28.9.09

Tro, håb, kærlighed og klimadebat

Det er nok de færreste, der ikke forlængst har opdaget, at der er meget foks på klima i disse år. De fleste har nok også fundet ud af, at der holdes klimatopmøde i København i december. Og rigtig mange har nok også hørt om, at det ikke kun er naturen, som påvirkes af klimaforandringerne, men også menneskene - ikke mindst verdens fattigste.

Jeg har egentlig været lidt i tvivl om, hvorvidt jeg ville bidrage til klimadebatten her på bloggen. Der er så mange, der har en meget skarpere pen end jeg, og som jeg synes skriver bedre. Men det er jo et emne, der ligger mig meget på sinde, så hvorfor ikke? På den ene side ville det ligne mig dårligt ikke at gøre det, på den anden side har jeg en fornemmelse af, at de fleste er ved at have fået en lille smule klimadebatkvalme efterhånden, og så ville mine ord nok bare øge kvalmen yderligere...
Men det er jo ikke den rigtige indgangsvinkel. For det ER vigtigt med debat, det ER vigtigt, at vi holder fokus, og det ER vigtigt, at vi giver vores mening til kende. Ikke mindst overfor regeringen her i landet.

Hvis du ikke brænder for eller orker at være über-aktiv i demonstrationer, aktioner og politik, eller hvis du ikke har lyst, tid eller mod til at skrive læserbreve, kronikker eller "bare" blogindlæg - så fortvivl ikke. Der er stadig noget, du kan gøre. Og det tager under to minutter. Du kan nemlig elektronisk skrive under på en erklæring om, at du går ind for en retfærdig aftale, der giver verdens fattigste et klimahåb.

Erklæringen lyder:

Kære Statsminister

Husk på dine løfter til verdens fattigste, når du i december 2009 er vært for forhandlingerne om en ny international klimaaftale.
Der skal handles her og nu!
Danmark bør kæmpe for en ambitiøs klimaaftale der:

 • nedsætter den globale CO2-udledning med 80 % inden 2050
 • inkluderer markant øget finansiering til verdens fattigste lande, så de kan tilpasse sig klimaforandringerne
 • giver verdens fattigste lande lettere adgang til ny og bæredygtig teknologi

Jeg går ind for en retfærdig aftale, der giver verdens fattigste et klimahåb!

Skriv under HER - så gør du også en indsats!

Underskriftindsamlingen er arrangeret af Folkekirkens Nødhjælp i forbindelse med Countdown to Copenhagen-kampagnen, og i løbet af de næste par måneder kan det være, du støder på en af kampagnens annoncer:


Tro, håb og kærlighed. Repræsenteret af Christian Stadil, Jooks og Julia Lahme.

6 kommentarer:

 1. Jeg tror, at du kan meget ret i, at folk kan få lidt klimakvalme - fordi der bliver snakket om det hele tiden og konstant. Men på den anden side er det jo vigtigt, at det ikke ignoreres.

  Jeg tror, at det vigtigste nu er vi som forbrugere og individer fokuserer på den rigtige dialog og er i stand til at filtrere alt det ude, som i bund og grund udelukkende er skjulte reklamestunts!

  I min branche har vi stået på tæerne af hinanden for at blive officiel sponsor for COP15 - det blev de røde og gule, der vandt. Men det er jo i grunden temmeligt modstridende, når man tænker på vores CO2-udslip.

  Og der er det jeg mener, at der skal skæres ind til benet, så det kun er den rigtige og seriøse debat, der fokuseres på! Ikke den kommercielle som efterhånden fylder det meste af mediebilledet.

  SvarSlet
 2. >Nille
  Jeg er meget, meget enig med dig! Jeg har hidtil holdt mig mere eller mindre ude af debatten(her på bloggen), men denne her kampagne er ikke kommerciel, den sælger ikke et produkt eller en ydelse - der er blot tale om en opfordring til at lade sin stemme blive hørt. Til fordel for de alt for mange fattige, der ikke selv har muligheden.

  SvarSlet
 3. Det vil jeg straks skrive under på og støtte.

  Men man skal ikke kun støtte de fattigste lande og tro at det er nok. Min logik siger at der vil blive folkevandringer, og hvis man ikke accepterer det og styrer det på en fin, uselvisk måde, så vil vi få den tredie verdenskrig som kommer til at handle om de gode jordstykker. Måske ikke om 10 men om 40 eller 50 år.

  SvarSlet
 4. Godt initiativ. Vi kan ikke fokusere nok paa klimaet. Jeg glader mig over, at der inden for det sidste aars tid er kommet realistiske tal frem i offentligheden.
  I forbindelse med klimakonferencen i Kbh har de rige olielande overbooket hotellerne for at forhindre de mindre lande i at komme til. Spekulationer i forhold til jord og handel med denne er allerede godt i gang, desvarre. Tak for et godt indlag Lotte

  SvarSlet
 5. >Donald
  Du har helt ret! Men jeg synes, det giver god mening at tale de fattiges sag, fordi de velbjergede i den grad forstår selv at råbe op.

  SvarSlet
 6. >Ravheksen
  Velkommen i kommentarfeltet :-) Altid dejligt med nye stemmer!

  Det du fortæller om de rige olienationer gør mig simpelthen så harm - også selvom det ikke kommer som en overraskelse. Desværre...

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!