en stearinlysflamme. Jeg måtte snige mig ud for at gø igennem og fandt derfor aldrig ud af, hvad det gik ud på med den flamme - men den efterfølgende afspænding var glimrende.

Hvis man vil dyrke den ægte yoga, så er det her, man skal komme - de er meget, meget dygtige - men mit indtryk er, at de også er noget frelste i det. Det kan man jo så tage med som et ekstra krydderi, eller man kan vælge selv at lade sig frelse - jeg tror, jeg personligt hælder mest til det første.

Praktisk information
Der er gratis introduktion 17-19 på fredage (25/11, 2/12 og 9/12)

3 kommentarer:

 1. Jeg synes det er imponerende hvor langt du når rundt med dit Projekt Meningsfyldt Tidsfordriv, og glæder mig hver dag til at læse hvad du nu har fundet på ;-)

  SvarSlet
 2. Tak Karen :-)
  Jeg er glad for, at der er nogen, som har glæde af at følge med i mit lille projekt.

  SvarSlet
 3. Jeg er ikke så vild med det sted. Nej, jeg må jo indrømme, at jeg ikke selv har været der... men jeg har hørt meget om det og de lyder nemlig meget frelste. Jeg vil i stedet anbefale Hamsa Yoga på Nørrebro. De er ikke frelste - men de er gode til at skabe velvære i krop og sjæl. :-D

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!