26.2.08

Panda Gate Defender

Jeg har set mig gal på vores firewall. Jeg ved godt, at den er der for vores (og vores datas) skyld - men når man føler sig afskåret fra omverdenen, så bliver sikkerheden en hæmsko snarere end en tryghed.

I går blev jeg isoleret fra alt, hvad der hedder noget med smartlog, wordpress, blogspot eller flickr - og sikkert en hel masse andet, som jeg ikke opdagede, jeg var forhindret adgang til. Når jeg forsøgte mig, blev jeg mødt af Panda Gate Defender. Som jeg ikke kan kommunikere med og ikke få til at opføre sig anderledes. Hrmfff!

I dag har jeg så fået overtalt IT-afdelingen til at slække lidt på lænkerne - for når isolation ikke er selvvalgt, er det godt nok ikke nogen sjov oplevelse!
Og det gælder vist, uanset om isolationen er fysisk eller elektronisk.

Min sparsomme - men meget højt skattede - private brug af internettet i arbejdstiden er (i min verden) at sidestille med de rygepauser, jeg skåner min arbejdsplads for at holde. Jeg er sjældent på nettet i mange minutter, men jeg ved af erfaring, at jeg trives bedst på en arbejdsplads, hvor der er plads til den slags. Jeg tror ikke på, at jeg bliver en mindre effektiv medarbejder af den grund.
Det er nok nærmere omvendt!

7 kommentarer:

 1. Hvis rygerne må, må du også. Og mon ikke, at rygerne tillige også tjekker nettet? Jeg har en stærk mistanke.

  SvarSlet
 2. Jeg har det jo præcis som dig, Lotte, det er mine små rygepauser uden rygning. Godt du fik overtalt IT-afdelingen.

  SvarSlet
 3. Fuldstændig enig Lotte - hjernen har behov for en pause ;-)
  Vores firewall er så effektiv at jeg engang er blevet afskåret fra adgang til vores globale reklamebureau's hjemmeside.. flot!

  SvarSlet
 4. tja, de tre øvrige damer har da lige tænkt mine tanker...og det er da for ærgerligt at du ikke kan følge med i vi andres liv og levned...ti hi

  SvarSlet
 5. Majsen, det tror jeg faktisk også at de gør. Rygerne altså.

  Madame, jeg er også glad for, at de gik med til at få den der Panda til at slappe lidt af.

  :-D Nille, du vinder i kategorien 'overdreven firewall'!!!

  Anne, det er slet ikke sjovt at være sat uden for spillet på den måde! Jeg er meget glad for, at jeg 'er tilbage'.

  SvarSlet
 6. Enig!
  Og dejligt du er her igen :-)

  SvarSlet
 7. Jeg er også glad for at være tilbage Marianne!

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!