6.12.12

Tilbage på planetenEfter næsten tre måneder på Assumption uden internet eller telefonforbindelse til omverdenen føles det helt uvirkeligt igen at have adgang til mail, blog, skype, sociale medier og alle de andre tidsrøvere på nettet. Jeg har haft mulighed for at sende et par sporadiske emails til min familie via sattelittelefonen, men da den forbindelse var både vanvittigt dyr og reelt kun beregnet til nødstilfælde og kommunikation med hovedkontoret, vænnede jeg mig hurtigt til, at det simpelthen ikke var muligt at følge med konstant. Jeg var uden for rækkevidde og kan betro jer, at det faktisk ikke er så forfærdeligt endda.

Ikke at jeg ikke har savnet at kommunikere skriftligt med omverdenen, for det er nu en gang en af de ting, jeg holder af, men det har været god mentalhygiejne at få renset ud. Der har været god tid til reflekteren. Der har været tid til at læse mange og lange bøger. Der har været tid til bare at sidde med tæerne i sandet og glo ud over oceanet. Og der har været tid til bare at være. Uden nødvendigvis at skulle delagtiggøre nogen i mine oplevelser, tanker og indfald. Jeg tror, at sådan en kold kommunikationstyrker sikkert ville være sund for mange... Jeg har i hvert fald ikke taget skade, tværtimod. Og skulle jeg have mistet en læser eller ti på bloggen i min lange tavshed, jamen bevares, det tror jeg nu nok, jeg overlever. Til de af jer, som stadig hænger på – tak for jeres tålmodighed.
Men altså. Nu hvor jeg igen har chancen for at dele stort og småt med jer, er det min agt at gøre det. Jeg lover ikke noget fast og vil ikke være en slave af daglige indlæg – der sker bare så mange ting og her er så fantastisk, at jeg synes, det ville være nærigt ikke at dele lidt ud af det. Så altså, jeg er tilbage i den elektroniske sfære, og jeg glæder mig til at dele ord og billeder med jer igen. Jeg håber, I vil synes, det har været ventetiden værd.

26 kommentarer:

 1. Det ska bli så intressant att få ta del av vad du kan berätta!
  Håller med om att det kan vara nyttigt att inte vara uppkopplad hela tiden utan få tänka i fred!

  SvarSlet
  Svar
  1. Forbindelsen er meget ustabil, så min returneren til kommunikationssamfundet sker gradvist :-)

   Slet
 2. Dejligt at høre fra dig, og jeg vil glæde mig til at høre mere om der, hvor du er. Og du har ret, vi har godt af sommetider ikke at kunne kommunikere ud i verden, men må forholde os til vores lille lokalområde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, det har virkelig været godt for mig, kan jeg mærke. Men jeg er også glad for igen at være i kontakt med omverdenen. Nogen gange bliver lokalområdet nemlig lidt for lille...

   Slet
 3. Velkommen tilbage, Lotte. Jeg læser, at du har haft det godt. Det gør mig glad :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Liselotte. Jeg er også glad :-)

   Slet
 4. Dejligt at læse nyt fra paradis :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt du vil læse med. Det er sjovest, når der er nogen at dele med.

   Slet
 5. bestemt været ventetiden værd...og du lyder til at have det godt...det er det vigtigeste :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for at du synes, Anne. OOg ja, jeg har det dejligt!

   Slet
 6. Absolut, som Anne siger, du lyder til at have det godt, og det er det primære.

  Glæder mig til at høre, hvad du vil dele næste gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver nok noget om dykning, Deborah :-)

   Slet
 7. Sådan, som jeg læser teksten, har du så absolut ikke spildt tiden.
  Jeg har nu også haft på fornemmelsen, at du ikke hører til dem, der keder sig, blot fordi de ikke er i selskab konstant. Som min fader sagde:" Man keder sig ikke i intelligent selskab, om ikke andet, har man jo sig selv!" Jeg selv tager udgangspunkt i et digt af Heinz Erhardt, som jeg har gendigtet på dansk:" Jeg nyder tit min ensomhed: der gør mig ej en kat fortræd!"
  Men lad os nu høre, hvad du har bedrevet hidtil. Fra Ærø kan jeg fortælle, at sneen har pudret landskabet, omend tyndt, at Pyt-færgen nu ligner Rasmus Klumps Mary, og at de vise fædre og mødre pr Januar lukker Marstal-færgen og flytter den til Ærøskøbing: herved regner de med at spare mange penge og tid, selv om regnskaberne viser, at ruten bruger tredobbelt olie og tager et kvarter længere at sejle. Men hvad kan man også forlange af Karsten, Lars og Jens: de er jo kun matematiklærere og har aldrig lært at regne. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil ikke gå ind i færgedebatten her - jeg synes, det har været helt til grin i årevis, at sådan en lille ø har haft så mange færgeruter.
   Her til øen går der ingen færge, men derimod en lille motorbåd, som kun krydser de ca 50 sm til Assumption (og landingsbanen der) en gang om måneden. Det er anderledes forhold...

   Slet
 8. kram til dig.. velkommen tilbage - på så mange planer

  SvarSlet
 9. Svar
  1. Tak Mette, jeg er også glad for at være her igen.

   Slet
 10. En dejlig låge at åbne, du er tilbage! Det glæder mig i denne juletid:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kalenderlågelotten er kun glad for at kunne sprede lidt glæde.

   Slet
 11. Dejligt at høre fra dig - har sådan tænkt på hvordan det gik dig derude i verden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det går såmænd rigtig godt, Malou - forbløffende godt, når jeg tænker efter...

   Slet
 12. Velkommen tilbage til cyberspace, dejligt at høre fra dig igen. Det er ikke sikkert tankerne er nået helt ud til dig, men der er sendt flere af sted her fra. Stilhed og tid til eftertanke er bestemt ikke dårligt, nogle steder bliver faktisk betragtet som en kvalitet at kunne være stille. Alligevel nyder jeg nu at læse dine ord igen :-)

  SvarSlet
 13. Jeg tror din betroelse (at det ikke er så slemt endda) - men jeg kommer jo også fra en tid, hvor (lyd)radioen var den vigtigste massekommunikation.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!