16.10.07

Silva #2

På forandledning af Madame kommer her en lidt uddybning:

Det siges at gennemsnitsmennesket kun anvender 2-3 % af sin mentale kapacitet. Forestil dig, hvordan livet ville se ud, hvis du øgede andelen med blot nogle få procent! Dette var mit incitament til at prøve Silvametoden.

Metoden er udviklet at José Silva, der startede med at interessere sig for hypnose og indlæring. Kort fortalt går det ud på at lære, hvordan man gennem mental træning aktivt bringer sin hjerne på alfaniveau, hvilket svarer til den frekvens hjernen har, når man dagdrømmer eller drømmer under søvn (7-14 Hz). Hjernen er højeffektiv ved denne frekvens og dette kan man udnytte. Ved at kunne ”gå på niveau” i vågen tilstand, kan du træne dig op til at blive bedre til at træffe de rigtige beslutninger, forbedre hukommelsen, øge intuitionen. Man kan også anvende teknikken til at bryde med uhensigtsmæssige, fastlåste mønstre og man kan tilmed få bugt med søvnproblemer.

Jeg betragter metoden som en udvidet form for meditation. Nichts weiter (indtil videre). Jeg havde selv nogle meget, meget stærke oplevelser på kurset, hvoraf nogle er en tand for private til denne blog (er du oprigtigt interesseret, så send mig gerne en mail). Men som nævnt i forrige indlæg, skal jeg først til at lære at bruge værktøjerne og forhåbentlig gøre dem til en integreret del af min dagligdag. Heri ligger nok en udfordring, for jeg er - som så mange andre - et vanemenneske. Foreløbigt er jeg dog blevet en knag til at falde i søvn og rimeligt god til at huske remser (hvilket er ret smart, når man læser søvejsregler) :-)

Man kunne godt fristes til at mene, at der er et vist religiøst tilsnit i nogle af de filosofiske tanker bag Silvametoden (fx får man indprentet, at de evner, man opøver, kun kan bruges til positive formål) – men man kan jo vælge at være åben og lade resultaterne tale for sig selv.
Hvis man vil, kan Silvametoden blive andet og mere end blot mentaltræningsteknikker, men skulle en ny og mere positiv vinkel snige sig ind i ens livsanskuelse – ville det så gøre noget? Øget positiv tænkning har vist aldrig skadet nogen…

9 kommentarer:

  1. Det var virkelig spændende at læse - og mange tak for uddybningen. Hvis man kan komme til at sove bedre, tror jeg, at rigtig mange mennesker alene af den grund kan få et stort udbytte af metoden. Og så kommer jo de andre gevinster. Jeg vil kaste mig over lekture om Silvametoden på biblioteket til en begyndelse - tak for meget spændende inspiration!

    SvarSlet
  2. Selv tak :-)
    Jeg mener, at der findes en bog med et 20-dages hjemmekursus, men kan ikke huske titlen.

    SvarSlet
  3. Jeg har bogen om Silva-metoden liggende på loftet. Kan ikke lige huske, om det er kursusmateriale el. blot en almindelig viden omkring metoden. Vist nok det sidste.
    Min mand var til et introduktionsmøde for ca. 14 år siden, men kurset var for dyrt, derfor købte vi blot bogen.
    Jeg har også læst den. Men jeg kunne ikke fange "systemet"..f.eks. når man gerne vil sove og skal tælle baglæns. Jeg kommer altid til at tænke på noget andet og glemmer så, hvortil jeg er nået.
    Måske burde jeg finde bogen fra igen.
    Interessant og genopfriskende indlæg. Tak for det.

    SvarSlet
  4. Må da indrømme at jeg også bliver lidt hooked på Silva(n hihi) metoden..

    Men ja - det er nemlig ikke en ret stor del af hjernens kapacitet, vi "almindelig" mennesker bruger til dagligt.

    Jeg arbejder som pædagog i en SFO for børn med bl.a. ADHD, så har været til en del foredrag omkring hjernen (og har også været inde at høre "Hjerne-Madsen")

    Fortæl endelig lidt mere om dine oplevelser (dem som ikke er for private) - jeg vil gerne følge med nemlig ;o)

    SvarSlet
  5. Johanne, velbekomme. En af mine medkursister havde købt en bog om metoden for 25 år siden og var dengang begejstret - men den blev glemt og gemt. Indtil i foråret, hvor hun gik og var frustreret over at hendes teenagedatter ikke lavede sit skolearbejde og var rigtig teenager-umulig. I færd med at rydde op stødte hun på bogen og tænkte, at hun da kunne prøve at få datteren til at bruge metoden. Succesen udeblev ikke og det inspirerede så meget, at hun selv ville på kursus. Og hun fik meget ud af det. Så nu pønser hun på at sende datteren på et af børnekurserne.

    SvarSlet
  6. Michella, hjernen er mystisk og fascinerende samtidig med at den er et uundværligt redskab. Det er bare ikke altid det redskab virker lige nyslebet, og hos ADHD-børn er der jo virkelig brug for en ekstra indsats. Mener faktisk at også de kan lære Silvametoden og få rigtig gode resultater. Netop fordi man lærer at fokusere og slappe af.

    SvarSlet
  7. Silvametoden til ADHD-børn..hmm - tanken har selv strejfet mig, men tænker lidt, at de mister fokus alt for hurtigt og derfor bliver for utålmodige, da de ikke ser/mærker resultatet her og nu!

    Men måske dele af metoden kan bruges.. det skal bestemt undersøges (hellere muligheder fremfor begrænsninger ;o)

    SvarSlet
  8. Det er altså super spændende. Som jeg nævnte, har jeg selv haft stor glæde og gavn af hypnose og dette kunne klart være "næste skridt"

    SvarSlet
  9. Jamen jeg kan kun anbefale det. Som sagt er der et kursus i slutningen af november, som jeg også regner med at deltage i (genopfriskning er jo gratis, man betaler kun for the/kaffe).

    SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!