25.4.12

Aries, kære Aries


Vi har haft et smertensbarn. Bemærk venligst datidsformen. For smerten er endelig fordrevet til fordel for fornøjelse.
For et lille års tid siden sejlede vi til Dyvig på Als for at få installeret et af de berømte og højt besungne Aries vindror. Vi havde været lidt nervøse for, om det ville kunne styre vores skib, der kan være ret tungt på roret og som dertil er ratstyret uden ret meget udveksling - men Peter Matthiesen var ikke i tvivl og installerede lynhurtigt vindroret for os. Katzchiiing - at betale 27.500 dukater. Det SKULLE bare være en ubetinget succes til den pris, men vi ventede forgæves på trygt at kunne overlade styringen til vores nye ven. Han viste sig svigefuld og ikke for alvor tillidsvækkende. Nedtur. For uden et velfungerende vindror vil døgn- og ugelange sejladser blive en temmelig tung og fysisk krævende oplevelse, fordi vi konstant skal have en rorgænger, der ikke kan slippe rattet ret længe ad gangen. Ouha, det var ikke godt det her.

MEN - for der er heldigvis et men - efter at have sendt Peter mails og billeddokumentation, har han kunnet vejlede os mere indgående og ved at stramme styrelinerne og trimme yderligere på sejlene (selvom det sidste efter sigende skulle have mindre at sige) har vi nu kunnet konstatere, at Aries faktisk KAN styre vores båd. Gårsdagens sejlads på Øresund mundede således ud i den vindrorssucces, vi har higet efter og en stor (STOR) sten er faldet fra vore hjerter. Nu kan oceanerne bare komme an!

4 kommentarer:

 1. Og de kom væltende ind, agten for tværs.
  ;-)

  SvarSlet
 2. 27500 dukater - kroner? Uh. Det er godt nok vigtigt med en automat-pilot, vindror eller hvad det er, jeg har hørt om det. Men hvad gjorde man i gamle dage, når man sagde at man bandt roret fast? Hvad skete der så?

  SvarSlet
  Svar
  1. Donald, vi har både vindror og autopilot - til sejlads for hhv. sejl og motor. I princippet kan man godt binde roret fast, hvis ens sejl er trimmet perfekt og hvis vinden ikke springer for meget - Slocum mestrede kunsten på hans solosejlads jorden rundt.

   Slet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!