28.3.08

At lære er at leve

Oprydning og udrensning. Eller er det udryddelse og oprensning? Begge er vist dækkende, fra hver sin vinkel.
I løbet af denne uge har jeg undgået kød (på nær et enkelt stykke kylling) og har kun drukket vand (bortset fra to kopper Yogi-the og et glas hyldeblomstsaft) - ingen stimulanser i form af kaffe og alkohol. Hovedsageligt indtaget letfordøjelige fødevarer. Nok søvn og lidt over 100 km på cykel.

Frelst? Eller bare langhåret?
Egentlig har ugens kost- og velværeprogram været en optakt til den forestående weekend, men det er også meget tæt på der, hvor jeg gerne vil være permanent. Jeg tilstræber ikke en fanatisk diæt, men en afbalanceret og velovervejet kost, der ikke trækker for store veksler på min krop under fordøjelsen. Jeg ville ikke være asket, jeg vil bare være sund og stærk. Og foreløbigt føles det helt rigtigt.

En meningsfyldt tilværelse for mig, er en tilværelse i bevægelse. Jeg skal rykke mig for at føle, at livet giver mening. Forstået på den måde, at jeg er permanent fortaler for nysgerrighed og åbenhed - jeg er vel, hvad nogle ville kalde søgende. Eller lærdomshungrende.
Mit mantra kan koges ned til 'At lære er at leve' (og her passer H.C. Andersens filosofi om 'at rejse er at leve' jo fint ind, hvis man vel at mærke får udvidet sin horisont, mens man rejser).
En anden filosofi, jeg har gjort til min egen, er den om, at man, hvis man vil af- eller bekræfte en fordom, må opsøge grundlaget for den. Det var bl.a. derfor jeg i sin tid valgte at flytte til København (men det er en helt anden historie).

Jeg har acceleret på det spirituelle plan de seneste år, men der er fortsat mange områder i den alternative verden, der får mine naturvidenskabelige antenner til at knitre, så det hele stritter på mig. Alligevel er jeg en hel del af disse områder ret nysgerrig efter at finde ud af, hvor meget, der er humbug, og hvor meget, der rent faktisk virker. Jeg ved godt, at hvad der virker for andre, ikke nødvendigvis virker for mig, men så har jeg i det mindste et grundlag at føre en diskussion på. Jeg forsøger at finde en balance mellem min skepsis og min nysgerrighed, mellem rationel tilgang til tingene og åbenhed overfor de aspekter, vi ikke kan måle og veje.

Denne søgende balancegang har efterhånden givet mange sjove, skæve, tankevækkende, tårevædede og slåensigforpanden-agtige oplevelser. Jeg er både blevet af- og bekræftet i antagelser, jeg har lært nye ting (jubiii), og jeg har erfaret, at det er en rigtig, rigtig god ide at følge anbefalinger fra folk, man respekterer og tror på, hvis man søger efter fx en alternativ behandler. Området er en gråzone, og det kan være SÅ svært at gennemskue, om folk rent faktisk kan de ting, de hævder at kunne.

Jeg er ikke blevet hippie, jeg sidder ikke permanent i lotusstilling og lever af hirseflager og urteafkog, jeg taler ikke med mine møbler og jeg vil ikke pludselig finde på at gå til numerolog. Jeg tror heller ikke på skæbnen, men er tværtimod ret overbevist om, at vi selv i meget høj grad har indflydelse på, hvor vi havner henne, og hvad der sker undervejs. Og jeg tror på, at hvis jeg skal udvikle mig og lære nyt, kan det kun ske, hvis jeg selv er åben overfor mulighederne.

I denne weekend har jeg derfor sat både lørdag og søndag af til at være i selskab med en Reikimester. Jeg er blevet stillet i udsigt, at disse dage vil blive startskuddet til en udrensning af mine chakraer (som min kæreste ikke tror på, selvom han dyrker yoga! Man kan trække hesten til truget, men man kan ikke tvinge den til at drikke. Jeg vil ikke forsøge at overbevise ham om det modsatte af hans overbevisning, men kan bare konstatere, at yogaen virker for ham) - om det kommer til at kunne mærkes, kan jeg forhåbentlig fortælle mere om om tre ugers tid.

11 kommentarer:

 1. Det var smuk læsning, Lotte! Og jeg glæder mig til at læse, hvad en Reikimester kan give dig af indsigt/oplevelse. Jeg er jo selv ret meget på linie med det, du fortæller.

  SvarSlet
 2. Og her er jeg helt med på, hvad du fortæller. Selvom jeg ikke "skilter" med det, så er jeg selv Åndeligt søgende. (uden at gå i detaljer).
  Jeg glæder mig meget til at høre fortsættelsen på dine oplevelser, og ønsker dig en rigtig god weekend med alt, hvad den vil bringe dig af indsigter.

  SvarSlet
 3. Hvordan har du valgt Reiki-mester? (Har selv Reiki III fra lige så mange og meget forskellige mestre og har i tidens løb hørt meget forskelligt om mange forskellige).

  SvarSlet
 4. Det var et meget spændende indlæg. Jeg tænker meget som du beskriver i indlægget: at lære og at udvikle sig er at leve! Det lyder lidt klodset - jeg ved det! I stedet ville jeg nok hellere sige at det er meningen med livet. Men for mig er det nok mere teori end praksis og derfor fylder dit indlæg mig med dårlig samvittighed. Jeg er på ingen måde åndeligt søgende, men jeg har mange dårlige vaner som jeg gerne vil ændre. Selv om jeg skriver at dit indlæg fylder mig med dårlig samvittighed, så er det egenlig positivt, for det giver mig også lyst til at ændre flere forhold i mit eget liv.

  SvarSlet
 5. Dejlig læsning - jeg glæder mig til at høre dig fortælle om dit Reikikursus. Jeg har selv levet professionlet af at lave healing og klarsyn siden 89 - har også lavet kurser. Jeg elsker det.
  Du skriver så fint om balancegangen mellem skepsis og nysgerrighed - jeg synes det er sundt at tænke sådan, og man skal ikke give sin kraft væk for noget andre fortæller. Førstehåndserfaringerne er de vigtigste - tro på dem og din intuition. Men det gør du jo allerede, kloge kvinde.
  Hav en forrygende weekend :-)

  SvarSlet
 6. Du lyder helt utrolig afklaret og stærk. Jeg kan blive misundelig over, du kan det, du vil. At du har viljen til det, for det vil jeg selv så gerne blive bedre til.
  Du lyder ikke frelst, men som et dejlig positivt menneske, der vil dig selv det bedste!
  Det er virkelig dejlig læsning og jeg glæder mig til at læse/høre mere :-)

  SvarSlet
 7. Hmmmm. Meget af det, du skriver, er jeg fuldstændig enig i. Det med at lære nyt, at udvikle sig og det meningsfulde liv. Men vejen dertil er for mig en helt anden. For mig vil det bare slet ikke kunne bindes op på det "alternative". Jeg har aldrig i mit liv set noget, der virker fra den verden. Kald mig afvisende, fordomsfuld, måske, men jeg synes også, jeg har noget at have det i. Pga min leddegigt er jeg hele min barndom blevet slæbt med til diverse behandlere og behandlinger. Intet har hjulpet. For mig har vejen til det skønne liv, jeg har i dag, helt klart været afklarethed, accept, psykologi og god kommunikation. Intet af dette har med udrensende urter og healingmassage osv. Jeg kan godt li evidens. Men hvis vegetarisk kost, reiki og yoga virker for dig, så er det jo også en slags evidens. I hvert fald for dig :-)

  SvarSlet
 8. Lækker læsning, et rigtig godt sted at starte....
  Glæder mig til at læse om hvordan det går :-D

  SvarSlet
 9. Charlotte illum Larsenmandag, 31 marts, 2008

  Min rejse efter værdier og indre ro - finden mig selv og det jeg syntes er værdifuldt - førte mig den anden vej - nemlig til Ærø. Her har jeg ro, tid til eftertænksomhed og min kreativitet blomstrer igen.. for mig, der er så bundet til mit hjem, var det et stort skridt - men et skridt hvor jeg fulgte hjertet og nu lever jeg en livsdrøm ud - det er fantastisk

  SvarSlet
 10. Og ved du hvad Charlotte, det er simpelthen så dejligt at læse om og høre dig sev fortælle om :-)

  SvarSlet
 11. Madame, Johanne, Marianne og Bambi72, jeg lover at fortælle mere, når de tre uger er gået. Foreløbigt kan jeg sige, at det har været en god og meget anderledes oplevelse.

  Rasmine, jeg valgte ham, fordi jeg kender en, der selv er blevet indviet hos ham. Så jeg har faktisk ikke afsøgt markedet. Han er en lille, midaldrende italiener ved navn Igidij Hridar. Er han en af dem, du har prøvet?

  Jens, jeg har været længe om overhovedet at blive parat til at gå den vej, jeg går lige i øjeblikket. Du skal ikke få dårlig samvittighed, medmindre det er den drivkraft der skal til for at få dig i gang med noget, du egentlig gerne vil.

  Tak for dine ord Gitte!

  Zette, jeg kan også godt lide evidens. Det er egentlig også det, jeg prøver at finde, ved selv at afsøge de forskelle områder inden for den alternative verden. Hvis ikke jeg brød mig om evidens, ville jeg ikek egne mig til at være biolog ;-)
  Jeg forstår godt din skepse, hvis der ikke er noget som helst, der har hjulpet på din gigt - men jeg har selv haft glæde af både akupunktur og healing, så jeg har svært ved at afvise det.
  Vegetarisk kommer jeg aldrig til at leve hundrede procent, men jeg havde brug for at rense ud i systemet og ikke have tungtfordøjelige ting i maven, når jeg skulle på kursus - derfor sidste uges diæt :-)

  Og jeg er glad for at du er så positiv og lever en meningsfyldt tilværelse. Du har fundet din vej, og det er mere end hvad man kan sige om rigtig mange andre. Skøn på det (det ved jeg, du gør!).

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!