20.12.07

I aften...

...kommer en af mine allerbedstesteste venner på besøg. Faktisk sidder han lige om lidt i et fly fra Schweiz, hvor han har pitstoppet på sin færd fra Sydafrika. Her residerer han i øjeblikket, mens han forsker i dyre-plante-interaktioner. Men det var slet ikke det, jeg ville fortælle om, for det gør han meget bedre selv her.
Nej, jeg ville blot dele med jer, hvor meget jeg glæder mig til at se ham igen, for det er så længe siden, at jeg ikke kan huske, hvornår det skete sidst. Måske var det en hastig kop mokka midt i København for et års tiden siden? Det skulle ikke undre... Og det er i hvert fald mere end halvandet år siden, jeg har besøgt ham sidst (i Zürich).

Vores venskab strækker sig langt tilbage - faktisk har vi netop rundet ti år - og det er et af den slags, der sagtens kan tåle lange afstande og sporadisk kontakt. Heldigvis. For Dennis er blevet alvorligt og uhelbredeligt smittet af troperne og kommer næppe til at bo permanent her i landet på denne side af pensionsalderen - om nogensinde. Men det er også rart at kende folk, som man kan besøge ude i verden, når man trænger til luftforandring. I 2003 tog jeg fx halvanden måned til Mauritius for at fungere som feltassistent på Dennis' pHd-projekt - og fik samtidig en tiltrængt opladning af de mentale batterier efter i en periode ikke at have været helt på toppen. Jeg kunne ikke have gjort noget bedre for mig selv. Og Mauritius vil for altid have en helt særlig status i mit hjerte. En passion som jeg ved, jeg deler med min ven.

Vi kender hinanden på godt og ondt. Vi har været vidner til hinandens tilværelser, med alle deres op- og nedture, forelskelser og brud, triumfer og nederlag. Vi kan nørde og tale germlish, være stille og larme sammen. Le og græde. Og vi ved, hvordan hinandens prutter lugter. Det er okay. Meget okay.

I aften skal han møde min kæreste for første gang. Jeg håber, de kommer godt ud af det med hinanden.

13 kommentarer:

 1. Jeg håber for dig, at din ven og din kæreste må blive lige så glade for hinanden, som du er for dem. Det gør livet en hel del lettere, hvis man er så heldig. Og tænk at have været på Mauritius! Jeg ved knapt nok, hvor det ligger. Ser kokospalmer og hvide strande (og 30 grader) for mit indre blik. Dejligt at have en god ven sådan et sted, så du fik lejlighed til at udvide dit verdensbillede.
  Held og lykke med i aften :-D

  SvarSlet
 2. Jeg krydser også fingre, for det gør nemlig livet lettere når mennesker man holder af kan forliges indbyrdes.

  Mauritius er fantastisk! Øen er på størrelse med Fyn og ligger 800 km øst for Madagascar i det Indiske Ocean. Der er megen turisme, men jeg arbejdede udner Mauritian Wildlife Foundation og kunne bo på en felstation inde midt i skoven - og DET var helt ubeskriveligt.

  SvarSlet
 3. Det lyder bare helt fantastisk! (tænk jeg troede Mauritus lå i Caribien). Hvad laver man så her i alt det grå med tyk sweater på ... jeg forstår din ven ;-)

  SvarSlet
 4. Det ER fantastisk :-)
  Måske tænkte du på Martinique?
  Fransk ø i Caribien. Også et ret rart sted, ikke mindst på denne årstid.

  SvarSlet
 5. Noget af det bedste i Verden er at have sådan en ven. Og selvfølgelig kan han og sømanden lide hinanden - de har jo dig tilfælles.

  SvarSlet
 6. Jo, det er da helt rigtigt, jeg tænkte på Martinique - nu er jeg blevet lidt klogere. Tak Lotten :-)

  SvarSlet
 7. Johanne, jeg håber du har ret :-)
  Men jeg har også haft kærester, som fx min familie ikke ligefrem var overbegejstrede - og der må jo også have været et vist fællesskab, grin.

  Glad for at kunne bidrage Madame ;-)

  SvarSlet
 8. Selføllerlig bliver de det. Mandlige venner (for os kvinder) er guld værd. Min vil jeg ikke bytte for en million. Han kender mig helt derinde, hvor ingen andre nogen sinde kommer. Jeg elsker ham overalt på jorden - og Jens har det supergodt med ham. Kan det blive bedre?

  SvarSlet
 9. Sådan nogle venner hænger ikke på træerne. Jeg håber i får en super aften

  SvarSlet
 10. Det er et virkeligt ægte og værdifuldt venskab du og hanhar der.
  Jeg håber selvfølgelig din kæreste og din ven kommer rigtig godt ud af det med hinanden, men mon ikke også de gør det, når du nu kan lide begge disse mennesker ;-)

  Rigtig god aften

  SvarSlet
 11. Sister, så bliver det ikke bedre!

  Shabby, det er nemlig det, de ikke gør. Bortset fra at ham her i bogstaveligste forstand hænger oppe i træerne af og til i forbindelse med sit feltarbejde ,-)

  Marianne, det er nemlig det, det er og jeg ville være rigtig ked af det, hvis ikke kæresten og han kom ud af det med hinanden.

  SvarSlet
 12. Nu savner jeg bare Dennis endnu mere...

  Og jeg skal først se ham om 3 dage :(

  SvarSlet
 13. Hansen hin nu-igen-nordligemandag, 24 december, 2007

  Kaereste Lottchen! (& Skipper!)
  Tusind millioner tak for sidst; nu har jeg jo saa endelig, langt om laenge, fundet ud af at Simon IKKE er en imaginaer/usynlig kaereste --men at han rent faktisk FINDES! :-)
  Og som jeg sagde til Lady T i gaar aftes (hun sender de varmeste hilsener til Soens Folk), saa ser I ud til at vaere lige praecist de rigtige til at sejle jorden rundt sammen! Skipper er sgu dejlig - du er heldig jeg ikke er homoseksuel, saa havde du faaet konkurrence! ;-)
  Og kartoffelmosen? Lad mig sige det saaledes: kartoffelsovs med sovs er vel DOBBELT saa godt som kartofler med sovs???!!

  ...og lad os SAA finde ud af hvilke oeer vi skal moedes paa om et par aar? (midlertidige forslag: Juan Fernandez, Socotra, Revillagigado, Ny Kaledonien, Galapagos...og Mauritius? (plus s'foelli Reunion og Rodrigues, og Seychellerne, og Madagascar, og og og...!).

  Suk. Savner dig allerede. Igen.
  KNUS!
  Anssen

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!