24.8.10

S for sladrekompas

Da min far for nyligt fyldte rundt, forærede vi ham et sladrekompas. Det er flere år siden, han første gang ytrede ønske om gerne en dag at ville kunne installere sådan et instrument i sin båd, men den slags er ikke til at opstøve her i landet. Efter længere tids søgen fandt vi et fint et af slagsen hos Celestaire i USA, og der er ingen tvivl om, at fødselaren blev glad. Kompasset er egentlig beregnet til at montere over skippers køje, således at han, selv når han ikke selv har rorvagten, altid kan holde øje med, om skibet er på ret kurs. Min far synes dog, at kompasset var så fint, at det også skulle komme andre til glæde, så nu hænger det ret over spisebordet i salonen.

Fint ser det ud, men det er nu svært helt at hamle op med det smukkeste sladrekompas jeg har set - det hænger i agtersalonen på skoleskibet Danmark."Sladrekompas" er mit bud på S i den norske ABC-leg. Se masser af andre bud på denne uges bogstav her.

7 kommentarer:

 1. I kan nu godt være jeres gave bekendt. Hvor ser der hyggeligt ud i din fars skib. Rigtig god tirsdag til dig:-)

  SvarSlet
 2. Min første tanke var at skrive noget om sladrekompasset fra Skoleskibet, hvor jeg selv var med som gast i 1997....men nej - endnu engang var du på forkant!
  Det er nemlig bestemt et af de fineste af slagsen jeg har set, men jeg synes nu også ganske godt om din fars!

  SvarSlet
 3. Jeg synes i det hele taget godt om sladrekompasser og sådan eet medførte ihvertfald engang at en skipper jeg sejlede med (på en coaster) kom farende op på broen midt på svarte natten, fordi kursen var helt forkert. I og med at manden altid var høneberuset, var det en ret imponerende indsats at han overhovedet kunne aflæse sit sladrekompas :-))

  SvarSlet
 4. Ja hvor er det en fin gave! Og det er en smuk salon, som din far har.

  SvarSlet
 5. Jeg bliver så klog, anede ikke der var noget, der hed sladrekompas :-)

  SvarSlet
 6. Så herlig!! Sladrekompass - det har jeg sldri hørt om, me det var jo smart da!!
  I våre dager heter det vel snart; Sladre gps!!

  Beklager sent besøk på bloggen, men i forrige uke tok fotokonkurransen hele tiden min ,og på søndag, da den var over, da fristet det ikke så mye å sitte med pc'en. Men nå er jeg i gang igjen;)

  SvarSlet
 7. Ja, de gjorde seg, begge, i hver sin kahytt :)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!