15.10.10

Æ for ÆRØ

Ærøskøbing havn i vinterhalvåret

Lidt uden for kategori har jeg valgt at lade min fødeø udgøre denne uges bidrag til den norske blogleg, ABC i ord og bilder. Hidtil har jeg holdt mig inden for emnet sejlads med særlig fokus på vores egen lange af slagsen, som vi stadig forventer at tage hul på i år. Vi har haft en række uventede udfordringer (derfor mangler der også indlæg for de sidste par bogstaver i alfabetet), men det ser ud til at vi nærmer os vejs ende med dem også - så håbet er lysegrønt.

I virkeligheden er emnevalget ikke helt uden for kategori, for når man er født og opvokset på en lille ø, kan man ikke undgå at få en eller anden form for forhold til havet. Mit er nært, meget nært. Jeg plejer at sige, at jeg er ”miljøskadet” - med en far der er bådebygger og med alle mine sommerferier tilbragt ombord på en båd, med ti minutter til stranden og et barndomshjem fyldt med billeder af skibe, så skal man vist være meget hårdhudet for ikke at opbygge en eller anden grad af relation.

Ærø er berømt for sine sømænd og sin rolle i dansk søfartshistorie – ikke mindst efter Carsten Jensens succesroman ”Vi de druknede” - og det er almindeligt kendt (i hvert fald på Ærø) at man kan støde på ærøboer overalt i verden. Jeg vil i de kommende år gøre et forsøg på at løfte en lille flig af denne arv - ude på verdenshavene. Mød mig derude eller følg med på www.sylunde.com. Der er ikke liv på bloggen endnu, men nu har jeg luftet muligheden for, at du kan føje den til din reader, hvis du har lyst.

12 kommentarer:

 1. Kære Lotten. Og selvfølgelig vil jeg det.
  Glæder mig meget til at høre, om du møder ærøboere ude i verden, der må vel være efterkommere mange steder rundt omkring.
  Vi ser også frem til at følge Jer på bloggen og læse om Jeres mange oplevelser og erfaringer. Stort knus.

  SvarSlet
 2. Självklart vill jag följa dig på din resa på böljan den blå. När är det dags att kasta loss?
  Fin bild från din barndomsö.
  Trevlig helg!

  SvarSlet
 3. Ærøboere og groller (for københavnere: groller hedder grossenolliker i Københavnstrup, eller gråspurve i resten af landet) kan man finde hvor som helst. Og det første, der spørges om er:"Og hvilken fæ'r kom du så over med?! Vi fik spørgsmålet i Atlanta.
  Selv om det for andre er en lille ø, er den nemlig stor nok til at have 3 byer og fire landsogne, der stadig holder på hver sit.
  Men den, der ikke har sejlet rundt om hele Ærø, har kun set det halve.

  SvarSlet
 4. Selvfølgelig vil jeg også følge jeres tur rundt på de 7 have.. og jeg glæder mig til det :-)

  SvarSlet
 5. Mon du havde tid til at se Sidney Lee på Ærø? Det er svært at vide om man skal grine eller græde, men jeg tænkte på dig, mens jeg så programmet! :-)

  SvarSlet
 6. Det er ikke rart at havet er en av dine kjæreste følgesvenner når du har vokst opp med det så tett på deg. Og øya Ærø har jeg hørt mye vakkert om.

  SvarSlet
 7. Og det bliver så fantastisk, at følge med i.....

  SvarSlet
 8. Den er fluks føjet til listen :-) Jeg glæder mig til at følge jer, Lotte. God weekend til jer.

  SvarSlet
 9. Ja, da var dèt gjort. S/Y Lunde har fått en plass i blogrollen

  SvarSlet
 10. Selvfølgelig skal du/I i feedreaderen! Glæder mig til at følge med ;-)

  SvarSlet
 11. så er jeg også med :-) god tur :-D
  Jeg glæder mig til at følge jeres blog :-)

  SvarSlet
 12. Altså dog, selvfølgelig er Ærø relevant for en sejler, også en langturs-sejler. Det giver vel også et forhold til storm og hvordan man sejler udenom sådan en :-) og andre nødvendige kundskaber for søfarende.

  Hvad enten min bil ruster op eller ej, så står Ærø på listen over steder, som jeg skal se (man kan heldigvis komme til Ærø uden bil!)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!