28.2.12

BangkokBeskidt og dynamisk, vild og svedig - Bangkok er horder af mennesker blandet med oldgammel skønhed, blomstrende ungdomskultur og ritualer fra en svunden tid. Thaierne selv kalder byen for Englenes by, men der er ikke meget engleagtigt over Bangkok. Man skal ikke rejse dertil og regne med at finde et eksotisk, tilbagelænet, drømmeagtigt sted fanget i en traditionel fortid. Det, som især er slående, er størrelsen, hastigheden, en aldrig tiende kakafoni af olfaktoriske og auditive indtryk, de lokales venlige imødekommenhed og et aldrig aftagende trafikkaos.
Der er stadig romantik at finde blandt khlong'er, paladser og templer, men ultimativt er det byens åbenlyse kamp mellem moderniteten og de gamle, rurale traditioner, som springer i øjnene. Futuristiske transportmidler i glas og stål gnubber skuldre med almisseindsamlende munke og faldefærdige huse af træ. Det hele er der: rigdom og fattigdom, smogfyldte hovedgader og smalle gyder indhyldet i lokkende, eksotiske aromaer, gigantiske shoppingcentre og krumryggede gadesælgere, internetcaféer og håndskubbede boder med dybstegte insekter og ris i bananblade.

Kontrastfyldt og fascinerende er Bangkok bestemt et besøg værd.

2 kommentarer:

  1. Ja, Bangkok er et meget spændende sted. Tilbragte kun 24 timer der, men fik et indtryk af både kaos og ro. Okay, kontrasten er nok også ekstra stor, når man kommer fra Ilulissat :-)

    Ville i hvert fald gerne se mere til byen, og har tænkt mig at benytte mig af min mulighed for lokalguide!

    SvarSlet
  2. Bangkok med lokalguide må være det optimale. Vi købte os til én i fire timer (på cykel) og det var dælme godt givet ud. Skriver om det en af dagene.

    SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!