10.11.07

Mere forurening for pengene

"Mere miljø for pengene", var det slagord statsminister Anders Fogh Rasmussen lancerede i oktober 2003. Slagordet dækker imidlertid over en veritabel massakre på den danske miljø- og energipolitik. Forholdsvist er der tale om det resortområde, der er blevet hårdest ramt af regeringens nedskæringspolitik:

 • antallet af ansatte i ministeriet er skåret ned med 600
 • i finansloven for 2005 opererer regeringen med, at yderligere 222 stillinger skal skæres bort i perioden 2005-08
 • budgettet er halveret ifht. 2001, således at staten har sparet 3,7 mia. kr. på området. En undersøgelse fra Center for alternativ Samfundsanalyse (CASA) vurderer dog, at den samlede besparelse løber helt op i 16 mia. kr.
 • ministeriet blev slået til ukendelighed: energiområdet blev lagt over i Bendt Bendtsens erhvervsministerium, den internationale miljøbistand blev lagt over i Udenrigsministeriet og miljøstøtten til Østeuropa blev afviklet
 • endelig ligger der i VKO's strukturreform, at miljøforvaltning og -planlægning skal lægges ud i kommunerne. Det har de hverken forudsætninger for eller ressourcer til, og bl.a. Socialdemokratiet har derfor erklæret, at det vil blive ændret, hvis partiet danner regering efter valget.

Ovenstående er sakset fra et forbryderalbum udgivet af Forlaget Solidaritet - og der er meget mere at læse her. Fx om hvordan Lene Espersen (som skal forestille at være justitsminister) sammen med Henriette Kjær i 1998 blev afsløret i socialt bedrageri med tilskud fra Folketinget. Siden de i 1994 var blevet valgt ind i Folketinget, havde de opgivet, at de boede i Jylland, mens realiteten var, at de boede i København. Konsekvensen var, at de hver kunne stikke 225.000 kr. ekstra lommen - skattefrit.

Ganske tankevækkende læsning...

2 kommentarer:

 1. Det er en gyser, men kommer desværre ikke bag på mig. Så er spørgsmålet, om der er nogen af politikerne overhovedet, der har rent mel ...

  SvarSlet
 2. Der er der nok ikke, når det kommer til stykket...

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!