5.10.08

En weekend i hulletDenne stump af kølsvinet er en meter dybt.
Til gengæld er det bare 25 cm bredt og 35 cm langt.
Og der er rust i bunden.

Jeg vil overlade det til jeres fantasi, hvordan det er lykkedes mig at nå ned og slibe i hjørnerne, for jeg nægter at lade mig fotografere i den position.

11 kommentarer:

 1. Du ligger da bare på maven og rækker dine små arme ned og sliber :-)

  SvarSlet
 2. Jeg håber, at det er med armene - ellers kan jeg kun konstatere, at det er dejligt at se, at du er oppe igen! Godt nok er du en lille nips - men det ser nu lidt klaustrofobisk ud synes jeg ;-)

  SvarSlet
 3. --der ER nu ikke noget som en veltraenet hamster til den slags ting! -godt gaaet! -brugte du guleroedder eller aebler under traeningen?

  Med tilbageholdt aandedraet,
  D.

  SvarSlet
 4. Nej altså. Jeg kan da godt huske at du skrev noget om at hænge på hovedet! Det må være ret så hårdt. Jeg kan også huske at have læst noget om epoxy og rustbehandling, men sandt at sige kan jeg ikke rigtig finde ud af hvad der er op og ned på billedet.

  Men det skinner og ser flot blankt ud, det kunne se ud som om du er kommet i bund!

  Jeg håber, at I har rådført Jer med din professionelle skibsbygger-far om hvordan man behandler rust på et skib, som skal sættes istand. Det er en evig proces, er det ikke?

  Hvor meget kan man reparere inden at det hedder udskiftning af plader med stålskibsværft-værktøjer, og hvor langt, og hvordan, og hvor længe holder det. Måske kan I spørge veteranen Troels Kløvedal, han kan uden tvivl fortælle en historie eller to om vedligehold af stålskibe efter så mange år med "Nordkaperen", det smukke skib:-)

  Forresten, hvor er skibet "Activ" nu henne?

  SvarSlet
 5. Kan du løsrive dig fra stålet lørdag d. 8. november for at komme til bloggtreff?

  SvarSlet
 6. >Johanne
  Hvis man har begge arme nede i hullet, kan man ikke komme op ved egen hjælp

  >Nille
  Det er superklaustrofobisk!
  Da jeg skulle sætte tape på et lille gennemløbshul i bunden af det 'store' hul (for at forhindre slibestøv i at blæse videre ind i motorrummet) var jeg nødt til at bruge begge hænder og måtte simpelthen stole på at kæresten kunne trække mig op igen. Det krævede nogle dyyyyybe indåndinger, mens jeg hang dernede ;)

  >DasD
  Jeg ville elske at have en lille hjælper, jeg kunne sende på den slags missioner! Jeg aftager gerne et styk veldresseret hamster, hvis du falder over én. Indtil da må jeg selv vist selv stå for akrobatikken. Sagen er nemlig, at jeg har længere arme og smallere skuldre end kæresten - og altså er den af os, der er mest velegnet til opgaver som disse ;)

  >Donald
  Billedet er taget lodret ned i hullet. Altså skal du forestille dig, at du står og kigger NED på bunden af hullet.
  Og jo, jeg hang med hovedet nede i det hul det meste af weekenden. Med stigende hovedpine til følge (og de der sovende fingre gjorde det ikke rigtigt skæggere). Heldigvis var jeg ikke forkølet, ellers havde det nok ikke været til at holde ud.

  Min far er jo træskibstømrer, så det med rust må vi rådføre os med andre om (ikke at han ikke har en mening, men den praktiske erfaring stammer mest fra gamle biler og motorcykler).
  Vi har fået målt på skrogtykkelsen og den ser fin ud, ingen nævneværdig grubetæring - men det er klart, man skal være over rusten, så snart den viser sig, for den spreder sig som råddenskab.

  Activ skulle sejles til Svendborg (hvor den oprindeligt kommer fra), så jeg gætter på, at det er der, man kan se den det næste stykke tid.

  SvarSlet
 7. >Donald
  Bliver det i Norge?

  SvarSlet
 8. Jeg behøver ingen billeder af dig dernede - jeg kan levende se det for mig. Jeg ville få klaustrofobi ...

  SvarSlet
 9. Puha... det tot jeg ikke, jeg kunne have gjort! Alt for småt :0)

  SvarSlet
 10. Nu kan jeg se hvad billedet forestiller, og det skinnende stål i bunden er virkelig resultatet af en arbejdsindsats ud over det sædvanlige; det er fantastisk godt klaret.

  Bloggtreffet (ah norsk klinger så smukt) er ikke i Norge :-) men i København, for at det skulle være nemmere at komme for flere bloggister (ændret/udvidet til: 15.November-kl.15)

  SvarSlet
 11. >Madame
  Det ER klaustrofobisk, men så længe jeg har den ene arm oppe af hullet og kan komme op ved egen hjælp er det intet problem.

  >Marianne
  Det er heller ikke fordi, jeg synes det er sjovt - men skippers arme er for korte og hans skuldre for brede, og rusten SKULLE væk.

  >Donald
  Tak - det varmer!
  Jeg følger spændt med på dato-status for træffet ovre hos dig. Jeg vil så gerne!

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!