8.10.08

Stoppestedet, som blev væk

Movia har (eller hævder at de har) en sms-service, som går ud på, at man kan sende en sms og bede om at få næste busafgang fra et givent busstoppested. Skriv ’S stoppestedsnavn’ og send til 1250. For eksempel ’S kongens nytorv’ og send til 1250. Du modtager nu en sms med de næste busafgange for alle buslinjer fra Kongens Nytorv.
I går tænkte jeg, at jeg da ville prøve - jeg skulle videre mod Rudersdal fra Birkerød Station og ville vide, hvornår bussen gik. Altså tastedede jeg S Birkerød Station og sendte den afsted til 1250.
Tænk, så fik jeg flg. svar retur: Vi har ikke noget stoppested med navnet birkerød station. Prøv igen ! Venlig hilsen Trafikselskabet Movia

Fem minutter senere steg jeg ud af toget, gik over til busstoppestedet og stavede mig igennem navnet på skiltet med busplanen: B i r k e r ø d S t a t i o n
Hvilket i min verden var præcis det, jeg havde skrevet i sms'en.
For en sikkerheds skyld prøvede jeg lige med birkerød station i stedet for Birkerød Station, men fik samme svar som før.

Jeg kan ærligt sige, at Movia ikke imponerer. Og så har jeg slet ikke fortalt om chaufføren i bussen (der overfusede en høflig dame, som formastede sig til at spørge om, hvor bussen kørte hen!).

Nå, men jeg ville jo egentlig bare fortælle, at I ikke skal begynde at lede efter Birkerød Station - Movia siger, den ikke findes.

7 kommentarer:

 1. Det er løgn. Birkerød Station ligger der. Jeg er der dagligt.

  Movia lider af storhedsvanvid, og selvom jeg har været fristet til at benytte selvsamme (eller ... sælsomme) service, har jeg aldrig rigtig kunne regne ud, hvorfor det var, jeg skulle.

  Jeg mener, jeg står allerede ved busstoppestedet? Jeg kan ... kigge på busstoppestedet? Eller måske er det en højteknologisk løsning på et lavteknologisk problem, fordi tidens teenagere simpelthen ikke kan læse noget, hvis det ikke står på en mobiltelefonskærm?

  Jeg kan godt se fidusen i at sende en sms, når man ved, hvornår man er ved busstoppestedet, men ... det ved jeg jo ikke, og når jeg er der, så er det ligemeget.
  Håber du kom godt hjem i hvert fald. Raffeljernet og katten var svært kede af din afgang :)
  God appetit med alle de æbler (minus 2).

  Ralph Hummers Ejermand

  SvarSlet
 2. Det er netop en af mange fordele ved offentlig transport: man oplever så meget besynderligt og der er altid noget at undre sig over bagefter!

  SvarSlet
 3. Offentlig transport har sin helt egen logik, som vi almindelig dødelige kan have overordentlig svært ved at gennemskue.

  SvarSlet
 4. Jeg tror her er tale om en form for parallelt univers...

  Prøv evt. at skrive "Birkerød Station" spejlvendt eller på hovedet, det passer bedre til den udgave af Movia som vi kender den...

  Den retsidede ”Movia” er den der hører til, på den anden side af det parallelle univers.

  SvarSlet
 5. Gys, det er virkelig for dårligt!
  Jeg har også lige læst annoncen i Politiken. Men vi kan jo alligevel ikke kan være sikker på, at bussen kommer ...

  SvarSlet
 6. Lad være med at skrive flere navne, tænk hvis de også forsvinder :-)

  SvarSlet
 7. >Ralphs ejermand
  Altså, jeg fandt jo også stationen, hvor den plejer at ligge. Jeg testede bare Movias såkaldte service ;-)
  Hvis man nu ikke er på stedet, men bare i nærheden, så kan det måske være meget smart at vide, om man skal sætte det lange ben foran for at nå bussen, eller om man kan slentre videre i ro og mag. Eller hvis det regner og man har fundet ly så langt fra stoppestedet, at man ikke kan læse køreplanen ;-)

  >Jens
  Det må blive konklussionen!!!

  >Grønlandsposten
  Ja, jeg har godt læst om dine udfordringer med busserne i Nuuk :-D

  >Spunky
  Velkommen til :-)
  Det kan være, du har fat i noget dér...men jeg opgav at prøve flere varianter, for pludselig kom bussen, som jeg skulle med.

  >Madame
  Jeg er ikke imponeret - men som Ralphs ejermand siger, så er det vel egentlig heller ikke en service man har brug for ret tit, hvis bare man kan læse en fartplan.

  >Lene
  Jeg lover, jeg ikke vil forsøge mig med Movias sms-service igen!

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!