20.5.08

Ærlige sjæle

I onsdags, efter min fotosafari, måtte jeg betale 85 kr. (!!!) i parkeringsafgift for at have firmabilen parkeret natten over. Så mange småpenge havde jeg ikke lige på mig, men så er det jo heldigt, at automaterne også tager kort. Nu er det bare sådan, at man skal HUSKE at tjekke, om man har fået sit dankort med sig, når man har betalt i en af Københavns parkeringsautomater. Automaterne siger nemlig ikke nogen høj lyd, der husker en på det...

Fortsættelsen på historien kan I nok gætte?

Jeg havde kontanter (sedler, som automaterne jo ikke tager) i pungen, og derfor nåede jeg helt hen til indkøbene efter fyraften i går (dvs. fem dage senere), inden jeg konstaterede, at jeg manglede det famøse dankort. Ét er, at man står der som en anden idiot og må sige, at man alligevel ikke vil have alle de varer, man lige har lagt op på båndet - noget andet er processen med at spole den mentale film tilbage, samtidig med at man haster hjem for at lede alting igennem. Kun for at konstatere, at kortet ER væk. Et hurtigt tjek på netbanken kunne dog berolige med, at der ikke var trukket andre beløb på kortet, end dem jeg brugte i onsdags. Herefter ringede jeg til PBS for at spærre kortet - men de kunne fortælle, at der slet ikke var et visa-dankort tilknyttet den konto, jeg opgav. Ikke længere i hvert fald.

???

Det viste sig, at min egen bank allerede havde spærret kortet! I dag ringede de nemlig for at fortælle, at en ærlig sjæl havde ringet til dem og fortalt, at hendes mand havde fundet mit kort i en automat. Jubiii for mennesker med moral! Historien kommer således blot til at koste et nyt visakort - og et par flasker rødvin i findeløn til de venlige mennesker.
Og SÅ kan det være, jeg har lært at tjekke en ekstra gang, om jeg har fjernet kortet fra automaten, når jeg har betalt!

10 kommentarer:

 1. Skønt med ærlighed - sådan noget får mig til at smile af glæde.

  SvarSlet
 2. Hvor er det dejlig læsning. Fedt. Ikke alle er skurke, banditter og tyveknægte.
  Det var langt bedre, da man skulle holde fast i kortet og køre det igennem noget, det der med at give slip på det koster vist mange mennesker et nyt kort.

  SvarSlet
 3. Dejligt at læse en god historie om ærlige sjæle. Vi kan alle være forvirret eller glemsomme, men det er ikke altid at vores medmennesker er hjælpsomme..... Og så lige en sidebemærkning. Hvordan kan du gå rundt i 5 (fem) dage uden at bruge kortet - det tror jeg gerne min husbond ville have at du fortæller mig :-)

  SvarSlet
 4. Sikke en redelighed! Men ærlighed er bare så smuk at møde. Vi har været ude for næsten samme historie, da Uffe glemte sin tegnebog i toget, men fik den igen med alt indhold af en ærlig sjæl.

  SvarSlet
 5. Hvor er det heldigt, at du fik kortet tilbage på den måde, uden alt for meget besvær.

  En smule ved siden af, men: Det er mange år siden at jeg var prøvet at stå i en butik og mangle min pung. Men nu er det pludselig sket 4 gange i løbet af de sidste 3 uger. Hvad pokker er der galt med mig? Øv, det er simpelthen så pinligt.

  SvarSlet
 6. Jeg bliver også så glad over den slags historier husejer :-)

  Zette, jeg er ret sikker på, jeg ikke er den enste - bl.a. lavede min kæreste samme nummer sidste sommer. Han opdagede det dog meget hurtigt efter, men da han kom tilbage var kortet væk og han har aldrig set noget til det. Godt han fik kortet spærret med det samme!
  Jeg stemmer for en hidsig biplyd fra automaterne, når de er færdige med kortet.

  Ha ha, Shabby - jeg havde kontanter på mig (men i sedler, som automaten jo ikke kunne tage, det var derfor kortet havde været fremme). Så det var altså ikke fordi jeg ikke brugte penge i fem dage ;-)

  Madame, jeg forestiller mig en meget lettet Uffe :-) Dejligt han fik sin pung tilbage.

  Tjah Jens, måske er der nogen, der prøver at fortælle dig noget? Er du tilstede, nærværende - eller er du opslugt af andre ting end lige netop det, at du skal købe ind?

  SvarSlet
 7. Jeg er ikke i tvivl om, at du har fuldstændig ret!

  SvarSlet
 8. Charlotte Illum Larsenfredag, 23 maj, 2008

  Dejligt med ærlige mennesker - de stammer nok oprindeligt fra Ærø... :-)

  SvarSlet
 9. Jens - jeg forestiller mig, at forfattere i perioder mest af alt har ord og historier i hovedet. Og ikke så meget har fokus på jordnære (og måske mere kedelige ting) ;-) Men en glemt pung er harmløst (omend irriterende) så længe det bare er derhjemme, man har glemt den.

  Det kan være, du har ret Charlotte :-D

  SvarSlet
 10. Aiii hvor skønt...
  Det er ikke så tit at det ses i storbyerne :-D

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!