5.1.09

Kan "biolog" rime på "marketingkoordinator"?

Vi kommer vidt omkring, vi biologer. Ikke bare i verden, men også i jobatlasset. Kun en brøkdel af dem, jeg i sin tid læste sammen med på universitetet, er havnet i vaskeægte, traditionelle gummistøvlebiologijobs. Rigtig mange af de øvrige bruger stadig deres fag i et eller andet omfang, men er ansat som ingeniører, folkeskolelærere, sælgere, konsulenter, skribenter - you name it. En hel del af os har i kortere eller længere perioder arbejdet inden for brancher, der absolut INTET har at gøre med biologi. En arbejder for arbejdstilsynet. En anden er blevet heste-healer(!). En tredje er handicaphjælper og musiker. Jeg kender desuden flere biologer, der er ansat som IT-guruer rundt omkring
Da jeg i sin tid begyndte på biologistudiet, fik vi allerede den første dag at vide, at der nok ikke ville være jobs til os alle sammen, når vi blev kandidater. Det var oddsene. Det er det for så vidt stadig, hvis man har skyklapperne på og alene fokuserer på jobtitler, som indeholder ordet 'biolog', men jeg kan ikke komme i tanke om nogen blandt de biologer, jeg kender, som går ledige.

Min gamle klasselærer havde sagt nogle kloge ord til mig, da jeg blev færdig med 10. klasse. Ord som jeg tog til mig, og som jeg for altid vil være taknemmelig for. De handlede om at vælge studie efter interesse frem for at vælge efter potentiel status og indkomst. Da jeg valgte at læse biologi efter gymnasiet, valgte jeg med hjertet. Lyttede til det, som hjertet sang allerhøjest om, da jeg var 20. I dag havde jeg måske valgt anderledes, havde måske valgt en anden retning, men jeg har aldrig aldrig aldrig fortrudt. Heller ikke selvom jeg ikke arbejder som biolog i dag. Det kommer jeg til igen, hvis jeg vil det nok. Og jeg slipper jo ikke taget i faget, bare fordi jeg laver noget andet - noget som også interesserer mig.

I dag, da jeg skulle sende min første officielle mail fra mit nye job, gik det op for mig, at min titel fra og med i dag er 'marketingkoordinator'. Jeg troede, jeg ville komme til at blive kaldt noget med 'kommunikations...', og havde altså ikke opdaget, at det ikke var tilfældet. Den ene chef spurgte drillende, om det var så lemfældigt, jeg læste kontrakter - hvortil jeg jo måtte svare, at jeg har koncentreret mig om paragrafferne og ikke hængt mig i titlerne. Sådan er jeg. Det vigtigste er arbejdsopgaverne. Og de bliver sjove!
Jeg har haft en herlig første dag - masser af input og positive oplevelser. Det tegner godt.

23 kommentarer:

 1. Tillykke, med den første af mange, er jeg sikker på, positive dage:)

  SvarSlet
 2. Jeg synes det rimer glimrende!
  Hvis man siger det hurtigt - lyder det næsten ens!
  *host host*

  SvarSlet
 3. Tillykke. Det er så skønt for dig at du så hurtigt har fået et nyt job som du er glad for og jeg er ganske overbevist om at de er heldige at få dig. At rimet så måske ikke kommer med i næste udgave af rimordbogen er en anden sag...

  SvarSlet
 4. Titler er noget underligt noget. Du ku' låne mit eksamensbevis til dit nye job, der står ting og titler, der passer til. Men som ikke machter titlen på mit nye job! Heldigvis er det jo netop indholdet, der tæller :-)

  SvarSlet
 5. Jeg er rigtig glad for at læse, at din første dag gik godt, Lotten. Det er dejligt. Selv har jeg også en længerevarende uddannelse, som jeg ikke bruger - eller det vil sige, det gør jeg jo i den grad hver dag, men den ligger ikke lige for i min nuværende ansættelse - men jeg fornemmer lidt, at det er mere reglen end undtagelsen, når det drejer sig om videregående uddannelser og senere jobs.

  SvarSlet
 6. Er det ikke lige præcis sådan det ofte går. At man vælger uddannelse med hjertet, og at det/de efterfølgende jobs så vælges mere "tilfældigt" efter indhold og ikke titler. Jeg tror at der er rigtig mange (med lange uddannelser) der arbejder med noget helt andet, end det de lagde ud med at tro, de skulle arbejde med.
  Dejligt at din første dag var god.

  SvarSlet
 7. Det var dejligt at læse, at din første dag er gået godt, Lotte! Ja, det er jo lidt uhyggeligt, at så mange havner i fuldstændig andre jobs, end de er uddannet til. Man skal have mange kompetancer nu om stunder ...

  SvarSlet
 8. Det er en 'diskussion', som jeg tit har haft - marketing er så utroligt bredt... og kan dække over mangt og meget! Selvom jeg har læst marketing, har jeg aldrig beskæftiget mig med de samme ting... titlerne er nogenlunde de samme; men det er som du siger, arbejdsopgaverne, det handler om!

  Uanset, hvad de kalder dig, håber jeg, at du bliver glad for det! At kommunikere er jeg ikke i tvivl om, at du kan...

  SvarSlet
 9. Lotte, det er faktisk kommet så vidt, at der er mangel på biologer til biologjob. Man skal ganske vist regne med at skulle rejse til yderområderne, men alligevel. Under alle omstændigheder kan man skrive en uopfordret ansøgning til Tønder Kommune, så er man inde i varmen...

  SvarSlet
 10. Oh så dejligt - nu er du igang - og du lyder glad Lotte. Og du har ret - man skal huske at have hjertet med når man vælger... også uddannelse. Hilsner fra et varmt hjerte på Ærø

  SvarSlet
 11. Hvor lyder det bare godt! God start!

  SvarSlet
 12. tillykke! Ja sgu - det rimer fint. Ligeså godt som etnolog på chefredaktør. Og det var bestemt ikke for at blive for ego her, men mener virkeligt at man lærer så meget af hinanden, og at det bare er om at komme ud over stepperne og hen over faggrænserne. Tillykke! det kommer til at gå dig SÅ godt! KH

  SvarSlet
 13. Og glæder mig MAX til at følge med her!

  SvarSlet
 14. Du lyder så glad. Så vi glæder os til, at høre meget mere fra marketing biologen.

  Og når jeg så lige har læst, så tænker jeg på at indretnings arkitet vel egentlig heller ikke rimer på projektleder hos entreprenør firma? And who cares - bare vi har det sjovt med det vi laver.

  SvarSlet
 15. Det er vigtigt, at vælge med hjertet og skidt med titlen, bare man ved hvad den er:)
  Tillykke med din første dag og held og lykke fremover.

  SvarSlet
 16. ...og hvis du så mit kandidatbevis, ville du sikkert gætte på at jeg var marketingkoordinator, men i stedet arbejder jeg med medicinsk teknologivurdering og forskningsstøtte i hospitalsverden - og synes det er en fantastisk styrke for en arbejdsplads at blande mange forskellige kompetencer, så vi ikke allesammen er Rip, Rap og Rup, der tænker det samme om enhver opgave! Held og lykke!

  SvarSlet
 17. Titler og job giver anledning til så mange "odd stories" her, så jeg godt tør fortælle, at jeg også har en mærkelig baggrund: universitetsgrad i musik+engelsk, teatermusik, undervisning, journalistisk arbejde i DR og 25 års erhvervserfaring + kurser i computerscience. Det giver problemer, når jeg søger jobs, fordi det ligger så langt fra hinanden. Jeg må indrømme at jeg efterhånden synes, at arbejdsgivere er _u_hyggelige.
  Jeg overvejer at gå på efterløn og koncentrere mig om udgivelse af "elektroniske" klassiske noder og artikler om elektronik og musik.

  SvarSlet
 18. >Sifka
  Tak kære du! Jeg tror det også.

  >Vita
  :-D Hvis man siger det MEGET hurtigt!

  >Marina
  Tak :-) Jeg føler mig så priviligeret. Og jo, mine nye arbejdsgivere virker også glade ;-)

  >Grønlandsposten
  Så ved du jo lige, hvad det er jeg mener ;-) Der ER nemlig indholdet, der er det vigtigste.

  >Zette
  Det kan godt være du har ret i, at der sjældent er perfekt match mellem uddannelse og senere jobs for rigtig mange.

  >Kagekonen
  Jo, og når det er på den måde, det sker, gør det jo heller ikke noget.

  >Madame
  Jeg ved ikke, om jeg synes, det ligefrem er uhyggeligt, men det er da tankevækkende. Gad vide, om alle er klædt ordentligt på til erhvervslivet, når de er færdige med deres uddannelse? Jeg var det ikke hundrede procent kan jeg afsløre.

  >Nille
  Det er jo ikke nogen uinteressant diskussion. Der er åbenlyst stof til mange og lange debatter om uddannelsesvalg kontra job. Af og til har arbejdsgiverne jo nogle fuldstændigt urealistiske forventninger til, hvad en bestemt uddannelse giver af kompetencer. Andre gange undervurderer de.

  >Charlotte
  Tak :-) Jeg ER også glad. Og det er dejligt at kende varme hjerter på fødeøen.

  >Marianne
  Jeps! Godt begyndt er som bekendt halvt fuldendt :-)

  >Julia
  TAK! Jeg har lavet ret mange ting efterhånden, som ikke har noget med biologien at gøre - nogen gange leger jeg med tanken om, at jeg måske var endt i et biologjob, hvis jeg havde taget en kommunikationsuddannelse :-D
  Dejligt at du har lyst til at følge med her!

  >Majsen
  Det er da også en sjov uddannelse/job-kombination du har :-) Og du har helt ret - det vigtigste er, at det føles godt at gå på arbejde.

  >Oline
  Tak. Jeg kunne ikke være mere enig.

  >Lise
  Tak skal du have - og velkommen her til min lille legeplads. Du har endnu en interessant uddannelse/job-kombi - måske man skulle lave en rundspørge på et større plan? Allerede her i kommentarfeltet er der kommet nogle spændende kombinationer for dagens lys.

  >Donald
  Dine uddannelser og erhvervserfaring er da lidt af en unik kombination! Mærkeligt at arbejdsgiverne ikke bare er ved at falde over hinanden efter at få fat i mennesker som du, der tydeligvis er multitalenter.

  SvarSlet
 19. Tillykke med dit nye job, Lotte.
  Titler er een ting, erfaringer og overblik er en anden ting. Jeg er sikker paa, at du bliver glad for din nye stilling selvom den ikke rimer paa biolog :-)

  SvarSlet
 20. Ja tak for den kommentar og i lige måde: Du er et ægte multitalent, og det skal man altså selv administrere og bruge (det er derfor jeg overvejer at finde en brugbar kombination for mit eget vedkommende.)

  SvarSlet
 21. Tak Fisker :-)
  Du har helt ret - og hvis den første uge er toneangivende for resten af den tid, jeg kommer til at tilbringe i det job, så har jeg vist været lidt af en heldigper!

  Donald, du har en pointe. Det kan være svært at komme ud over rampen og få gjort andre mennesker begribeligt, hvorfor det lige er en selv, der er det perfekte match til en given stilling. Nogle gange tror jeg bare ikke, at dem der skal ansætte ved helt præcist, hvad der ville være bedst for dem selv at lgge vægt på hos ansøgerne.

  SvarSlet
 22. Med risiko for, at være en spielverderber: Til lykke med verdens mest røvsyge job, marketingskoordinator eller kommunikations-whatever, set fra en biologs synsvinkel.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!