10.6.13

C for Cirkeltræning


Som noget af det første, efter at vi gaster var påmønstret i Chuuk, holdt vi et møde, hvor vi bl.a. blev bedt om at byde ind med vores forventninger, håb og drømme for de kommende fire måneder. Hvad vil vi gerne have ud af dette togt? Hvad håber vi på at se, gøre og opleve? I hvilken retning ønsker vi at se en personlig udvikling (om nogen)? Hvad ønsker vi at opnå med rejsen?

Udover de åbenlyse ønsker om at se og opleve eksotiske destinationer fra dækket af en båd, at få lov at dykke spektakulære steder, at tage på eventyr på de forskellige øer, vi ankommer til og den slags, så var der flere, som nævnte, at de gerne ville arbejde med personlig udvikling. Jeg har selv været på en personlig rejse siden 2005, så feltet er ikke nyt for mig, og jeg måtte indrømme, at jeg højere på prioriteringslisten havde et ideal om at komme i bedre form. Ikke at jeg ikke tror, jeg kan udvikle min egen personlighed mere (vi holder vel aldrig op?), men de mange måneder på Assumption og Aldabra kostede på grundformen og jeg savner at følge mig stærk og smidig. Så ja, jeg nævnte 'at komme i bedre form' og den blev straks grebet af den øvrige besætning. Ikke mindst af Kristian, som var fyr og flamme. I løbet af få minutter fik vi strikket et cirkeltræningsprogram sammen og har siden gennemført at træne hver anden morgen kl. 7. Nogen gange er vi fem, nogle morgener er det samtlige syv besætningsmedlemmer, som hopper, pruster, brøler og sveder på fordækket. Det kan selvfølgelig ikke lade sig gøre, så længe vi er under sejl, men i de uger, vi lå for anker i Chuuk sprang vi ikke over en eneste træning, og nu, hvor vi er ankommet til Pohnpei, har vi genoptaget træningen i god stil. 
Det føles fantastisk at have overstået sådan en halv times intensiv cirkeltræning, og dagen er skudt i gang på formidabel vis. Samtidig leverer vi underholdning i særklasse til lokalbefolkningen, som sætter farten ned på deres både, når de passerer, mens de griner og vinker. Hvad de tænker om de tossede blegansigter, som spjætter rundt på dækket, må stå hen i det uvisse, men at dømme efter deres ansigtsudtryk, finder de os temmelig underholdende og nok også en anelse besynderlige. 

Dette er tredje afsnit serien Langturssejler fra A til Å. På onsdag kommer det til at handle om noget, jeg holder meget af at gøre - især i troperne.

6 kommentarer:

 1. Lotte, du skal vide, at jeg NYDER at læse nyt fra dit eventyr. Jeg glædes sådan på dine vegne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Marianne.
   Jeg nyder virkelig endelig at kunne dele dette her :-)

   Slet
 2. Det låter klokt att passa på när det går att motionera - annars är väl båtlivet utrymmesbegränsat för den slags.
  Väldigt kul att få följa dig på turen!

  SvarSlet
 3. Jeg kan ikke forstå at arbejdet på Aldabra har kostet på "grundformuen" (jeg går ud fra du mener på konditionen), for jeg troede I lavede en hel del research; men måske var det stillesiddende iagttagelse og optællinger?

  Men under alle omstændigheder lyder det godt at træne til undrende lokale blikke, det er da sejgt! cirkeltræning er nyt for mig (Google:Motion-online:)

  Et cirkelprogram kan skrues sammen på et utal af måder, men et helt basalt program kan være følgende:

  * 6 stationer
  * 30 sekunders arbejde – 15 sekunders pause
  * 4 omgange

  Et sådan program vil tage ca. 18 minutter at gennemføre. En god strategi for gennemførelse er, at man tager det roligt på første omgang. På anden og tredje omgang kører man så højt tempo, så man kun lige har kræfter til at gå videre til næste øvelse.
  6 stationer kan fx. være:
  Armstrækninger
  Englehop
  Rygstrækninger
  Reaktionsøvelser
  Mavebøjninger
  Knæløft

  SvarSlet
 4. Jeg trækker altså også på smilebåndet ved tanken om jer alle sammen i fuld gang på dækket :-) Kan godt forstå de lokale sætter farten ned og kigger en ekstra gang! Men sejt at I gør det!

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!