16.6.08

Økoamok

Jeg fandt i foråret ud af, at økologiske varer ikke bare er billigere i Tyskland, de er også lettere tilgængelige. Rigtig, rigtig mange af de tørvarer, som man ellers er henvist til helsekostbutikker for at finde i Danmark, står på hylderne i et helt ordinært supermarked, når man kommer syd for grænsen.
Spørg lige, om jeg gik shop-amok i speltpasta, vindruekernenudler, amaranth- og hørfrø, quinoa, polentamel, honning, soyagranulat og diverse koldpressede olier?! Med MERE! Det var rent slaraffenland! I en helt almindelig Edeka.

Det er lidt tankevækkende, at det for seks-syv år siden ville have været slikhylderne, der havde udløst slaraffenlandsfølelsen...

12 kommentarer:

 1. Hvor skægt... jeg har det på PRÆCIS samme måde. Forleden var jeg i en 100% økologisk forretning og følte mig som et barn i en slikbutik. :-)

  SvarSlet
 2. Uhhh, det fryder! Jeg skal råhandle når vi kommer nedover tyskland i ferien :-)
  Nu er der igen en grund til at tage et smut over grænsen. Ikke øl, smøger og slik, men økovarer :-) Tiderne skifter...

  SvarSlet
 3. Ha! Jeg havde selv samme oplevelse for ganske kort tid siden..... Havde det være for nogle år tilbage havde det helt sikkert være slik og søde sager jeg havde smidt i kurven!

  SvarSlet
 4. Hvad er quinoa? Det lyder rart hvis man er helt opslugt af øko mad og livsstil.

  Her begrænser vi os til mælkeprodukter, kød, grønt/frugt og brød. Men hey - det er jo næsten også det hele. Det tager mere og mere fat.

  SvarSlet
 5. Ej, hvor lyder det helt fantastisk, Lotten.
  Cola og dåser kan blive, hvor de er - lad os fylde traileren med øko-tørt og -vådt!

  SvarSlet
 6. MrsCute, jeg ved hvad du mener.

  Tiderne skifter i den grad Valdemarsro. Til det bedre satser jeg på ;-)

  Maja Kirstine, jeg ville ønske vores moms på fødevarer ikke var s høj, så man ikke behøvede tage over grænsen for at få den oplevelse.

  Majsen, quinoa er en glutenfri kornsort. Du kan læse mere her: http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1541/sprog=1/grp=2/menu=1/

  Nemlig Charlotte!!! :-D

  SvarSlet
 7. Jeg har lige en kommentar til Majsen ang. quinoa. Jeg er har aldrig være speciel vild med ris, og quinoa er et perfekt alternativ. Og så mætter det også meget bedre :-)

  SvarSlet
 8. Ja, det er ret pudsigt... jeg kan huske dengang man vendte hjem sydfra og stod i kø på færgen til når forretningen åbnede! For at hamstre kilodåser af Matadormix osv. Det er vist noget andre værdier, der er på spil nu - men det undrer mig nu alligevel at den gennemsnitlige tysker er blevet så sund???

  SvarSlet
 9. Du ville kunne lide at handle ind i Boulder. Jeg savner flere af butikkerne og markedet. England er indkøbsmæssigt væsentlig bedre end jeg havde forventet, så jeg kan vist ikke klage.

  SvarSlet
 10. Nille, jeg tror i høj grad at det handler om, at momsen på fødevarer i Tyskland er mere forbrugervenlig ;-) Så er det alt andet lige lettere (billigere) at være økologisk indstillet.

  Sara, jeg er sikker på, jeg vil kunne lide at bruge penge i Boulder - ikke kun på mad...rygtet vil jo vide, at de også kan noget emd outdoor-butikker ;-D

  SvarSlet
 11. For det første bliver jeg lidt misundelig - for det andet undrer jeg mig: Tyskland er(ifølge dig) et slaraffenland af billigt økomad og visse mennesker påstår at Sverige er et paradis for veganere. Jamen, hvorfor bor jeg så i DK? Og hvorfor er vi bagefter ALLE andre?

  SvarSlet
 12. Tjaa Jens, jeg har af og til spurgt mig selv om det samme. Altså ikke om hvorfor DU bor her, men hvorfor jeg ikke er flyttet til Sverige. Tyskland frister ikke, men jeg har i mange år været skabssvensker og kan kun se ganske få ulemper ved at flytte til Sverige. Det bliver dog ikke aktuelt nu, men hvem ved, måske rykker jeg over Sundet en dag.

  Mht. dit sidste spørgsmål, så tror jeg at flere af grundende til at vi halter bagefter i Danmark skal findes på Christiansborg. V, K og O er vægtige grunde, som man ikke lige kommer udenom...

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!