28.5.08

Magiske hænder

Jeg startede dagen i dag med at tage til Ordrup, hvor jeg tilbragte halvanden time i selskab med en kvinde, hvis hænder har udrettet underværker på min krop. Hun praktiserer nemlig kranio-sakralterapi (KST), dvs. fjerner der spændinger i kroppen, der belaster centralnervesystemet - og selvom behandlingen i sig selv er utroligt blid (det gør slet ikke ondt), så er effekten mærkbar.
Jeg har gennem de seneste måneder haft en nerve i klemme, der ved pludselige stød i kroppen (som kan udløses af noget så banalt som at forcere en kansten på cykel) eller kast med hovedet har sendt en pludselig - men heldigvis hurtigt aftagende - og brændende smerte hen over kraniet, fra nakke til pande. Det føltes lidt som blive pisket med en tyk tråd fra en brændmand! SVIRP! Med andre ord var det meget, meget ubehageligt.
Jeg slog det hen nogen tid, men piskeriet blev hyppigere, og derfor valgte jeg til sidst at prøve KST for at komme af med skidtet. Jeg kendte ikke nogen her i hovedstadsområdet, men fik en behandler anbefalet af Gitte. Jeg har det bedst med at finde behandlere via anbefalinger fra pålidelige mennesker, og det er sådan set underordnet om det er tandlæger, læger eller alternative behandlere. Jeg anser anbefalinger som det langt bedste reklame. Og så en god mavefornemmelse selvfølgelig.

Jeg har kun prøvet KST én gang før, i Århus, da jeg havde siddet i specialesumpen i flere måneder og bare trængte til at forkæle min krop efter endelig at have afleveret specialet. Det var på høje tid at få løst op for nogle af alle de spændinger, der var fulgt med i kølvandet på de mange timer foran computeren. Jeg husker det som ret godt - men slet ikke så godt, som det var i dag.
Hun var virkelig, virkelig god!

Årsagen, til at nerven blev klemt af spændinger i nakken, ligger åbenbart helt nede i min lænd, så for fremtiden skal jeg være mere bevidst om min holdning. Jeg har ikke rygsmerter, så de advarselssignaler får jeg ikke, men man kan jo sige at klemte nerver i nakken også er en slags advarsel... Jeg har en forholdsvis rank og stærk ryg, men den megen sidden ved et skrivebord i dagligdagen kan jo udfordre selv den stærkeste ryg og jeg må nok også til at erkende, at det bare ikke er alting, som kroppen kan restituere sig ud af alene.
Af og til må man give den lidt hjælp.
Det har den så fået i dag.

13 kommentarer:

 1. Jeg synes det er sådan en god idé, at du kastede dig ud i KST, det er magisk, hvad gode alternative mnennesker kan udrette. Jeg oplevede det samme med zoneterapi, noget med meridianer, for få uger siden, og føler mig som et nyt og bedre menneske. At at få en behandler anbefalet af andre er bare den allerbedste baggrund.
  Hvor var det godt, at det hjalp på dig!

  SvarSlet
 2. Godt Lotte, lige nu laver jeg en kombination af fys,kiropraktor og så Kraniosakralterapi....i februar fik jeg diagnosen virus på balancenerven...efter et stykke tid, fik jeg selv fornemmelsen af,at der som hos dig var noget i klemme (og ikke en virus)...KST er nyt for mig, og var jeg lidt skeptisk? ja! men ikke længere for hende jeg konsultere kan sørme da også noget...
  Så god bedring til dig...

  SvarSlet
 3. Madame, jeg har med stort held også fået både zoneterapi, akupunktur og reikihealing i tidens løb - så alternativ behandling er ikke noget skræmmende for mig. Men fordi mængden af behandlere udgør sådan en jungle synes jeg det er rigtig vigtigt at man har nogle sunde kriterier at vælge ud fra. Her er det ikke nok at gå efter prisen og kvaliteten af den enkeltes markedsføring.
  Hvor er det godt, du har haft glæde af zoneterapien!

  Jeg tror kombinationsbehandlinger er vejen frem Anne - nogle behandlere mestrer flere metoder og nogle metoder lapper ind over hinanden (faktisk lavede 'min' terapeut i dag nogle ting, som jeg kenkendte fra reiki, men som hun faktisk ikke var klar over var magen til). Det er vigtigt at lytte efter sin krops signaler og ikke kun til hvad den etablerede lægevidenskab har at sige. Godt du fandt ud af at lytte!

  SvarSlet
 4. Jeg er helt enig med dig i det, du skriver!
  Lotte, tror du, du kommer med til blogtræffet i Tivoli?

  SvarSlet
 5. Jeg havde aldrig hørt om det før - men har læst infosiden i dit link. Det lyder virkelig interessant - måske det bare kan bruges til almindelig generel velvære også?! Jeg er absolut også til anbefalelsesmetoden - enten via venner, min egen læge el. lign.

  SvarSlet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 7. Det lyder virkelig dejligt. Jeg kunne tænke mig at prøve engang.

  Jeg er selv ret glad for zoneterapi og har også fået healing af min zoneterapeut som også er en meget dygtig healer. Det er meget spændende områder.

  SvarSlet
 8. Madame, det tror jeg ikke. Det er desværre virkelig dårligt timet i forhold til andre ting, der sker i den weekend. Skulle det lykkes er det dejligt, men jeg vil ikke sætte næsen op efter det. Æv!

  Nille, generelt velvære er bestemt en af de effekter, man opnår med KST, så man behøver med andre ord ikke have en eller anden lidelse for at have glæde af denne type behandling. Jeg tror de færreste kan se sig fri for at gå rundt med lidt (eller flere) muskelspændingeri hoved-hals-rygregionen og her er KST altså alletiders.

  Valdemarsro, jeg har prøvet zoneterapi et par gange også, men har ikke haft nær så stor effekt af det, som jeg har haft af akkupunktur og healing - men jeg tror det kommer rigtig meget an på, hvad det er man får behandlet.

  SvarSlet
 9. Det har jeg meget længe tænkt på at prøve har hørt så meget godt om det.... Hvor tit går man om man må spørge....

  SvarSlet
 10. Det glæder mig at høre det hjalp dig, og jeg er ikke overrasket. Birgittes hænder "taler" med kroppen under behandlingen - hun er så fantastisk dygtig.

  SvarSlet
 11. Det er lige førend man får lyst til at have en nerve i klemme. Det lyder ret godt :-)

  SvarSlet
 12. Jeg havde noget i tankerne som mrscute, men nu sagde hun det først. Rart lyder det - dog ikke årsagen til det. Men heldigvis er der så midler for det.

  SvarSlet
 13. Shabby - for nogen er det nok med en enkelt gang, for andre kræver det lidt opfølgning. Jeg kunne mærke en betydelig bedring allerede efter første gang og overvejer kun en opfølgning, fordi det også vil kunne gavne mine spændte kæbemuskler (som har tredive års erfaring i at skære tænder, så de er godt spændte!)

  Gitte, jeg lagde mærke til at Birgitte flere gange gjorde ting, som jeg genkendte fra Reiki - og ja, jeg havde også oplevelsen af, at hun lod min krop fortælle sig, hvor hun skulle arbejde.

  MrsCute - det ER rigtig godt. Måske kunne det endda være en god ting for din ryg?! Det behøver i hvert fald ikke sidde oppe i nakken som hos mig.

  Majsen, KST kan bruges til rigtig mange ting - fra tinitus over piskesmæld til migræne, tandpine osv. Det handler om at mindske belastningen på centrlanervesystemet.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!