21.2.12

Blodklumper, bambusorm og bananblomster

At bevæge sig rundt på madmarkederne i Thailand er et overvældende sansebombardement på mange planer. Der er farver, lyde og lugte - og smage, hvis man tør - som får en tur i Irma til at minde om et besøg hos bedemanden på en regnvejrsdag i november. Vi var på flere markeder i løbet af ferien, men det store Worarot Market og det nærliggende Muang Mai Market i Chiang Mai var uden sammenligning de bedste af dem, hvad angår udbud og variation.
Det kan betale sig at komme først på dagen, hvor der er flest varer og hvor handlen er mest livlig - men på de store madmarkeder er der aktivitet hele dagen, så uanset hvornår det kan passe ind, synes jeg ikke, man skal snyde sig selv for oplevelsen.

Bananer og bananblomster (de mørkerøde)
Andefødder (forrest i billedet) m.m.
Frøer og andet godt
Insektsnacks som silkeorm og græshopper - friturestegt
Gris i egen tarm - og masser af flæskesvær
Koaguleret kyllingeblod - godt i supper
Fermenterede æg farves altid lyserøde, så man ikke tager fejl
Risnudler i rå mængder
Galangarod, ingefær og ginseng
Friske bambusskud - spiser dem ALDRIG mere fra dåse!
Rosenæbler (chom-phuu)
Endnu en håndsnack - friturestegte kyllingehoveder
Tørret frugt
Bambusorm med salt
En af de mange typer tørrede fisk
Babyskilpadder
Cikader
Skulle det være et netfuld levende tudser?
Der er noget for enhver smag! Og thaierne spiser tilsyneladende hvad som helst.
Hvad er det mest eksotiske/usædvanlige, du har spist?

6 kommentarer:

  1. Min veninde er fra Cambodia (vietnamesisk mor) og hendes mand fra Burma. Manden paastaar at at min veninde og hendes familie spise ALT. "If it moves, they eat it" siger han tit og saa griner min veninde samtykkende. Jeg er over hele hovedet ikke sart, men ehmmm... der er alsaa visse ting der bare ikke ser saerligt appetitlige ud - isaer insekter. YDRK!

    SvarSlet
  2. Mattak, en af helt store specialiteter heroppe. Det er et lille lag hud og et lidt tykkere lag spæk, helst fra hvid- eller narhval, men andre hvaler kan også bruges. Det spises råt, evt. med Aromat, og smager egentlig ikke af ret meget, men det er meget sejt og jeg bryder mig virkelig ikke om konsistensen. Spiser det, når jeg ikke kan afslå, men det bliver aldrig min favorit!

    SvarSlet
  3. Jeg har spist krokodille, da jeg var i Afrika engang. Det er 15-20 år siden. Smagte okay, lidt i retning af kylling som jeg husker det. Jeg kan også godt lide blæksprutte, som jeg altid lige skal have i Grækenland. Ellers ikke noget som helst i retning af det du viser på dine fotos - babyskildpadder - yrk - tror næsten jeg kunne blive vegetar, hvis jeg blev præsenteret for meget af det, du viser ;-)

    SvarSlet
  4. >Tina
    Ha ha, "If it moves, they eat it"! Det var præcis den opfattelse, jeg også fik efter vores markedsture. Der er simpelthen ikke grænser for, hvad man kan købe af kryb og kravl.
    Og jeg har det som dig, jeg er ikke sart, men der er bare grænser for, hvad jeg har lyst til at putte i munden.

    SvarSlet
  5. >Grønlandspost
    Uh ja, mattak - det prøvede jeg også i Ilulissat. Heller ikke min favorit, men personligt synes jeg, at sælspæk er omkring hundrede gange værre både hvad konsistens og hvad smag angår. Det er nok i virkeligheden noget af det klammeste, jeg nogen sinde har puttet i min mund. Brrrrrrrrr!

    SvarSlet
  6. >Laila
    Jeg har også spist krokodille (i STEGE af alle steder!) og ja, det mindede mest af alt om kylling med en svag undertone af fisk synes jeg. Bestemt ikke nogen slem ting. Blæksprutter kan jeg også godt lide, men på Madeira har jeg fået dem hele (små altså) med munddele og indvolde og det hele; det krævede lige et par ekstra synkebevægelser...
    Og min grænse går altså også ved babyskildbasser. Det tror jeg simpelthen ikke, jeg kunne få mig selv til at spise.

    SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!