7.12.13

Pitstop på Kosrae - Jule(post)kort #7


21. juni 2013
Er vel ankommet til Kosrae, som oprindeligt ikke var planlagt som destination. Planen var at sejle fra Pohnpei til Kiribati, men omstændigheder tvang os til at ændre kurs. Vi har fået klaret, hvad vi skulle og kan nu nyde en fantastisk smuk aften på denne lille perle midt i Stillehavet, den mindste af Mikronesiens Forenede Stater. Nu sidder jeg her og puster ud og kigger tilbage på de seneste dages strabadser, mens jeg tænker på, hvor surrealiastisk det føles, at jeg for blot et par dage siden mest af alt havde lyst til at gå fra borde. Mine dagbogsnotater taler for sig selv:

17. juni 
Fik udklareret fra Pohnpei og tog af sted ved 13-tiden. Vi begyndte i sol og fin vind, men lynhurtigt ændrede det sig til vild regn og en kombination af bølger og strøm, der skabte så ubehagelige omstændigheder, at de fleste af os endte med at blive rigtig dårlige. Jeg har aldrig været så søsyg i mit liv!

18. juni
Hang ud over siden i otte timer og lå efterfølgende i fosterstilling i fem timer i cockpittet. Er fortsat meget dehydreret og forsøger at få så meget søvn som muligt. Vandet i tanken smager ikke godt, og jeg har svært ved at få det ned. Føler mig godt nok ynkelig.
Krise: Vi har vand helt op under dørken og ingen fungerende pumpe. Alle mand er i sving med spande og baljer. Heldigvis er der ikke hul i skroget, vandet kommer ind gennem en defekt lænseslange. 

19. juni
Nattens oplevelse var ikke særlig fed, men det er godt at vide, at jeg bevarer roen og overblikket i den slags situationer. Alle virker mere trætte og slidte på dette ben. Vejret er ringere og søen værre.
Tilbringer mange, mange timer i køjen. Bliver kastet rundt, men har dog fået lidt søvn. 
Er nødt til at huske mig selv på, at jeg gør dette frivilligt.

20. juni
Rorvagt 5 til 9. Nu har vi land i sigte. Som det dog gør godt at se Kosrae rejse sig af disen i det grå morgenlys. Glæder mig til en rolig nat og til at mærke fast grund under fødderne. Vi skal bruge en masse tid på at gøre rent og vaske og tørre alt, der fik saltvand forleden nat, så jeg håber, vi får en dag med solskin. Det vil gøre os alle godt, tror jeg.

2 kommentarer:

  1. Kosrae billederne viser, som du skriver, en perle. Jeg kan godt forstå du blev søsyg. En tur som den er noget andet end bølger i de indre danske farvande eller fx. den engelske kanal - plus at skibet kan have en anden rytme end man er vant til.
    Men godt at du klarede den - og godt at I var mange til at lænse båden.

    SvarSlet
  2. Uha, den engelske kanal er et andet minde om søsyge for mig, ha ha. Men ellers er det heldigvis ikke ret tit, det sker.

    SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!