6.7.10

Fjern-finanser


Mens jeg var hjemme på fødeøen, var jeg et smut i den lokale sparekasse for at få nogle detaljer på plads i forbindelse med den forestående omlægning af livsstil, hvor jeg i en årrække i meget lange perioder ikke vil befinde mig på dansk jord. Jeg har et livslangt forhold til mit pengeinstitut (har dog ikke været mere trofast, end at jeg også har haft andre ved siden af), og det er der mange fordele ved. En af dem er, at alting kan klares telefonisk - det gælder også selvom man har glemt sin brors kontonummer, som man skal sætte penge ind på. Og de har været enestående i forbindelse med en omgang misbrug af mit visakort, som jeg var udsat for for en årrække siden. Så selvom de ikke har landets bedste rente, så har de nok landets bedste service - i hvert fald vil jeg ikke give slip på Rise Spare- og Laanekasse.

Men hvad gør man, når man ikke lige har en telefon? Eller ikke er hjemme, når der potentielt kommer en opkrævning, som ikke kan vente i 3-4 år? Jeg har simpelthen valgt at give mine forældre fuldmagt til at råde over mine konti. Samtidig flytter jeg min folkeregisteradresse til deres hjem, så eventuel post automatisk havner hos dem. Det giver en tryghed at vide, at den formalitet nu er i orden. Endnu en ting kan hermed streges ud på den fortsat temmelig lange huskeliste!

10 kommentarer:

 1. Jeg kender det udemærket godt det med den lokale sparekasse. Selv er jeg kunde hos Fanø Sparekasse og har det præcis lige som dig. Måske er renten ikke i top, men det er deres service.

  Min bankrådgiver har været der lige siden mine forældre oprettede børneopsaring til mig og har kendt til mine finanser gennem hele min studietid og divers udenlandsrejser. Og altid har hun det klare overblik, som jeg ikke har når det kommer til økonomi.
  Da vi stod for at købe hus faldt det naturlige valg også på Fanø Sparekasse, som uden at skele til finanskrise lånte os penge uden at kny, for som bank"damen" sagde: "Jeg kender jer jo!"

  SvarSlet
 2. Det bringer minder frem fra da jeg forlod Danmark for at flytte til Borneo i !991. Jeg gjorde det samme. Min forældre overtog roret derhjemme.
  Mine år derude blev til 17 år ;-) You never know what happens.
  Hvor bliver det altså spændende. Glæder mig til at følge dig

  Kærlige hilsner fra Mette der skriver bog på Bali til kvinder om hvordan man udvikler selvindsigt og nye kompetencer når man flytter til et nyt land. Men det har du jo ikke brug for derude på søen;-)

  SvarSlet
 3. Det bringer minder frem fra da jeg forlod Danmark for at flytte til Borneo i !991. Jeg gjorde det samme. Min forældre overtog roret derhjemme.
  Mine år derude blev til 17 år ;-) You never know what happens.
  Hvor bliver det altså spændende. Glæder mig til at følge dig

  Kærlige hilsner fra Mette der skriver bog på Bali til kvinder om hvordan man udvikler selvindsigt og nye kompetencer når man flytter til et nyt land. Men det har du jo ikke brug for derude på søen;-)

  SvarSlet
 4. Og jeg er også trofast - men hos mig er det Lollands Bank, der er i højsæde. Min mor har været ansat der indtil hun gik på pension - her kender de mig også, så det kan klares via netbank og telefon - også det der normalt kræver fremmøde. Skønt.
  Og altså, Lotte, nu er det da snart, er det ikke? Så vildt. Så spændende. Så godt.

  SvarSlet
 5. Lotte for søren da...er der sat dato på afrejsen??

  SvarSlet
 6. Det trick har jeg også benyttet mig af en del gange efterhånden! jeg har dog valgt den lokale sparekasse fra og en af de store banker til, fordi jeg netop der får den service, jeg har brug for, når man bor mange tusinde km væk fra sin bank (rådgiver).

  SvarSlet
 7. Og overskuddet i Rise sparekasse blev jo også i nærmiljøet, så loyaliteten gik begge veje.
  Men hvad nu med Nem-Id, som vi alle bliver påtvunget? Eller får du lov til at fortsætte med et smart-card, så du kan holde øje med dine konti? Papkortet med talkoderne har jo svært ved at finde frem over søen, ikk'?

  SvarSlet
 8. Det er en klog beslutning, du har truffet der! Der bliver spurgt efter afrejsedatoen - eller skal vi sige dato for søsætning, prøvetur og fyldning af vandtankene og afgang sydpå?

  SvarSlet
 9. Service er bestemt vigtigere end rente, hvis du spørger mig. Så jeg kan godt forstå, du er blevet.

  Og tilykke med endnu en ting, der skal streges af listen ;-)

  SvarSlet
 10. Kære alle

  Tiden er knap og I må desværre undvære individuelle svar.
  Afrejsedato er fortsat det noget svævende "august" - nærmere kan vi stadig ikke komme det. Men noget tyder på at det bliver mere "medio" end "primo". Desværre.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!