3.1.09

12 sunde nytårsforsætter

Som jeg skrev i begyndelsen af december, er det planen at skyde 2009 i gang ved at tage den fysiske såvel som mentale sundhed op til revision. Vi begynder på mandag og tager udgangspunkt i det første kapitel i "12 sunde vaner - Bedre helbred, mere energi og større velvære" af Sanna Ehdin.

"Vi" er indtil videre en blandet flok (kvindfolk) med vidt forskellig baggrund, alder og indgangsvinkel til projektet. Fælles for os er grundlæggende, at vi er med på legen og tilhængere af ideen om, at det er både sjovere og lettere at indføre nye sunde vaner i sit liv, hvis man ikke er alene om det. Vi er ikke frelste fanatikere. Vi bedømmer og dømmer ikke - hver især yder det for sig selv, som de nu kan og vil og orker. Og vi vil meget gerne have følgeskab af flere sundhedsinteresserede - af begge køn.

Vi har oprettet en blog, hvor man som deltager får frit lejde til at være medforfatter. Her er det tanken at dele ud af erfaringer, udveksle opskrifter/ideer/alternative input, debattere udfordringer, komme med indspark/motivation/inspiration - kort sagt skabe et forum og et fælleskab, der gerne skulle gøre de næste tolv uger til en god og lærerig oplevelse for alle deltagere.

Har du lyst til at være med? Jeg er overbevist om, at jo flere, der vil lege med, jo bedre. Det forudsætter blot, at du får fat i bogen (på biblioteket, hos boghandleren eller på nettet), en notesbog og en tilstrækkelig stor portion motivation og lyst til at gøre noget godt for dig selv.


PS: "12 sunde vaner" er en praktisk udgave af Ehdins nok bedst kendte bog, "Det selvhelbredende menneske", og indeholder et tolvtrinsprogram, som sigter på at styrke kroppens selvhelbredende kraft. Bogen har tidligere været udgivet under titlen "Få et selvhelbredende liv på 12 uger".

PPS: Bogen kan købes til bare 36 SEK, hvis man ikke har noget imod at læse den på originalsproget (svensk)

10 kommentarer:

 1. Jeg var ikke lige opmærksom på bloggen, men har nu været ovre og pippe op om, at jeg også stiller op:)

  SvarSlet
 2. gang i den.... jeg skal lige tjekke det noget mere ud...

  SvarSlet
 3. Det er et fantastisk initiativ! Jeg har selv bogen og bruger mange af hendes tips (hun har også skrevet en kogebog, jeg varmt vil anbefale, og som kan lånes på biblioteket). Jeg føler ikke at jeg har tid til at være, Lotte, men jeg vil meget gerne følge med på sidelinjen - jeg lever i forvejen langt hen ad vejen på den måde.

  SvarSlet
 4. Måske... jeg kunne trænge til en hjælp med stop af søde sager.
  Jeg tjekker lide ud :0)

  SvarSlet
 5. Fed idé.. og tror, det bliver meget lettere, når man er en gruppe. Held og lykke. :)

  SvarSlet
 6. Jeg er ikke med. Men jeg synes det er meget spændende og jeg vil bestemt følge med på bloggen. Jeg har også en række nytårsforsætter i samme stil, så det kan jo være at jeg kan suge noget inspiration til mig. :D

  Rigtig god fornøjelse til alle som er med.

  SvarSlet
 7. >Sifka
  SEJT! Jeg sørger lige for, at du får en invitation til at blogge med.

  >Shabby
  Der er ingen pres, man tager det i sit eget tempo og i det omfang, man har lyst til. Men det er rart at være flere i samme båd.

  >Madame
  Nu kunne jeg jo være fræk og sige, at det ikke handler om tid, men om prioritering (for at bruge Ninka Bernadette Mouritssons udtryk) - men jeg ved jo, du allerede lever i en høj grad af overensstemmelse med Ehdins principper, så jeg tror dig på dit ord :-) Du skal være hjerteligt velkommen til at følge med fra sidelinjen.

  >Marianne
  Come join the club ;-)

  >Belle Blues
  Velkommen til - det er altid så dejligt med nye stemmer i kommentarfeltet!!! Og jeg kan jo se på din blog, at du har mere end en enkelt erfaring med omlægning af livsstil og vaner! Hvis du har lyst, er du meget velkommen til at give dit besyv med på http://12sunde.blogspot.com.

  >Jens
  Du skal være så velkommen! Og man må gerne ændre mening undervejs, hvis man har lyst. Der er ingen strikte regler om, at man partout skal have været med fra dag 1.

  SvarSlet
 8. Jeg vil rigtig gerne være med! Er der plads til flere?

  SvarSlet
 9. Det kan du tro, Oline. Jeg sørger for, at du bliver medforfatter på bloggen :-)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!