10.2.09

At vælge sin mølle

Der er så mange ting, man skal tage stilling til, når man vil ud at sejle langt.
Lige nu diskuterer vi vindmøller. Jeg tror, vi har fået kogt udvalget ned til to forskellige modeller efterhånden, men her er vi så også strandet.

Skal det være en Superwind 350?

Eller en Stealthgen d400?Den svenske 350'er er større og larmer mere end d400'eren, som til gengæld slår fra ved høje vindhastigheder og dermed ikke genererer noget strøm, når det blæser mere end 17 meter i sekundet.

Det er ikke let...

13 kommentarer:

 1. Jeg ville tage Superwind - begrundelse: Det lyder nemlig rigtig godt :-) Og den er også pænest!

  SvarSlet
 2. ...og jeg vil sige "godt det ikke er mit valg"
  :-D

  SvarSlet
 3. Zette, jeg er nu lidt bekymret for eventuelle støjgener...

  SvarSlet
 4. Anne, jeg ville også ønske, der bare var nogen, der kunne fortælle os, at den ene var meget bedre end den anden. Så var valget jo ikke så svært.

  SvarSlet
 5. Hvis det blæser mere end 17 meter i sekundet, larmer det vel alligevel pænt meget på sådan en båd? Nu ved jeg intet om vindstyrker, der hvor I skal hen, men 17 meter i sekundet skulle I vel ikke opleve alt for mange gange? Dermed et argument for den støjsvage vindmølle.

  SvarSlet
 6. Hold da op, lige nu føler jeg mig som en vaskeægte landkrabbe, så jeg kan desværre ikke komme med et godt råd. Men jeg kan forstå, at der virkelig er meget at overveje og tænke på i sådan et båd- og sejladsprojekt! Jeg syens s´gu´, I er seje! :O)

  SvarSlet
 7. Jeg sider 400 - slet og ret fordi det er det tal jeg bedst kan li' af de to ;o)

  SvarSlet
 8. Du ender med at vide noget om alting, Lotte, og ville være et fund til 'Kvit eller dobbelt'-udsendelserne i gamle dage :-)

  SvarSlet
 9. Grønlandspost, jeg er meget enig med dig - men 17 m/s er kun på grænsen mellem stiv og hård kuling, så der er en vis sandsynlighed for, at vi kommer til at opleve højere vindhastigheder mere end en gang.

  SvarSlet
 10. Nina, der har været helt ufatteligt mange ting, jeg ikke anede, jeg nogensinde ville blive nødt til at sætte mig ind i - men når man nu ikke er helt ligeglad med, om man dels får valuta for pengene, dels vælger de mest hensigtsmæssige løsninger i forhold til plads, effektivitet, anvendelighed o.lign. - jamen, så er man jo bare NØDT til at undersøge sagerne.

  SvarSlet
 11. Maja K, jeg er ikke sikker på, jeg får lov at bestemme, hvis ikke jeg kan komme på en lidt mere vægtig grund, end at 400 bare er pænere end 350 (selvom jeg er enig med dig, LOL).

  SvarSlet
 12. Madame, du siger noget :-D Men Otto Leisner er hedengangen og meget af min viden er jo meget snæver inden for de enkelte områder...
  Tænk, jeg kommer pludselig til at tænke på hende pigen, der som teenager vidste A L T om hajer. Jeg sad klæbet til skærmen under den episode af Kvit eller Dobbelt!!!

  SvarSlet
 13. Tjek denne anmeldelse ud... De har lavet en stortest af de forskellige vindgeneratorer, som er på markedet. http://www.mactrashop.co.uk/superwind-report.pdf

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!