15.5.09

Taknemmelighed

Appreciation can make a day, even change a life. Your willingness to put it into words is all that is necessary. (Margareth Cousins)

Det er, når vi har det sværest, det er allermest vigtigt at huske på de ting, vi kan være taknemmelige for. Og det er, når vi kæmper os frem i modvind, at det kan synes vanskeligst at lovprise netop de ting. Men der er en overvældende styrke at hente - både psykologisk og spirituelt - i at fremelske sin taknemmelighed, og derfor gør det ikke noget at blive husket på det, selvom de fleste af os jo godt ved det i forvejen.

For at hjælpe sig selv på vej til ændret fokus kan det være en ide at føre en form for taknemmelighedsdagbog, have et dokument på sin computer, skrive små post-its eller skrive blogindlæg - hvad end der hjælper til at få sat ord på de ting, der er værd at knytte en positiv tanke til.

Der er ingen krav om antallet af punkter på listen. En enkelt ting er bedre end slet ingen. Og lur mig om ikke vi lige så stille bare bliver bedre og bedre til at komme i tanke om de ting, hændelser og relationer, som gør glad.
Jeg øver mig fortsat på det her taknemmelighedsnoget. I går var jeg bedre til det end i forgårs. Det alene må jeg også huske at være taknemmelig for :-)

Er du skeptisk? Hvorfor ikke bare prøve det? Det koster ingenting udover lidt tankevirksomhed.

Hvad er gået godt i dag? Hvad har fået dig til at smile? Hvad har givet en god mavefornemmelse? Hvem har gjort dig glad? Hvem har du selv gjort glad? Hvad er du taknemmelig for?

7 kommentarer:

 1. Jeg er næsten altid taknemmelig og det er ofte over de små ting i livet ...

  SvarSlet
 2. Jeg tænker meget i de baner - så det er ikke en ny tanke for mig :O)

  SvarSlet
 3. Naj, jeg er vist ikke skeptisk. Men ambivalent! Jeg synes det lyder skørt, men det er faktisk noget som jeg selv dyrker meget! Jeg skriver det aldrig ned. Det er slet ikke nødvendigt, for jeg er allerede meget fokuseret på alt det som jeg er glad for.

  SvarSlet
 4. Vi bruger det også herhjemme omend i en lidt anden form. Omkring aftensbordet skiftes vi alle fire til at sige en god ting og en dårlig ting om dagen. Og hvis børnene har haft en dårlig oplevelse i løbet af dagen, er det en god lejlighed til at få talt om det. Men oftes er det faktisk kun de gode ting, der bliver husket. Det er dejligt!

  SvarSlet
 5. Jeg finder hver dag en ting der har gjort mig glad.. selv på de mørkeste dage lykkedes det.. jeg husker stadig første gang du stod og bankede på min dør... den tanke gør mig glad hver gang..

  SvarSlet
 6. Enig! Hvad er det pæneste jeg kan sige om X? Hvor finder jeg et berøringspunkt?

  Jeg er stor tilhænger af, "Hvem har du gjort glad?" for hver gang jeg ser nogen blive glade, så bliver jeg også selv glad :-)

  SvarSlet
 7. Flot indlæg Lotte - vi skal nemlig huske at glæde og være glade.
  Tak til dig og alle dine skønne frø, som Jens har fået plantet en masse af, det gør os glade.

  Hvilket password skal der til, for at komme med på din blogroulade :D

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!