23.3.09

Mandagstema: TAL

I nat har jeg drømt om tal.
Tal i tabeller, tal i ure, tal på skalaer og i håndskrevne noter. Drømmene kommer af en årsag.


Når jeg sent om aftenen laver lektier til tirsdagens undervisning i astronomisk navigation (som udgør en stor del af Yachtskipper 1-uddannelsen), så er der en vis sandsynlighed for at mine drømme vil blive farvet af billeder af himmellegemernes stilling på himmelkuglen, rektascension og deklination, meridianpassage for månen og planeterne - den slags talmagi, som man virkelig skal holde tungen lige i munden for at holde styr på.


Jeg var helt udmattet, da jeg vågnede i morges. Og kunne ikke lade være med at grine, da jeg fandt ud af, at ugens mandagstema er TAL. Selvfølgelig. Hvad skulle det ellers være?

14 kommentarer:

 1. Du var rigtig på forkant med mandagstemaet i nat! Jeg kan godt forstå, det suser rundt i hovedet om natten med alt det, du skal lære om at navigere via stjernehimlen. Du kan melde dig til her: http://mandagtema.blogspot.com/2009/03/siffer-tall.html
  Så får du en masse besøg af søde nordmænd :)

  SvarSlet
 2. Det minder mig om en faktisk utrolig spændende bog, jeg læste for et par år siden - men bestemt med meget af den slags fagjargon i.

  Den hed 1421 - og handler om teorien om, at kineserne opdagede Amerika i 1421 - altså lagt tid før Hr. Christopher ;-)
  Der var sidevis af diagrammer og forklaringer på sol, måne og stjerner, som jeg kæmpede mig igennem - og lidt af det forstod jeg da. I hvert fald nok til, at jeg nu har købt en anden bog af samme forfatter, der hedder 1434 og handler om kinesernes indflydelse på den europæiske renæssance, da de sejlede til Italien i 1434 (pudsigt nok!!!)

  SvarSlet
 3. He he, forstår godt at dette kan gå ut over nattesøvnen, ja...
  Dette må vere vanskelig, og spennande:0)
  Flott tolkning!!

  SvarSlet
 4. Ikke rart det ble så som så med nattesøvnen, nei! herlig bidrag fra deg! Klem fra Randi**

  SvarSlet
 5. Spennende...og nyttig å kunne for de som skal ferdes trygt på sjøen. Ha en topp uke :)

  SvarSlet
 6. Rigtig god tolkning af temaet. Og så kom du endda sovende til det :-D

  SvarSlet
 7. Hehe! Så våknet du av "talldrømmer", og mandagstemaet viste seg også å være tall! ;D For en spennende jobb du har! Den består nok av mange tall ja..

  SvarSlet
 8. Hihi, utrolig sammentreff, det må jo være noe slag tallmagi!
  Pussig tolkning....

  Fortsatt god mandag!

  SvarSlet
 9. Drømme er bearbejdning af den vågne periodes arbejde. Jeg har også lige drømt noget, som ligner arbejde, og det er faktisk et tegn på begyndende stress, hvis ikke bare drømmen forsvinder, men man vågner af den. Mine drømme bliver heldigvis ofte til noget hyggeligt noget, som man ikke vågner af.

  Det er godt at kunne "koble af".

  SvarSlet
 10. Så flott innlegg! Tall har betydninger på mange ulike nivå! Ha en fin uke!

  SvarSlet
 11. Dette var et spennede innlegg,for dette er totalt gresk for meg:) Men kjekt å kunne når man skal ferdes til havs:)

  SvarSlet
 12. Hejsan Lottchen -- pudsigt nok du bruger ordet 'talMAGI' -- fordi det du laver/laerer er jo netop IKKE magi, men videnskab :-)

  Ikke ligesom astronomiens dumme (ikke onde) faetter, astrologien -- det er ren magi, som en masse mennesker aabenbart hellere vil bruge som ledestjerne i deres liv. Jeg ved sgu godt hvad JEG ville foretraekke at bruge 2500 km fra naermeste kyst, hvis GPS'en bryder sammen! :-D

  SvarSlet
 13. Så artig at du allerede hadde drømt om det da, kanskje det var forhåndsbestemt, en vet aldri! Flott innlegg!

  SvarSlet
 14. Sannelig et spennende og interessant inlegg!
  Og så passende tll mandagstemaet etter en sådan drøm :)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!