5.5.09

At spille en anden melodi

Vi er gået ind i ÅR3. Det er nu over to år siden, vi fik installeret den nye motor og påbegyndte renoveringsprojektet, der har slugt tid, penge, tanker, overskud og energi lige siden. Vi nærmer os. Vist gør vi så. Og der ER lys for enden af tunnelen. Men der er stadig flere måneders arbejde tilbage endnu. Fyraftener, weekender og ferier, der vil blive tilbragt med at arbejde på båden.

Vi ved, hvorfor vi gør det. Det er bare ikke alle, der helt forstår det. Jeg nærer ingen illusion om, at alle vil kunne forstå, men jeg ville sætte pris på, hvis flere ville acceptere det. Eller i det mindste bare tolerere det.

Når man vil indfri en drøm, må man nok forberede sig på, at man vil støde på non-believers på sin vej mod målet. Nogle gange er disse nejsigere uskyldige, der ikke ved bedre, andre gange ligger der en intention bag. Nogle vil på baggrund af misundelse prøve at tale en fra det, andre vil ud af 'kærlighed' gøre forsøg på det samme. De er alle sammen en indre styrkeprøve.

Det kan være mennesker, som står en meget nær. Det kan være, det tror, de i den bedste mening tilkendegiver, at man ikke kan/skal/bør - måske har de endda en lille smule ret en gang i mellem.
Det kan også være mennesker, som af ren og skær jalousi ønsker at stikke en kæp i hjulet, fordi ens udlevelse af en drøm, minder dem om drømme, de ikke selv har turdet indfri. Som gør forsøg på at få ens planer til at fremstå egoistiske/urealistiske/utopiske. Den slags mennesker er rene energivampyrer, og det bedste, man kan gøre, er nok at ignorere dem. Jeg har ikke fundet en bedre løsning.

Jeg har heldigvis oplevet en fantastisk opbakning fra hele min nære familie og fra størstedelen af min omgangskreds. Det er sørme ikke alle, der forstår mig. Men de tror på mig, og det er langt det vigtigste for mig. For det giver mig den ekstra styrke, der skal til, når hornet, som blæser en anden melodi end flertallets, fra tid til anden lyder lidt rustent (som fx i går.)

14 kommentarer:

 1. Bagsider af drømmen er der altid.... Opbakning i den vej I har valgt burde findes blandt alle....
  Man skal passe på energivampyrerne... For man kan vist ikke få dem til at forstå at de rent faktisk er det....
  Det er vel ligegyldig om andre forstå, så længe at de tror på jer og støtter jer.....
  Personligt sidder jeg her på DrømmeØen ;-) Og hepper på jer og glæder mig virkelig til at følge drømmen :-D

  SvarSlet
 2. jeg har efterhånden lært, at der for de fleste mennesker ikke er noget mere truende end andre, der tør følge deres drømme. Man må gå udenom dem. Der er ikke andet for. Jeg har den største respekt for at du bruger energi og kræfter på netop din drøm!

  SvarSlet
 3. Jeg tror jeg ved, hvad du er oppe imod, Lotte. Min fætter har jo været gennem det samme som jer, men ham kostede det ægsteskabet. Alt hvad vi vælger her i livet har konsekvenser - men I bestemmer selv, hvad jeres drøm er. Måske skal du tænke på, at andre kan have svært ved helt at forstå det - men det behøver ikke betyde, at de ikke accepterer jeres store og spændende plan.
  Vær indrestyret og blæs dem en hat fuld - klem :O) ...

  SvarSlet
 4. Jeg tror på dig for du har en stor x-factor. Og troen kan flytte bjerge så bliv i endelig i troen :-)

  SvarSlet
 5. Det er så vigtigt at forfølge sine drømme, også selvom ens omverden ikke helt forstår dem. For tænk hvor må det være bittert engang at indse, at man aldrig fik realiseret sin drøm. Den situation kommer I heldigvis ikke i, for I knokler som bare f... for jeres drøm. Og sikke en belønning, der venter forude :-)

  SvarSlet
 6. Ja, tingene kommer ikke flyvende som små stegte duer. Det kan være grænsende til udmarvende at holde fokus og tålmodigt blive ved og ved og ved og ved og ved. Fortsat god istandsætningslyst!!

  SvarSlet
 7. Jeg har altid syntes, du er fantastisk, netop fordi du tør!
  Tør, hvor jeg kun vil drømme. Du har en så dejlig integritet og tror på dig selv, og andre på en sådan fantastisk måde, at jeg kan kan støtte dine valg.

  I arbejder hårdt, og I har fortjent, at drømmen går i opfyldelse. Jeg glæder mig allerede til at følge jeres tur. Det kan jeg nogle gange tænke på, hvad I vil fortælle og hvilken billeder, I vil sende hjem :0)

  SvarSlet
 8. >Bambi
  Tak for hep :-) Jeg tror du har ret i, at energivampyrerne ikke er klar over, hvor drænende de selv kan være...

  SvarSlet
 9. >Julia
  Hvorfor er folk så bange? Hvorfor er der ikke flere, der forfølger deres drømme? Fordi de får tudet ørerne fulde med, at man skal være fornuftig? Ingen store opfindelser ville være blevet til, hvis alle mennesker var 'fornuftige'...

  SvarSlet
 10. >Madame
  Jeg forestiller mig slet ikke, at alle skal kunne forstå os. Alt jeg beder om, er at de accepterer vores valg.
  Din fætter betalte en høj, men ikke overraskende, pris for at leve sin drøm ud. Jeg håber ikke, vores forhold lider samme skæbne...

  SvarSlet
 11. >Shabbby
  Jeg ved ikke helt, hvad det indebærer at have x-factor :-D Men jeg forsøger at blive i troen, så vi kan få flyttet de sidste bjerge i en fart!

  SvarSlet
 12. >Grønlandspost
  Du ved jo, at det koster at leve sine drømme ud. Men du ved også, at det er det bedste man kan gøre for sig selv. For ja, jeg vil også nødigt sidde som gammel og gruble over 'hvad nu hvis...'

  SvarSlet
 13. >Anne
  Nej, der er ikke meget i det her projekt, der er gået legende let. Men vi har lært rigtig rigtig meget undervejs.

  SvarSlet
 14. >Marianne
  Jeg glæder mig også til at skrive og fortælle og vise billeder :-) Men vi skal liiiiige være klar til at tage afsted først...

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!