27.2.08

Røde knæ, vådt hår og store grin

Jeg havde niecebarnet med i DGI-byens børnebassin lørdag eftermiddag. Hendes far skulle arbejde og hendes lillebror, det ellers var bestilt til d. 22. har stadig ikke besluttet sig for at forlade sin mors mave, så der var brug for lidt hvile hjemme på matriklen. Altså fik jeg lov at lege med niecen hele dagen.
Vi tog med bus til hovedbanegården, hvilket er en sjov og anderledes oplevelse, når man låner en 2½ årigs synsvinkel. Gennem hendes øjne er de fleste ting både nye og spændende. Til daglig tænker jeg ikke synderligt over, hvor mange busser, der egentlig kører i København, men sådan en lille splint, der ikke bor her til daglig, bliver helt overstadig over alle de store, gule busser!

Svømmehallen var, som ventet, proppet til bristepunktet, men når man ikke skal svømme og blot er med som legekammerat og ’vagthund’, så gør det ikke så meget. Udstyret med badeble, Katvig bikini (som min fjollede mor har købt til hende i et anfald af bedstemorkådhed), svømmevinger og skumbælte kastede den lille frøken sig lystigt ud i bølgerne og havde efter alt at dømme en fest af en eftermiddag. Selv de knubs, hun fik på knæene (fordi hun ikke ville lytte til fasterens velmente formaning om at gå i stedet for at løbe på det glatte gulv) kunne ikke slå skår i glæden. Tværtimod blev hudafskrabningerne stolt vist frem, da faderen hentede hende om aftenen.

Efter halvanden time frøs jeg som en lille hund, men pigebarnet var hverken blå eller kold, for hun opretholdt et imponerende aktivitetsniveau hele seancen igennem. Sjovt var det at iagttage, hvordan hun blev mere og mere modig. Lagde sig både på maven og på ryggen, da hun var blevet fortrolig med opdriften fra vinger og bælte. ’Jeg svømmer, jeg svømmer’ ytrede hun storgrinende, mens hun krabbede af sted med hænderne på bunden. Hun ville dog ikke ud, hvor hun ikke kunne bunde, men lur mig om ikke hun tage det skridt med, næste gang hun kommer i nærheden af et bassin.

En lille vandhund er hun i hvert fald.

9 kommentarer:

 1. Hvor var det dejligt at læse - og du er heldig at kunne låne sådan en lille størrelse. Når man følger efter en 21½-årig, ser man pludselig verden med helt andre øjne. Det kan jeg huske fra min søn ;-)

  SvarSlet
 2. Jeg føler mig også ret heldig Madame.
  Var det en tastefejl, eller mener du at verden også ser anderledes ud, når man låner en 21½ årigs synsvinkel? :-D for det har du da ret i - jeg har bare ikke tænkt over det på den måde...

  SvarSlet
 3. Sikke en dejlig dag I har haft...her nydes det også når vi kan låne mine to niecer fra "Øsserbro", hvilket det i øvrigt slet ikke siger mere, nu er det kun "Mosser" der fjollesnakker.

  Nyd hende og lån hende rigtig meget når hun nu bliver storesøster
  :-)

  SvarSlet
 4. Øh, det var den tastefejl, Lotte - 2½ selvfølgelig ;-)))

  SvarSlet
 5. Ha ha Mosser Anne - jeg elsker den slags udtalelser.
  Jeg har en veninde som i mange år været distriktchef hos 7-eleven. Det hedder aldrig andet end Sebbelebben nu, fordi hendes ene niece en gang kaldte kæden sådan.

  Madame, jeg tænkte det nok ;-)

  SvarSlet
 6. Det er så godt at komme ned i knæhøjde, man får et helt andet perspektiv på tilværelsen :-)

  SvarSlet
 7. Hvilken dejlig dag, lyder det til!
  Det er altså fedt at være moster/faster og få de gode oplevelser :-)

  SvarSlet
 8. Lene, jeg tror faktisk det tilmed er sundt at ændre perspektiv fra tid til anden!

  Jeg nyder det så meget Marianne :-)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!