19.5.08

Kaptajn Klap

Weekenden har bragt yderligere fremskridt.
ENDELIG har vi fået lukket et hul i dækket, hvor den gamle skorsten havde været monteret, og hvor pladen var tyndslidt af rust. En fin ny lap blev passet til og svejset i, hvorefter kanterne blev slebet til med vinkelsliber, inden det hele til sidst fik en gang syre (der forhindrer ny rustdannelse).
Sikke et svineri!!! Det tog to timer at gøre rent efter den affære - og jeg fik fornøjelsen af at gøre det alene. Det var nu ikke med kærestens gode vilje, at den kedelige del blev overladt til mig, men på trods af omhyggelig brug af beskyttelsesbriller havde en vildfaren metalsplint desværre fundet vej til hans venstre øje og boret sig godt ind i hornhinden. Så mens han tilbragte fire timer i venteværelset på skadestuen, gik jeg i sving med støvsugeren.
Han havde heldigvis været så forudseende at tage både lekture og computer med, for belært af erfaringen vidste han godt, det sikkert ville komme til at tage lang tid (sidst tog det SYV timer!). Han fik set adskillige programmer på dr.dk - længe leve trådløst internet! - mens han ventede på at komme til.

Selve indgrebet var hurtigt overstået. Da han endelig kom hjem, var det med klap for øjet - dog blot en hvid bandage, som beskyttelse indtil bedøvelsen lettede, og blinkerefleksen atter blev funktionsdygtig. Vi jokede lidt med, at han burde have haft en sort en af slagsen - i hvert fald ville han nok have faldet lidt metroseksuelt igennem, hvis han havde været ægte pirat. Nu er vi, af gode grunde, ikke fans af pirater og heldigvis er han klapfri i dag - så enden på historien blev alligevel god.
Og her til morgen har det nysvejsede fået en gang maling, så endnu en ting kan krydses af på doklisten.

5 kommentarer:

 1. Varme hilsner til Kaptajn Klap, den stakkels fyr, der måtte vente så længe på skadestuen. Hvis I er forsikret, Lotte, må det være en dyr fornøjelse, når der er så stor risiko forbundet med at sætte et skib i stand ;-)

  SvarSlet
 2. Hold da op, vidste ikke at det kunne være så farligt at sætte både i stand.

  Hils Kaptajn Klap og ønske hurtig bedring.

  SvarSlet
 3. Øv for pokker. At blive skadet i øjet er bare IKKE rart. Godt at han tilsyneladende er ok igen.

  SvarSlet
 4. Har i Overvejet en flaske Havana Club og en stofpappegøje til skulderen... HRRRRRG!

  Noget andet og mere seriøst med hensyn til det emne, hvordan lægger I jeres rute mht de steder hvor der er problemer med Pirater?

  SvarSlet
 5. Kaptajnen er nu klapfri igen og øjet er i bedring. Tak for de gode ønsker til patienten.

  Peter, vi prøver at undgå bæsterne ;-) Dvs. vi holder os fra den arabiske halvø og tilstødende områder, den afrikanske vestkyst og store dele af Asien. Bl.a. er Indonesien et fælt sted med hensyn til pirater. Og så prøver vi at undgå for meget bling-bling look på båden :-D

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!