9.10.08

Frankofil hygge


Rygende varme kastanjer, iskoldt økosmør og tempereret Beaujolais - efterårshygge så det basker!
(Jeg beklager det uskarpe billede, men jeg skulle skynde mig, inden der forsvandt flere kastanjer fra fadet!)

17 kommentarer:

  1. Så kan det heller ikke blive meget bedre:)

    SvarSlet
  2. bortset fra at jeg ikke aner, hvordan kastanjer smager, så ser det sørme lækkert ud :-)

    SvarSlet
  3. Ak & ve - det faar mig til at savne Zurich om efteraaret! Heissi Marroni! Isch ebe hueri-geil gsi!
    Jeg maa troeste mig med solmodne ferskner fra nabokommunen herovre ;-)

    Efteraarsknus,
    Chefen (tm)

    SvarSlet
  4. Sifka, det var SÅ hyggeligt!

    Anne, du skal unde dig selv fornøjelsen. Det er superlet og rigtig lækkert.
    Skær et lille kryds i toppen af kastanjerne og placér dem i et ilfast fad fyldt med groft salt. Bages ved ca. 200 grader i ca. 45 minutter og spises med det samme. Man piller skallen af (pas på ikke at brænde fingrene), putter en lille klat koldt smør på og drysser efter behag med groft havsalt. Og så går man i gang med den næste. Skyl evt. efter med Beaujolais, der egner sig fortrinligt til kastanjer.
    Bon appetit!

    Chefen (tm) - jeg kan godt følge dig. Men solmodne ferskner er nu heller ikke nogen ringe erstatning. Og man slipper for efterårsvejret!

    SvarSlet
  5. Åh ja, det er jo lige nu, vi skal have varme kastanjer! Min mors yndlingsspise. Jeg glæder mig allerede vildt :-)

    SvarSlet
  6. >Madame
    Det er stadig liiiige tidligt nok på sæsonen - rent prismæssigt (100 kg pr. kg i Irma!!!) - men jeg havde sådan lyst. Og det var pengene værd.
    Velbekomme :-)

    SvarSlet
  7. uhmmm... kastanjer og rødvin, så er det definitivt efterår ;-)

    SvarSlet
  8. Det er lige det, det er, Kagekone :-) På den rigtig hyggelige måde.

    SvarSlet
  9. Uhadada - det kunne jeg da vist også lige få lyst. Mums.

    SvarSlet
  10. gang i den.... jeg blev så inspireret af dit besøg hos hr. Wang at jeg har kontaktet ham :-)

    SvarSlet
  11. Kunne du ikke også lige give et tip til, hvordan man let og smertefrit fjerner skallen? Mine fingerspidser og negle protesterer nærmest højlydt, bare jeg tænker på sidste gang, jeg forsøgte ...

    SvarSlet
  12. Jeg ville ønske, jeg kunne lide kastanjer, for det ser og lyder så lækkert!
    Har en gang smagt det i Frankrig, men der var jeg lidt ung...
    Måske kan jeg lide det nu, hvor jeg er lidt mere voksen ;0)

    SvarSlet
  13. Skarpt eller ej - jeg kunne se hvad det var og fik en god ide
    :-)

    SvarSlet
  14. Det er mange år siden, at jeg uden held har smagt det... alene duften har jeg det lidt skidt med! Men jeg ved hvor stor en delikatesse det regnes for - så det er skønt at læse, at I har hygget Jer med dem ;-)

    SvarSlet
  15. Jeg vidste bare, at vi havde mere til fælles end som så. Det der er særklasse spisen.

    SvarSlet
  16. Velbekomme Jens :-)

    Spændende Shabby!!! Jeg ser frem til at høre, hvad du synes. Jeg skal jo stadig komme en hel del gange, men i morgen er det fjerde gang og jeg synes, det er blevet bedre.

    Rasmine, prøv med en helt almindelig spisekniv (hedder det det?) - det plejer at være en god hjælp for mig, for jeg kender præcis det problem, du beskriver.

    Marianne, du skal give dem en chance mere. De vinder ved ekendtskab.

    Tænk Nille, at du ikke bryder dig om kastanjer. Hvad så med creme de marron? På en rygende varm crepe?

    Majsen, det kan vi hurtigt blive enige om :-)

    SvarSlet
  17. Det vil jeg prøve. Tak for tippet!

    SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!