14.9.12

Føniks


For godt halvanden måned siden stod jeg overfor ENDELIG at skulle begynde på den jordomsejling, som efterhånden har været undervejs i mere end seks år. Faste læsere vil vide, at det har været en årrække præget af mange, lange timer brugt på renovering af båden, uddannelse til først yachtskipper af tredje grad og siden af første grad, opsparing, research, indkøb af udstyr, prøvesejladser og andre forberedelser - flankeret af en hel række af udfordringer og forhindringer, vanskeligheder og forsinkelser, som det lykkedes os at overvinde. NU. Nu var vi endelig klar.

MEN, som nogle af jer allerede ved, så valgte min kæreste dagen før den planlagte afsejling at bryde med mig. Med alle de vidtrækkende konsekvenser, sådan et brud nu en gang må medføre. Altså bliver den længe planlagte sejlads ikke til noget alligevel. Lidt af en mavepuster, for nu at sige det mildt. Og selvfølgelig ikke noget, man lige fordøjer med et snuptag. Jeg har gjort, hvad jeg kunne for at give mig selv tid og rum til at mærke og være i det følelseskaos, der naturligt følger i kølvandet på et bristet forhold og deraf følgende knuste drømme og ditto håb for fremtiden - uden at dyrke dramaet, men også uden at flygte for meget fra det. Jeg er samtidig bevidst om, at det er helt essentielt at jeg får reflekteret over, hvilke lektioner der ligger til mig i dette her. Og det er naturligvis ikke allesammen lige rare indsigter. Blot nødvendige.

Der er selvsagt en stor sorg, et sugende savn og et svigt af dimensioner, som her skal bearbejdes, samtidig med at jeg ikke kan se bort fra, at mit liv med ét slag ligger som et helt blankt stykke papir foran mig. Og hvor skræmmende det end kan synes at stå uden job, uden bolig, uden planer og uden kæreste, så står jeg jo også uden store lån, faste udgifter og snærende forpligtelser. Og dertil med en slat på kistebunden.
Så i stedet for at lade mig slå helt ud af dette grænseløse "intet", har jeg indtaget tomrummet og er i færd med at forvandle det til en eventyrlig legeplads for tankeeksperimenter og umulighedernes muliggørelse. For jeg NÆGTER altså at ende som en bitter kælling, som synes mænd generelt er nogle snotskovle. Det er mit liv simpelthen for dyrebart til, men pt. er jeg absolut ikke klar til at involvere mig i et nyt forhold. Lige nu handler det for mig kun om at investere i mig og bruge friheden til noget konstruktivt.

Så jeg har lovet at gøre det næste års tid til "Lottes år". Jeg vil støve nogle drømme af, som ellers har været sat på standby og få streget nogle punkter på min bucket list. Rejse og opleve. Måske endda gøre alvor af at tage ud at sejle. Det synes jeg, jeg fortjener. For livet går jo videre. Sorg eller ej. Og jeg synes helt ærligt, jeg skylder mig selv at tage mine drømme alvorligt, selvom jeg lige nu må nøjes med at udleve dem på egen hånd.

Jeg starter med at tage til Seychellerne.
I dag.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fra Wikipedia:

Fugl Føniks er et fabeldyr fra persisk mytologi, hvor den er et symbol på genfødslen. Den forekommer også hos de gamle grækereromerne og ægypterne. I senere tolkninger er fuglen blevet symbol på genopstandelse, udødelighed og liv efter døden. Man sagde om fuglen, at den brændte sig selv i sin rede. På et tidspunkt herefter genopstod den så af sin egen aske og rejste sig højt på himlen. 


24 kommentarer:

 1. Det är rätt, kavla upp ärmarna och jobba på!
  Ha det riktigt skönt på Seychellerna, det har du verkligen förtjänat!

  SvarSlet
 2. Kære Lotte, rigtig god tur til dig, jeg kan se i din sidebar, at du skal arbejde derned, det lyder spændende. Og hvor er dine refleksioner bare gode. Du ønskes god vind i sejlene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lene.
   Jeg er virkelig glad for, at jeg har taget mig selv så alvorligt, at jeg har givet mig rum til at reflektere og mærke efter. Jeg er allerede begyndt at høste frugten af det. Jeg er selvfølgelig stadig vildt ked af, at han ikke længere er en del af mit liv, men med tiden vil savnet utvivlsomt mindskes.
   Og lige nu står programmet altså på eventyr for mit vedkommende.

   Slet
 3. What? Oh no! Og oh yes! God tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, den er god nok.
   Shit. Og wuhuuu.
   Tak.

   Slet
 4. Lotte, du er sej :-)

  SvarSlet
 5. Kære Lotte

  Du er i sandhed en gæv pige med ben i næsen. Rigtig god tur - det lyder som balsam for både krop og sjæl med sådan en rejse.

  Kram fra Malou

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Malou, jeg kan allerede mærke, at det her nok er det bedste, jeg overhovedet kunne gøre for mig selv lige nu.
   Kram direkte fra troperne

   Slet
 6. Svar
  1. Ja, jeg er også meget hurtigt blevet fan af ordet :-D
   Tak for at lære mig det!

   Slet
 7. Rigtig god tur, jeg håber du får en fantastisk tid derude.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Inge. Jeg har allerede taget hul på herlighederne.

   Slet
 8. Ja tal om en mavepuster! Stakkels dig! Men ønsker dig en super tur. Det må da være stedet at komme sig ovenpå sådan en omgang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Deborah. Jeg ved af erfaring, at troperne har en god effekt på mig :-)

   Slet
 9. Godt brølt løvinde :) god tur og stornyd dit Lotte-år :)
  ...og så blev ordet snotskovl lige puttet ind i min ordbog :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Roooooar! :-D
   Snotskovl er et brilliant ord, som en god ven har lært mig. Jeg kan desværre ikke selv tage æren for det.

   Slet
 10. Ønsker dig det bedste Lotte-år EVER. Det fortjener du. Måske der findes det modsatte af en snotskovl ude i den store verden som vil dig og kærligheden ;o) Kæmpeknus fra ham du ved og mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Inger. Jeg skal nok møde ham en dag, men lige nu koncentrerer jeg mig bare om at opleve.
   Kan du og ham du ved nok ikke give hinanden et kram fra mig?

   Slet
  2. Vi krammer og krammer og knus til dig :D

   Slet
 11. Altså, en snotskovl må da være den, der skovler det snot, en snothas har produceret, ikk'? Altså er en snotskovl en, der endnu ikke har løsrevet sig sig fra snothasen.
  Jeg fornemmer, at du HAR løsrevet dig, og til lykke med det! Det har sikkert gjort ondt, men nu kan du komme videre, og jeg ønsker dig al mulig held på rejsen...også den virkelige: det hav ser da bare SÅ lækkert ud, og vi har set en del derfra! Sidst om de store kæmperokker, der fouragerer. Datteren dykkede med nogle slægtninge, plus hvalhajer, nord for Mexico. Hvis ikke det var, fordi hun er igang med nogle spændende opgaver, ville hun nok tage turen igen.

  SvarSlet
 12. Kudos - det er en god idé at se Seychellerne - det ville jeg gerne opleve, hvis jeg ellers var lidt mere mobil.

  Jeg tror, at vi i alle faser af livet kan komme til at stå overfor et tab af vore kære, enten det nu skyldes at forholdet brydes eller en tagsten eller et trafikuheld lægger folk i graven. Men der er - heldigvis - mange muligheder i enhver livsfase.

  Kudos, og god rejse ønskes lettere forsinket. Jeg har været på Seychellerne via GoogleEarth og andre websider, og det er spændende, det er en spændende biologi. Jeg ved ikke hvad du kommer til at lægge af kroner dér, men det er jo i nogen grad turister, som betaler for civilisationen på Seychellerne, så pengene er vel-anbragt.

  Knus og god rejse :)

  SvarSlet
 13. Jeg er bare saa glad for du er kommet afsted, efter lige at have klappet hesten. Du faar garanteret dit livs oplevelse - noget anderledes end den du havde planlagt, men det bliver oplevelsen jo ikke ringere af. STORT knus til ((((((((((((dig))))))))))))) og poej poej!

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!