31.10.08

Formor

"Det er godt, du ringer," svarede Jon. "Jeg formor, at du har fået mit brev?"

Linien er fra Libri di Luca, som jeg pt. er i fuld gang med, og som jeg lige fra kapitel et har været opslugt af. Jeg vil ikke kaste mig ud i en længere anmeldelse her, for dem er der allerede mange af på nettet, bl.a. denne. Jeg er overvejende enig, faktisk er jeg meget begejstret og har ikke andet at udsætte på bogen, end at korrekturlæsningen vist har haltet en anelse. Og det er da lidt en skam, når det nu er en bog, hvor kærligheden til bøger og det skrevne sprog er et af de centrale temaer. Det er ikke kun i ovenstående linie, den er gal, men indtil videre er det det mest grelle eksempel.

Jeg formoder, at 'moder' er blevet til 'mor' i 'formor'?!?

8 kommentarer:

 1. Det er så afgjort en skam.

  Opmærksomheden fjernes fra indholdet.

  Jeg forsager automatisk stavekontrol og al dens væsen.
  Jeg tror på den autonome, selvdeterminerede stavning, hvor et menneske bruger skrifttegn som symbol på lyde.
  Jeg tror også på at det er nødvendigt med nogle modifikationer af lydstavning, for at man lettere kan forstå ordenes oprindelse og sammenhæng.

  Jeg tror forresten også på at vi kan leve med mange små mangler, når blot skriver-karlene prøver at gøre det bedre næste gang.

  SvarSlet
 2. Det er så irriterende Lotte - jeg er helt enig med dig! Lige så god en bog kan være, lige så lidt skal der til for at ødelægge læseglæden - og denne slags småfejl er virkelig ødelæggende. Det er så simpelt... men måske bruger de automatiske korrekturlæsere?

  SvarSlet
 3. Jeg hader virkelig, når korrekturlæsningen i bøger er mangelfuld. Har frygtelig svært ved at koncentrere mig og indholdet, når der er fejl på fejl hele tiden.

  SvarSlet
 4. I øvrigt synes jeg at det er nemmere at læse en tekst, hvor man skriver moder, fader og broder i stedet for at klippe dem ned. Især "far" og "faren" synes jeg er grimt og grumt.

  SvarSlet
 5. Jeg kan slet ikke med sådanne bøger.. jeg har før prøvet - men må opgive.. jeg mister helt koncentrationen..

  SvarSlet
 6. Åh hvor jeg kender det, Lotte, det er virkelig så forstyrrende med fejl i en bog og kan ødelægge hele læseoplevelsen.

  Dejligt at høre, at du er glad for bogen - den må på min liste over bøger, jeg skal have læst :-)

  SvarSlet
 7. Sådan noget kan få mig til at lægge en og til siden.

  SvarSlet
 8. Dejligt at læse, at jeg ikke er alene om mine kæpheste. Det kan virkelig ødelægge læseglæden for mig, når en ellers god bog er bestrøet med sproglige fejl.

  Men jeg skal så lige synde mig at sige, at Libri di Luca er så spændende, at jeg godt kunne leve med bummerterne og gerne vil anbefale bogen vidt og bredt.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!