31.7.08

Film: Activ ankommer til GrønlandSåledes ankom Activ til isfyldte farvande...

9 kommentarer:

 1. Mageløs film og sikke et slutbillede, hvor det lille skib ligger i den store natur.

  Som gutten siger: Det er det, det hele handler om.

  SvarSlet
 2. Husejer, gutten (a.k.a. kaptajn Jonas Bergsøe) kunne ikke have mere ret. Det er SÅ stor en oplevelse for dem at gennemføre denne ekspedition. Og ja, slutbilledet illustrerer meget godt, hvor storslået den grønlandske natur er.

  SvarSlet
 3. Det er spændende vinkler, de har fotograferet i, først den underlige dims i stævnen (ligger der en mand og roder med noget?) og så op i masten.

  B-var mig! om de ikke sejler ind i isen!

  Og kravler op på en klippe og tager et aftenbillede - smukt!

  SvarSlet
 4. Donald, det er matrosen Niklas, der er ved at afmontere kæderne fra stævnen til bovsprydet. Den slags egner sig ikke til sejlads i isfyldte farvande, og kan faktisk forårsage seriøse skader, hvis de ikke fjernes. Niklas endte med at dyppe det ene ben i det iskolde vand, brrr....
  De er nødt til at sejle ind i isen. Og stillbilledet til sidst er faktisk ikke taget fra en klippe, men fra en fantastisk opfindelse: http://www.medboat.com/watertoys/flyrib.shtml

  SvarSlet
 5. Det er virkelig betagende... jeg bed også mærke i den bemærkning - belønningen for alt sliddet. Det må være en kæmpe oplevelse, og giver virkelig lyst til at se den del af kongeriget!

  SvarSlet
 6. Flot klaret af Matrosen Niklas! Men vi ser jo kun et glimt af ham, og jeg gættede på, at det var en plasticrobot, for ingen ved sine fulde fem kravler vel ned for at afmontere en kæde, der lige så godt kunne være afmonteret hjemmefra? Jeg kan godt se (ved Googling) at vaterstaget (som fortælleren udtaler lidt utydeligt) er en god ting for fok og klyver, men alligevel!

  Jeg er vildt fascineret af at man kan have en gummibåd med vinger med som bagage! Flotte maskiner, FIB'erne, tak for det link. Sådan en ville det være sjovt at prøve!

  SvarSlet
 7. Nille, kaptajn Jonas (og besætningen) har virkelig også knoklet for at få dette til at lykkes.
  Jeg har selv 'kun' været i Vestgrønland, men har for altid tabt mit hjerte til dette storslåede land. Og vil selvfølgelig også meget gerne opleve Østgrønland en dag. Det er her, den virkelige fangerkultur stadig eksisterer.

  SvarSlet
 8. Helle for IKKE at sidde i toppen af masten med kameraet.

  Det ser både flot og spændende ud. Pludselig synes jeg at mit eget liv er sådan bare en lille smule kedeligt og almindeligt.....

  SvarSlet
 9. Jens, jeg kan godt få lidt den samme fornemmelse, men helt ærligt kan det jo også blive lidt FOR action packed, kan det ikke?
  Og hvordan definerer du egentlig almindeligt?
  ... Jeg synes faktisk ikke, dit liv (den snip af det, du deler på nettet) lyder specielt ordinært!

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!