6.11.07

Til kamp mod hoaxes

Jeg er ikke så meget for nytårsforsætter, men jeg har nu alligevel fundet et, som jeg vil prøve at holde. Og helst allerede fra nu af.
Jeg lover, at jeg vil google først, inden jeg overhovedet overvejer at videresende mails med ordlyd som denne her:

ADVARSEL TIL ALLE DU KENDER!!!!!!
Hvis du får en mail fra Powerpointpræsentation 'Welcome to the matrixpps..' så må du ABSOLUTT IKKE ÅBNE den!!!Det vises et billede i ca. 10 sek. og siden kommer en tekst 'Your harddrive is over' og så er alt for sent; alle adresser og alt som du ellers har gemt, makuleres bort. :-/Det er et helt nyt virus som er programmeret af en fransk pirat som kaldersig Nwin2.
KOPIER DETTE TIL ALLE DINE VENNER! DET ER ENORMT VIGTIGT!!!
Og send dette til ALLE dine kontakter!

Denne her har tilsyneladende nogle år på bagen, og det betyder jo desværre, at det ikke kun er mig, som er hoppet i med begge ben. Jeg vil jo gerne være et hjælpsomt menneske og jeg har stor respekt for vira, både af de humane og de computerinficerende af slagsen, så mine intentioner er der egentlig ikke noget at udsætte på - men det virker modsat hensigten, når man sender en hoax som denne videre.

Jeg vil gerne være med til at slå et slag for, at vi orienterer os først, inden vi videresender.
Ingen grund til panik.

5 kommentarer:

 1. Hey-hey. Jo tak, jeg er selv røget i fælder som denne, og det er okay at gøre. En fejl er kun er rigtig fejl, hvis man gentager den/ikke lærer af den, so consider yourself smarter - er det så skidt ;)
  Har en fridag i morgen, så der står hund over det hele. Må nok hellere snart få smækket den blog sammen, altså. Ha' det dejligt i de sidste lyse dage.

  SvarSlet
 2. Jaaaaa, hit med den blog! Og med billeder af lakridspiben, som sikkert nyder det maks, at du har fri i morgen :-)

  SvarSlet
 3. Jeg tilslutter mig dit slag for, at vi orienterer os, før vi sender mails videre ud i verden. Jeg fik engang en kædebrevsmail om, at man var begyndt at holde killinger i flasker, der var billeder med, og den mail blev vist sendt flere gange rundt om jorden. Det var selvfølgleig lyv det hele, fandt jeg senere ud af, men mange gik i fælden.

  SvarSlet
 4. Inger (eks. sister)onsdag, 07 november, 2007

  Godt at du holder os vågne og orienterede lotten - fint indlæg - tak.

  SvarSlet
 5. Jeg har også hørt om en, der gik ud på drugrape med hestepiller, med den ekstra ubehagelige effekt, at pigerne ikke kunne blive gravide senere i livet.
  Humbug - men det er godt nok en dårlig spøg!

  Og velbekomme! Jeg er selv røget i med begge ben og hele adressebogen nogle gange nu, og det er simpelthen så ærgerligt.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!