26.3.08

Destination ukendt

Jeg har ikke arme, men tentakler. Og det er vældig praktisk og slet ikke nogen skræmmende oplevelse. Jeg styrer rutineret amfibiekatamaranen uden sejl og fortøjer den under havets overflade, låser den inde i en grotte med direkte, underjordisk adgang til kælderen under rådhuset i Ærøskøbing. Der hvor min barndoms bordtennisbord stadig står. Jeg har ikke tid til ping-pong i dag, for jeg skal hjælpe med en søsætning og løsner varsomt tøjklemmerne, der holder den fine, røde båd fast til beddingsvognen i den helt rigtige vinkel. Solen bager, vandet glitrer, båden er så formfuldendt – heldigvis er der masser af hjælpende hænder…

Pludselig bliver det lyst. En hånd rusker mig nænsomt og en stemme fortæller, at jeg får hele sengen til at bevæge sig, fordi jeg ligger så uroligt.
Drømmeekspressen har været på nye togter.
Jeg aner aldrig, hvor jeg ender…og jeg har ikke fundet ud af, hvor man kan indløse billet til præcis samme destination igen. I dag er en af de dage, hvor jeg gerne var taget tilbage. Jeg er ved at revne af nysgerrighed.

8 kommentarer:

 1. Sikke en herlig beskrivelse af din drøm! Ja, gid man kunne tage tilbage til de mere spændende af slagsen - og andre er man jo helst fri for nogen sinde at opleve igen. Jeg gad vide, om der er symboler forbundet med vand og grotter;-)

  SvarSlet
 2. Tak du den nænsomme hånd - du havde sikkert glemt det hele, hvis du havde fået lov til at vågne af dig selv. Kender du en god drømmetyder?

  SvarSlet
 3. Madame, du har ret - nogen gange er man glad for, at det er en enkeltbillet.
  Der er helt sikkert symboler forbundet med vand og sikkert også med grotter/underjordisk - men hvilke, ved jeg ikke ;-)

  Det kan du have ret i, Rasmine - det er slet ikke hver morgen, jeg kan huske, hvad jeg har drømt.
  Jeg kender ingen drømmetydere, men jeg ved heller ikke, om jeg egentlig har brug for en...selvom det sikkert kunne være underholdende.

  SvarSlet
 4. Måske må vi hellere advare Bryggens Spisehus om, at der kommer en med tentakler ;)

  Jeg kan aldrig huske mine drømme, så jeg synes altid at alle andres er voldsomt fantasifulde.

  SvarSlet
 5. Jeg husker alle mine drømme - de fylder meget og tager meget af min nattesøvn og som du skriver man kommer mange mærkelige steder hen :-)

  SvarSlet
 6. Det lyder spændende - atså mest den første del. Kan du ikke smutte i seng nu og drømme videre for jeg vil faktisk gerne høre fortsættelsen!

  SvarSlet
 7. Måtte lige læse første afsnit et par gange, for jeg kunne ikke finde sammenhæng med den der grotte og rådhuset. Forklaringen kom jo, men øv altså. Han skulle ikke have vækket dig - jeg er mindst ligeså nysgerrig som dig, efter afslutningen.

  SvarSlet
 8. Husejer - du siger noget. Sikke mange øl, man kan holde på én gang!

  Shabby - af og til ville jeg også ønske, jeg kunne 'slå fra'. Kender du fornemmelsen af at være nærmest udmattet, når man vågner, fordi man har haft frygtlig travlt i drømme?

  Maja Kirstine, jeg ville gerne, men nu har jeg prøvet og det virkede ikke...

  Majsen, jeg ville også gerne have haft slutningen med, men den stakkels mand blev holdt vågen, fordi jeg lå og rumsterede. (Han havde dog ikke bemærket, at jeg havde fået tentakler)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!