22.8.09

Anonyme giftigheder

Jeg havde egentlig besluttet at ignorere det. Men det har nu stået på i nogle måneder og det ser ikke ud til, at ignorans ændrer på det. Jeg har ingen forventning om at nedenstående vil ændre på del heller, men jeg mener, det er på sin plads med et indlæg om fænomenet.

Det står alle frit for at kommentere her på bloggen. Jeg glæder mig dagligt over, at der sidder mennesker derude, som har lyst til at læse mine ord og lægge en kommentar. Mange gange lærer jeg nyt af disse kommentarer og indblik i andres verdener og tanker, og jeg sætter meget pris på de meningsudvekslinger og den debat, som kommentarfeltet kan danne ramme om.

Men jeg begriber ganske enkelt ikke, hvorfor der findes mennesker, som gider bruge energi og tid på at lægge den ene giftige spydighed efter den anden. Jeg beder ikke om, at alle er enige i mine betragtninger - faktisk helst ikke - men jeg vil gerne appellere til, at man som blogkommentator bevarer en lødig tone. Anonyme tilsvininger er simpelthen noget af det laveste, jeg kan forestille mig. Hvor usselt er det ikke at gemme sig bag en digital burka og lade sit tastaur frembringe nedsættende og direkte perfide kommentarer? Noget af det, som er blevet skrevet - netop anonymt - er ikke bare underlødigt, men decideret usandt. Senest er jeg blevet kaldt blogluder, hvilket i den Mygdal'ske terminologi betyder "en som blogger for penge". Jeg har aldrig tjent så meget som en øre på noget, jeg har skrevet her på bloggen. Så hvorfor kalde mig det? Det giver jo ingen mening.

Så til den seneste anonyme kommentator: Hvis du synes, at det, jeg skriver, er så helt utroligt rædselsfuldt, eller at jeg er så forfærdeligt et menneske, hvorfor læser du så med her? Hvorfor ulejliger du dig med at udspy din galde og dine giftigheder? Har det været at fremprovokere netop dette indlæg? Jamen så tillykke.
Men helt ærligt - har du virkelig ikke bedre ting at bruge din tid på?

Til jer andre, I som står ved jeres identitet og meninger, tak! Tak for jeres mange gode og givende kommentarer i årenes løb. Jeg håber, I ikke lader jer skræmme af ovenstående, som vi efterhånden nok er en del, som har oplevet. Jeg kender i hvert fald til en håndfuld andre bloggere, som har haft lignende oplevelser. Og jeg har ikke tænkt mig at tie af frygt for, hvad der måtte komme af nye giftigheder - for det er censur, og der skal vi ikke hen.

Jeg har med tiden lært, at det er helt naturligt, at man ikke er vellidt af alle, lige så vel som at der ikke er noget odiøst i, at der findes mennesker og meninger, som man hellere ville være foruden. Men lad os dog holde en saglig tone i blogosfæren og opføre os som voksne mennesker.

11 kommentarer:

 1. Hvor har du dog bare ret! Hvis man ikke kan lide en bloggers skrivestil eller indholdet på bloggen, står det jo enhver frit for at lade være med at læse med! En af de ting, jeg sætter stor pris på i blogland er netop den - heldigvis oftest - sobre tone. Man kan sagtens være uening, men så længe det foregår i en god tone, er det jo bare herligt med diskussioner.

  Heldigvis lader du dig ikke skræmme af de trælse anonyme kommentarer, og det er jeg helt sikkert ikke den eneste, der er glad for :-)

  SvarSlet
 2. Provokeret eller ej, er det vigtigt emne at tage op.

  De findes alle vegne, mennesker der på billigst mulig måde sviner andre til. Blogosfærens mulighed for anonymitet giver endnu en mulighed.
  Men hvor er det ærgeligt at der sidder mennesker rundt omkring, der føler sig nødsaget til at tale dårligt og grimt om andre.

  Jeg går ud fra disse mennesker hævder sig selv, ved at nedgøre andre og kan godt føle en smule medlidenhed. Alligevel vil jeg aldrig kunne synes det er i orden.

  Det er trist at skulle opleve og jeg håber en debat, om ikke andet kunne få øjnene op hos bare en enkelt!

  SvarSlet
 3. Det er trist, at nogle mennesker ikke har bedre at tage sig til end at udspy giftigheder. Det er jo nok mest mangler i sig selv, de udstiller, ved at gøre det.

  Tak for linket ang. "blog-luder". Det skal studeres nærmere, for jeg må indrømme, at jeg ikke ser noget som helst galt i at tjene penge på at blogge, hvis man ellers kan.

  SvarSlet
 4. Hvor er jeg ked af, at du også har været udsat for den slags. Jeg har ikke fulgt med et stykke tid, så jeg har ikke læst de omtalte kommentater. Men jeg kan ikke forstå, hvorfor nogen mennesker har sådan et behov, for at smide spydige kommentarer ud i cyberspace.

  SvarSlet
 5. Lotte vender realiteten på hovedet. Hun beskriver i virkeligheden sig selv. Hun er det man kalder raffineret spydig på en skinhellig måde. Hun gør sit offer til skurken, som faktisk blot forsvarer sig anonymt. Tjenester kan honoreres med andet end penge. Hun er talerør for anonym heksejagt. Se dette er klar tale, lødigt og sagligt.

  SvarSlet
 6. Det skinner så tydeligt igennem, at Lotte Ego Cochran har studeret og træner manipulationsreglerne og her benytter sig af advokatreglen (Klaus Kjøller). Hendes retorik er modbydelig og tarvelig.

  SvarSlet
 7. Nogle mennesker har virkelig ikke nok at tage sig til. Du kan da bare slette de aandede kommentarer eller lade dem staa og bare slet ikke kommentere dem.

  SvarSlet
 8. >Tina
  Jeg har forsøgt med begge dele - og grundlæggende er jeg jo lidt ligeglad, fordi jeg går ud fra at I andre kan gennemskue, at her er tale om kommentarer, der er temmelig langt ude. Men bægeret flød over, da andre bloggere blev hængt ud her hos mig! Både Liselotte, Mette Weber og Madame har allerede fået nogle spydige bemærkninger her, og der går grænsen altså for mig.

  SvarSlet
 9. Første gang en forbipasserende sender mig en kommentar skal den godkendes, resten af gangene går det automatisk *med mindre de falder i spam-fælden* (som hedder akismet).

  Systemet er sat op af Wordpress hosting, men jeg har samme system på http://d-axel.dk/bloq og det fungerer godt. Ingen er blevet fornærmede over at deres første kommentar må vente lidt.

  Ellers skal jeg love for at man får spam og underlige kommentarer.

  SvarSlet
 10. Hov, glemte at sige, at der er da to anonyme ovenfor, som du lige skal have slettet!

  SvarSlet
 11. "drik ikke misundelsens bæger", som det står i den gamle samle: Lykken er ikke gods eller guld.

  Det er der mange der ikke har lært, og det er så rædselsfuldt, at deres galde og misundelse, skal hældes ud over andre.

  Knus til dig, og glæder mig så meget (det gør Jens også - altså min) til at se dig igen.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!