12.10.07

Lad fodtøjet fortælle

Kvinder har noget med sko (og støvler)
Der er en udtalelse, som er så fortærsket, at det er blevet en universel sandhed – i hvert fald i den vestlige verden (jeg forestiller mig, at der er steder på kloden, hvor andre ting får større fokus). Jeg er ingen Sex and the city-girl, ej heller en sand Imelda Marcos, men jeg kan altså ikke se mig fri for, at jeg i tidens løb alligevel har brugt rigtig mange dukater på at klæde mine fødder på. Hvis nogen skulle finde på at kaste et kig på mit fodtøj, vil vedkommende opdage, at fodtøjssortimentet tilmed er repræsenteret i mange forskellige kategorier. Og af det kan man nok udlede et eller andet om ejeren af fodtøjet…

For der er gummistøvler, sejlerstøvler, vinterstøvler og vandrestøvler (og –sko)
Der er sikkerhedssko, cykelsko, skøjter og rulleskøjter side om side med et righoldigt udvalg af sneakers og klipklapper i forskellige farver og grader af udtrådthed
Der er guldstilletter og tårnhøje støvler, der er sko til at løbe i, til at danse i og til at klatre i
Der er frække sko, fjollede sko og fine sko
Der er praktiske, ufikse sandaler og fikse, upraktiske sandaler


Favoritdanseskoen (som har gummisål og kan bære ens fødder gennem mange timers festlighed)


Og så har jeg slet ikke fortalt om de sko og støvler, som ikke længere er i brug, men som jeg endnu ikke nænner at smide ud (jeg glemmer jo aldrig, hvordan jeg spinkede og sparede i månedsvis for at kunne købe de sejeste cowboystøvler for 15 år siden. Eller hvad med de Doc Martens som jeg købte, første gang jeg var i England alene…dem kan man da ikke bare skille sig af med?)

Hvad fortæller dit skoskab mon?

12 kommentarer:

 1. Jeg er ellers meget nysgerrig efter at vide, hvad DIT skoskab fortæller om dig. For indtil videre har du fortalt, hvad du IKKE er (Sex and the city-girl ej heller en sand Imelda Marcos)

  Mit skoskab afslører nok, at jeg i hverdagens dagtimer er pædagog og i weekendens aften/nattetimer er em ægte "Sex and the city - dulle"

  Når det er sagt, så er jeg vild med din iagttagelse af sko ;o)

  SvarSlet
 2. Jeg tror, mit skoskab - i den stærkt forkortede version - fortæller noget om, at jeg er et menneske med et aktivt og alsidigt liv. Men det kunne da være sjovere at høre, hvad I andre mener, min skokollektion fortæller ;-)

  SvarSlet
 3. Alså med min meget begrænsede lomme_pædagog_psykologi, vil jeg umiddelbart mene, dit skoskab fortæller om dig, at du er god til at skabe minder og evner at værdsætte disse. Derud over tror jeg også, at du er en person, som lægger mærke til små detaljer og er MEGET visuel (bl.a. husker ikke gade-/vejnavne, men husker, hvad der ligger af bygninger/ting/forretninger på denne gade/vej ;o)

  Fortæl mig venligst, hvis jeg skal lægge min lomme_pædagog_psykologi fra mig og sats på ren pædagog ;o)

  SvarSlet
 4. Hahaha - det var virkelig morsomt, Lotten! Jeg har ikke så mange sko og støvler som dig, jeg har det vist sådan, at jeg har få, som jeg til gengæld bruger, til de knapt kan hænge sammen. Jeg har flere gode sko til at gå ture i, forskellige typer, men smarte. Jeg har nogle Donna Karan-støvler, jeg ikke kan leve uden, i brunt ruskind og handskebøde. Jeg kan godt lide, at sko ikke larmer, når man går i dem, og det udelukker visse såler. Mine 'pæne sko' er et par høje, sorte espadriller med lange snører op ad anklerne - men jeg må nok hellere stoppe her ...

  SvarSlet
 5. Jeg elsker elegante sko, så jeg har haft det hårdt i nogle år - siden jeg fik en knyst på den ene fod, som jeg ikke rigtig ved, om jeg tør få opereret, efter at have hørt flere skrækhistorier. Så nu fortæller de af mine sko, som jeg faktisk bruger, mere om min skavank end om mit virkelige jeg.

  Før knysten var de allerfleste af mine sko med høje hæle - ca. 7 cm, som jeg havde fundet ud af var den højde, jeg gik bedst med. Skoene fra dengang har jeg naturligvis gemt i det forfængelige håb, at jeg engang kommer til at bruge dem igen. Jeg savner den trommende lyd af stiletterne. Jeg nød, at de understregede min gangrytme, fordi det gav mig en fornemmelse af at danse. Måske en smule sært, men mon dog ikke der er andre, der har den samme oplevelse? Det hænger sikkert også til dels sammen med, at jeg holdt meget af at danse og også dyrkede klassisk ballet i en del år. Forresten kunne jeg også godt have haft et par sko magen til dem på billedet, men de er efter "min tid". Hvor er de søde!

  Hvad de gamle sko ellers fortæller om mig? Sikkert, at jeg ikke er nogen sports- eller udendørstype, og at jeg er bymenneske, skørtetype og teater- og koncertgænger.

  SvarSlet
 6. Madame, dine sko stemmer meget godt overens med det billede jeg efterhånden har dannet mig af dig :-)

  Rasmine, hvor er det ærgerligt med den knyst. Forstår godt, hvis du tøver med at få den opereret...Men forstår også godt dit sko-savn.
  Skægt som du og Madame ligger i hver sin lejr med hensyn til lyden af sko :-) Jeg har det lidt sådan, at nogle dage må folk gerne kunne høre mine sko, når jeg med sikre, faste skridt skrider gennem tilværelsen, og andre dage kan jeg føle, at de selvsamme sko larmer unødigt meget...

  SvarSlet
 7. Lotte, nu har jeg jo set dit forhold til sko og støvler mere end en gang, og min tanke er:

  1/3: praktisk biolog/sejler/sportspige

  1/3: Smart og stylet på din helt egen måde

  1/3: Den del af Lotte der er vild med at klæde sig meget ud!

  SvarSlet
 8. Peter, vi har kendt hinanden i ti år nu (jøsses! Så har vi jo jubilæum), så måske er din analyse måske lidt farvet heraf?!? I hvert fald er der ikke mange udklædningssko blandt det nævnte fodtøj ;-) Og faktisk har jeg ikke haft et kostume på siden en vis filmfest...det bliver ikke til så meget af den slags længere.

  SvarSlet
 9. Ja, jeg er nok lidt farvet af at have set dig i snart... mange..og alle fantastiske, udklædninger ;)

  SvarSlet
 10. Nu sidder jeg så og savner det der med kostumerne...mest af alt at skabe dem...suk. Vil gerne bestille et par ekstra timer i døgnet, tak.

  SvarSlet
 11. ooh..hvis du ved hvor de sælger de der ekstra timer i døgnet, så lad mig lige vide hvor det er...

  Hvis du samtidig finder den tidsbank hvor man kan hæve de timer man satte ind i 114/116 så er du en skat ;)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!