31.7.08

Den hvide dame

Hvide og florlette flaksede kålsommerfuglende rundt mellem de andre sommerfugle, men det var også det eneste hvide og lette jeg så på Hindsgavl Slot. Jeg fik desværre ikke set det lokale spøgelse med det meget fantasifulde og originale navn 'Den hvide dame'. Måske fordi hun, efter sigende, kun viser sig for mænd? Hun holder til i den store, smukke slotspark, hvor hun vandrer hvileløst rundt. Hun gør ikke meget væsen af sig, kommer bare helt tæt på og forsvinder så med et suk.

Hendes historie er tragisk. Hun skulle giftes med en herremand på Hindsgavl og blev kørt i karet op mod slottet. Ud for en dam blev hestene imidlertid skræmt så voldsomt, at kareten væltede i dammen, og den unge brud blev klemt fast og druknede. Historien går, at den ring, hun skulle have haft, stadig findes på slottets grund et sted.

Tror du på spøgelser? (spørger jeg i bedste Madame-stil)

4 kommentarer:

 1. Haha, Lotte!
  Tjaæ, jeg har læst en del om spøgelser og også om den hvide dame. Jeg kan godt lide den slags overleveringer, som sætter fantasien i gang - og jeg slugte serien på TV2 om ånder for nogle år siden :-)
  Tror du på spøgelser?

  SvarSlet
 2. Tjooo Madame, jeg tror på, at der er mere mellem himmel og jord, end det vi kan måle og veje. Og hvorfor skulle der ikke være nogle stakkels sjæle rundt omkring, som er fanget mellem denne verden og den næste?

  SvarSlet
 3. Nej, ganske bestemt IKKE. Men jeg synes at spøgelseshistorier kan være ganske underholdende.

  SvarSlet
 4. Jens, jeg har aldrig selv set et spøgelse, men historierne er jo ofte fascinerende.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!