29.3.12

Bikerdrømmen afstøvet


Jeg skal love for, at det rykker i en gammel motorcyklist i dag. For i dag åbner Bakken akkompagneret af den traditionsrige motorcykelkørsel fra Nørrebro til den gamle forlystelsespark, og vejret lægger op til, at der bliver mange tusind i kortegen i år. Jeg gik savlende ned ad Nørrebrogade for halvanden time siden, og da var der allerede fyldt med motorcykler i alle afskygninger hele vejen fra Lygten til Jagtvej på trods af, at de først sætter i gang klokken 19.

 

Jeg mødte en gammel gymnasieveninde i sit stiveste bikerpuds - og hun mindede mig om, at det jo var det, vi skulle. Køre på motorcykel. Av, den sved alligevel lidt, for det er godt nok ikke meget, jeg har fået kørt, siden vi sad og drømte sammen om krom og choppere og ultimativ frihedsfølelse for femten år siden. Men det er jo heldigvis aldrig for sent at støve sit gamle motorcykelkørekort af og jeg kunne i dag konstatere, at der findes masser af aldrende motorcyklister (og ditto motorcykler for den sags skyld).
Det bliver altså ikke lige nu, jeg køber egen kværn; jeg har nogle andre drømme, som lige skal indfris først.


Den her motorcykel, kommer jeg så aldrig til at forstå.
Det må være så som så med frihedsfølelsen, når man kører rundt med fem hjul...

8 kommentarer:

 1. Sjovt, det er en passion jeg aldrig har følt den mindste gnist ved - men det er da et imponerende syn :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til, Line :-)
   Vist er det et imponerende syn, uanset om man selv har lyst til at køre på dem eller ej.

   Slet
 2. Hej Lotte
  Jeg gik også en tur af Nørrebrogade hertil aften og nød synet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var rigtig mange mennesker, som gjorde som du og jeg :-)

   Slet
 3. Jeg var også til Bakkeåbning i går. Det var godt nok imponerende. Tror jeg vil tage en tur ind omkring Nørrebro næste gang, så jeg kan få flere detaljer som du har fået. Det er jo lidt svært i farten. Men jeg synes nu også, jeg fik fanget stemningen alligevel. Jeg nød det omend, jeg kom til at vente læææænge!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo en anden oplevelse, når man ser - og hører - dem køre. Men du har ret i, at man nok får flere detaljer med, når man nyder synet, mens de er parkeret.

   Slet
 4. Åhja, Goldwing'en: jeg glemmer ikke, da jeg så en far og mor med hver sin, far med sidevogn til et par børn, begge med anhængere, og med telefonledning til ungerne, dem bagpå eller i sidevognen. Spøjs fornøjelse, tænkte jeg. Så meget hellere en '49 Nilfisk, øh, sorry: Nimbus!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg også! Jeg er jo vokset op med Nimbus, så netop den gamle mukkebik har jeg en helt særlig forkærlighed for, selvom jeg dog ikke nærer noget ønske om at eje en.

   Slet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!