1.6.07

Næste etape

Så ramte sommeren os - i hvert fald i kalenderen. Og med sommeren er næste etape i bådprojektet også lige på trapperne. Pinsen blev nemlig brugt på at lægge Kalundborg bag os (Hurra! Jubiii! Tralala!), og efter en noget bulet tur på Kattegat er det gode skib nu atter tilbage i sin hjemhavn. Og DET er dejligt! Det gør rigtig mange ting rigtig meget lettere.
Vi skal nu atter have skuden på land, for nu er det fenderlisten, det gælder. Den er af træ, og der samler sig vand under den, med det resultat at skroget ruster... Problemet er blot, at listen er monteret med franske skruer INDEFRA! Dermed står vi også overfor en afmontering af hele apteringen. Det er ikke lige noget, man fikser på et par weekender, så det bliver ikke til eksotiske rejsemål i år - men udsigten over Øresund fejler nu heller ikke noget.

3 kommentarer:

 1. Til én sprogentusiast fra en anden.

  Bemærk den af selv garvede sprogbrugere ofte begåede fejl: at sætte adverbium og præposition i ét ord, selvom præpositionen har en styrelse.

  "Dermed står vi også overfor en afmontering af hele apteringen."

  Ovenfor et eksempel på denne fejl, som man velsagtens skal være en nørd for at opdage, endsige påpege ;-)

  Se Retskrivningsordbogen, 3. udgave, paragraf 19.1, side 658.

  kh

  Thorbjørn (nørd)

  SvarSlet
 2. Muhahahaha!
  Tak for tilstedeværelsen af dit skarpe øje :-D
  Nu kunne jeg jo faktisk gå ind og redigere mit indlæg, så der sneg sig et mellemrum ind mellem 'over' og 'for' - men så ville din kommentar jo SLET ikke give mening.
  Dansk Sprognævn har i øvrigt (under OSS) en udmærket beskrivelse af den faldgrube, jeg ikke formåede at undvige.

  SvarSlet
 3. Hehe, jeg tænkte nok, du ville kunne værdsætte det :-) Og ja, det er fremragende med den ordbog på nettet. Har du lagt mærke til min mailsignatur, allernederst? "En samfundsgavnlig service" og så et link til Retskrivningsordbogen :-)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!