18.8.09

Green Cross

De færreste kender ikke Røde Kors. Men jeg er bange for, at kendskabet til Green Cross kan ligge på et væsentligt mindre sted?

Tilbage i 1989 deltog daværende præsident for USSR, Mikhail Gorbachev, i det "Globale Topmøde om Menneskehedens Overlevelse". Her holdt han en tale, hvor han bl.a. ytrede ønske om at være med til at skabe en global organisation i stil med Røde Kors - blot skulle fokus være på at løse økologiske og miljømæssige problemer. Gorbechevs tanker blev heldigvis til virkelighed, og i dag er foreløbigt 30 lande med i Green Cross International - herunder Danmark.

Green Cross har "et humanøkologisk sigte, hvor menneskelig trivsel, fredelig sameksistens og et bæredygtigt miljø opfattes som sammenhængende dimensioner i et globalt perspektiv."

Vi har et fælles ansvar for vores jord, og for at mennesker og natur kan sameksistere. Som der står i Earth Charter (Pagten om Jorden): Vi må gå sammen om at frembringe et bæredygtigt globalt samfund, der bygger på respekt for naturen, universelle menneskerettigheder, økonomisk retfærdighed og en fredens kultur. Det er bydende nødvendigt, at vi, Jordens folk, erkender vort ansvar overfor hinanden, både for det levende fællesskab i bred forstand og for fremtidens generationer.

Green Cross er med til at gøre en forskel og jeg kan på det varmeste anbefale, at man kigger forbi deres hjemmeside og bliver klogere.

10 kommentarer:

 1. Det er en fremsynet, rigtig tanke.

  SvarSlet
 2. Tak fordi du fortæller om Green Cross, Lotte! Det har jeg ikke hørt om før, men det er jo et utroligt vigtig sigte, organisationen har.

  SvarSlet
 3. Vigtig ...
  ja bestemt meget.
  Essenstielt for vores overlevelse og jordens. Et indre og et ydre bærerdygtigt miljø og klima hænger sammen. Når vi tager fat på vores eget indre klima følger det ydre klima som regel med og måske gælder det også omvendt?
  Vi ses snart

  SvarSlet
 4. Jeg har aldrig hørt om green cross og jeg syntes vældig godt om ideen- Tak fordi du gør opmærksom på det....

  SvarSlet
 5. Jeg kendte heller ikke til den organisation - men jeg er absolut ikke glad for Røde Kors! Det er en af de organisationer jeg ALDRIG vil give penge til... man behøver blot at se deres hovedkontorer (som det på Østerbro i København men også i Paris, Bruxelles osv.) for at undre sig over, hvordan de bruger deres penge!

  Men dette virker da ret interessant... og skal undersøges nærmere!

  SvarSlet
 6. >Donald
  Det synes jeg også - og dermed synes jeg også, at det er en god tanke at dele med andre.

  SvarSlet
 7. >Madame
  Det er jo lige det - og netop også derfor vigtigt at sprede budskabet om. Jeg forstår egentlig slet ikke, hvorfor der ikke gives mere taletid til Green Cross i medierne...

  SvarSlet
 8. >Mette
  Jeg tror, du har fat i noget rigtigt - hvis man tager sine holistiske briller på, kan man jo slet ikke overse, at tingene hænger sammen, som du beskriver det.

  SvarSlet
 9. >Marianne
  Velbekomme :-) Jeg fortæller jo netop også om Green Cross, fordi jeg - som du - synes det er en god idé.

  SvarSlet
 10. >Nille
  Hmmmmmm ja, du har jo en pointe dér... Og det fører til tanker, jeg ikke rigtig har lyst til at tænke. Men jeg mener nu stadig, at Røde Kors også gør en utrolig masse godt. At de så nok kunne gøre endnu mere for nogle af de penge, de bruger på dyre huslejer, det kan der jo være noget om...

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!