17.3.08

Cykler, solfangere og færger til tiden

På Ærø ligger verdens største solfangeranlæg. Vi er meget stolte af det, og skynder os at udvide det, hver gang der andre steder i verden bliver bygget anlæg i samme størrelse.

Billedet herover er fra i går, hvor solen stod højt over den lille ø. I dag har anlægget ikke helt så meget at bestille, men vejret i sydhavet er da i det mindste bedre end her på Sjælland, hvor sneen lige nu hvirvler rundt.
Sol eller ej, senere i dag får det store anlæg fint besøg, for den amerikanske ambassadør skal bese det med egne øjne - og planen er, at han skal på cykeltur med øens borgmester (der også er min gamle skoleinspektør). Øen er alletiders til cykeltræning og -turisme, så Hr. Cain kan forberede sig på nogle gode bakker og skønne udsigter.
Hvis han ellers når den næste færge. For færgen fra Svendborg sejlede til tiden, selvom ambassadøren ikke nåede frem i tide, og nu er han og hans følge i stedet på vej til Langeland for om muligt at nå til Ærø via en anden af øens mange færgeruter.

Under alle omstændigheder er det PR til en lille ø, der - som så mange andre af de danske øer - lider den tort at flere flytter fra øen end til øen. En udvikling, som der heldigvis arbejdes meget aktivt på at få vendt.

Læs mere om ambassadørbesøget her og her.

11 kommentarer:

 1. - Så ka´ han lære det, ka´ han.
  Færger sejler, når de skal sejle :-) Men ellers er jeg da ret stolt, for vi har selv engang fået en færge til at vente på os, da vi kom med en bus, der var forsinket!

  Borgmesteren (som også har været næstyngstes skoleinspektør), får ingen problemer med at cykle...gad vide om ikke ambassadøren får det? Det siges jo, at folk bliver overrasket over alle de bakker her er.
  Sne???? Her skinner Solen, men det blæser koldt.

  SvarSlet
 2. Jeg har ikke besøgt øen siden min skoletid, men mit minde om Ærø er at det er et dejligt sted. Og seneste fik eg lokket mine svenske ex-svigerforældre på en ferie på øen. De var lige som begejstrede som jeg. Når ungerne er store nok til at klare sig uden støttehjul drømmer jeg om en sommercykelferie på Ærø.
  :o)

  SvarSlet
 3. Jeg har aldrig været på Ærø, men jeg kunne vildt godt tænke mig at bo på sådan en mellemstor ø.

  Jeg har før hørt om jeres solfangeranlæg og jeg synes simpelthen det er så sejt. Det viser jo hvad man kan, hvis der er nogen der tager et initiativ. Det er et flot eksempel, som alle andre burde følge.....

  SvarSlet
 4. Ærøøøø! Jeg vil hjem. Altså, nu kommer jeg ikke fra Ærø, men det føles sådan, og jeg bli'r helt rørstrømsk, når jeg ser et billede derfra.

  Det lyder da som om Cain får kam til sit hår, og det mangler da bare, at nogle af jakkesættene bliver krøllede. Vi bestilte en uges hus på Ærø i går og kattepension til missen, så nu er der (heldigvis) ingen vej tilbage, for vi skal da til Ærø med hunden igen i år. Jeg mangler stadig at få set solfangerne, for ingen gider med mig derop :(

  Til gengæld var vi ude i sneen i 1½ time i dag, for man er vel et legebarn? Røde kinder, varme ører og sne overalt. Vi ka' jo lige snakkes ved - måske ku' du komme til kaffe og hale i Marstal? :)

  Snekram og kakaoskum
  fra Ralphs

  SvarSlet
 5. Ja omtalen kan vi godt bruge... Også flere tilflyttere :-D

  SvarSlet
 6. Jeg må og skal en tur til Ærø i sommerens løb - det er sikkert og vist.

  SvarSlet
 7. Min bror skal giftes på Ærø til sommer - så får jeg endelig en god grund til at kigge nærmere på din ø.

  SvarSlet
 8. Charlotte Illum Larsentirsdag, 18 marts, 2008

  det er jo faktisk sådan Lotten at hvis man regner de folk fra som dør - så er der sket det at der er flyttet flere til øen end fra. Hvis du kigger ind på www.aeroe.dk så skulle der gerne ligge et link til den historie fra TV2Fyn - med mig som aktør i øvrigt. Knus fra mig i Søby

  SvarSlet
 9. Ja Johanne, Jørgen Otto er en flittig cyklist - men det er ambassadøren vist også, så vidt jeg har kunnet forstå.

  Lige præcis Bambi72. Og velkommen til.

  Shabby, jeg håber for jer at I kan komme afsted til sydhavsøen, for der er simpelthen så dejligt om sommeren. Og Bamses 'mor' har jo boet der ;-)

  Hvor hyggeligt Madame! Hvor skal han giftes henne? I en af kirkerne eller på rådhuset?
  Glæder mig til at høre, hvad du synes om min fødeø.

  Charlotte, det kan man jo selvføgelig godt gøre - og det er da rarere med en positiv statistik ;-)
  Men der er endnu et stykke vej fra de 6700, som I er nu til de mere end 7500 vi var, da jeg var barn...
  Jeg havde ikke set klippet fra TV2/FYN, men hvis andre har lyst er linket her: http://www.tv2fyn.dk/modules/tv2fyn/arkiv.php?vids=12502

  SvarSlet
 10. Det kan jeg godt forstå Bitten :-)
  Tænk om vi kunne mødes dernede en gang - så kunne jeg vise dig og tøserne alle de gode steder...

  Jens, Ærø har faktisk det meste, bortset fra en fast forbindelse til resten af verden og et teater ;-)
  Øen er helt fremme i skoene hvad angår økologi, bæredygtighed og alternativ energi og det kan man ikke være andet end stolt af.
  Jeg er sikker på, at det også er et godt sted at bo som forfatter...

  Ralph & Co. - hvor fedt at I har fået planlagt en Ærøtur igen i år!
  Jeg ville gerne tage med til solfangeren, men kun hvis du lover ikke at forskrække alle fårene, som i sommermånederne går og holder græsset nede mellem solfangerne.
  Kaffe og hale lyder tillokkende - men måske vi kan tage forskud snart, altså før I tager til Marstal?

  SvarSlet
 11. Jeg tror, det bliver på rådhuset, Lotte - hans svigermor bor i Marstal.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!