26.10.09

REGN (mandagstema)


Denne mandags tema er REGN. Billedet er ikke fra oktober - det er ikke en gang fra i år - det er fra en sejltur på Lillebælt i juli ´06, hvor vi blev indhentet af et af disse gigantiske sommerskybrud, som ofte følger med et tordenvejr. Det var varmt, og jeg stod iført højt humør og bare tæer i cockpittet med regnen plaskende mellem tæerne.

Regn har aldrig været noget, som stopper mig. Da min bror og jeg var små, var det allerbedste vi vidste at lege udendørs, når det regnede. Hvem har ikke moret sig med at hoppe i vandpytter? Men hvornår har du sidst gjort det?
Med godt regntøj eller sejlertøj og vandtæt fodtøj - jamen så er regnen jo kun en gave. Og hvem holder ikke af den duft af opfriskning, som følger med et godt regnskyl?

"Der findes ikke dårligt vejr, der findes kun forkerte klæ'r"

Se flere bud på tolkninger af temaet.

39 kommentarer:

 1. Jeg hopper stadig i vandpytter! Men jeg tjekker lige efter om nogen ser mig. Bortset fra, når jeg er sammen med små børn - for så er jeg jo lovlig undskyldt og helt vildt overskudsagtig.

  SvarSlet
 2. Dér har du en rigtig god vinkel på tingene: Man kan -trods regntøjet - se at du smiler. Jeg er ikke sikker på, at jeg kan skimte nogle andre karakteristiske træk i fysiognomien, men smilet er ægte Lotte.

  Nu til en parallel-oplevelse. For 30 år siden stod jeg ved min lyseblå folkevogn og skrabede sne af, da en anden man kom og begyndte at skrabe sne af sin bil. Han brokkede sig over snevejret.

  Jeg tænkte: Den dag, jeg ikke synes at snevejr (i danske mængder) er sjovt, så er jeg blevet for gammel!

  Men sådan er det ikke gået, selv om jeg er pænt oppe i årene: Sidste gang der var 1meter sne i indkørselen var det herligt at stå og skovle store mængder hvidt vand og se hvordan det opførte sig under forskellige former for belastning.

  SvarSlet
 3. Flott tolkning av mandagstema, men jeg liker IKKE regn. Vi har hatt regnvær august, september og starten av oktober. En sammenhengende regnbyge! Den siste uken har vi hatt nydelig høstvær, så jeg måtte i arkivet for å finne bilde til Mandagstema. Merkelig nok startet regnet igjen like etter at jeg postet mitt innlegg.

  Du har linket til gammelt innlegg. Kanskje du skal linke på nytt?

  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlet
 4. Herlig og positivt innlegg. Du har helt rett. Og det er jo nesten heller ikke noe som er bedre enn å gå en lang tur i regnet.

  SvarSlet
 5. Härlig bild. Om det är riktigt varmt på sommaren gillar jag regn. Då kan det kännas härligt uppfriskande och det gör inget om man blir genomblöt för man torkar ju snart igen.

  SvarSlet
 6. Jeg kan nu godt undvære regnen når jeg okser afsted med barnevogn og et par unger, hvoraf den ene bestemt ikke hylder konceptet med regn på en mandag morgen. Specielt ikke lige den morgen hvor mor skal aflevere og man skal cykle ved siden af barnevognen fordi, at mors dyt er på værksted.

  Men regn set indefra i skæret fra stearin lys hylder jeg til gengæld ret så meget.

  Men nu venter mig endnu en trille tur, og regnen støver stadig. Oh well - det går jo alt sammen. Vi bliver jo tørre igen. Men bedst af alt: Vi glæder os ekstra til at komme hjem igen, og dét er jo en bonus i sig selv :-)

  God mandag Lotten.

  SvarSlet
 7. Ja, jo.... jeg har bestemt ikke noget mod regnvejr, heller ikke selv om jeg er udendørs. Men det kommer jo lidt an på hvor meget det regner, om det blæser samtidig og hvor koldt det er. Regn er faktisk mange ting.

  Jeg har lige været nede at handle ind og i dag er vejret absolut pragtfuldt, selv om det regner. Der er sådan en dejlig mild luft.

  SvarSlet
 8. Är man bara riktigt klädd så har regnet ingen betydelse!

  SvarSlet
 9. Kjempeflott innlegg!:-) Regn er ingen hindring for å kose seg ute!

  SvarSlet
 10. Flott bilde! det ser ut som du nyter det, ja! :-D

  SvarSlet
 11. Sejler eller sejlende bankrøver på vej til jobbet???
  Bortset fra det: Du har linket galt. Det er natur, som dukker op! :-)

  SvarSlet
 12. Nu har jeg set det - UPS... ;-(

  SvarSlet
 13. Elsker øsende regnvær...det så frisk ut!!=)

  SvarSlet
 14. Flott bilde og tolkning!!
  Eg er litt av og på med dette regnveret...Synst det er deilig å vere inne når det regnar som verst, men etter nokre dagar med regn har både små og store gost av å komme seg ut i frisk luft. Då er det berre å¨trekke på aseg gode kle og ut i regnet, det er deilig forfriskande, kan faktisk vere spennande og, og så er det jo så deilig å kome seg inn igjen!!

  SvarSlet
 15. Du har jo også den helt rigtige regnjakke på ;-)

  Det kan godt være citatet stammer fra spejderen fra helvede, som en af mine tidligere kolleger sagde, men der nu noget om snakken: det handler ikke om vejret, men om påklædningen!

  SvarSlet
 16. Jeg er helt enig med deg, regn er fresht og gjør godt!

  SvarSlet
 17. Det så kaldt og hustrig ut! ;D
  Bra det ikke finnes dårlig vær! ;D

  SvarSlet
 18. Sikke et fedt og sejt regnvejsbillede :)

  SvarSlet
 19. Min mors yndlingsudtryk :-)

  og dit billede understreger det, du ser så glad ud :-)

  SvarSlet
 20. Haha, sikke et fantastisk billede, Lotte ;-)

  Du har helt ret, "Der findes ikke dårligt vejr, der findes kun forkerte klæ'r" ...

  SvarSlet
 21. Susling, hvor er det godt! Jeg kan også godt finde på det. Lige som at sparke til visne blade, der ligger i bunker. Og der behøver ikke være børn involveret ;-) Selvom det ligesom "legaliserer" de barnlige udfoldelser.

  SvarSlet
 22. Donald, smilet er HELT ægte. Jeg trækker skuldrene op, for at få hænderne i tørvejr, ikke fordi jeg fryser - men det giver et lidt firkantet look, det kan jeg godt se ;-)
  Jeg kan godt lide din indstiling til sne og alder! Og at du ikke er blevet for gammel :-)

  SvarSlet
 23. Randi, je gkan godt se, at det ikke er sjovt, når det regner flere måneder i træk...og der ER da også situationer, hvor jeg ikke synes at regn er så festligt - men det stopper mig ikke.

  Tak for tippet om det gamle link! Det er rettet nu.

  Håber også du får en fin uge.

  SvarSlet
 24. Turid, ikke når man har ordentligt regntøj på i hvert fald ;-) Det er ikke helt så morsomt, hvis man bliver gemmenblødt.

  SvarSlet
 25. Mona, præcis! Jeg kunne ikke være mere enig :-)

  SvarSlet
 26. Majsen, jeg har jo ikke helt de samme udfordringer som du :-D Så jeg kan sagtens sige at der ikke findes forkert vejr...men kan godt se, at det kan være lidt op ad bakke i en situation som den, du beskriver. Godt du alligevel kan se en bonus ved regnen.

  God tirsdag Majsen.

  SvarSlet
 27. Jens, du har jo ret. Regn ER mange ting. Og fx er jeg ikke vildt stor fan af slagregn kombineret med stærk blæst, hvis det er modvind på cykelstien. Eller hvis man skal sove i et telt, der ikke er tæt. Men pointen var jo, at hvis bare jeg er klædt ordentligt på, så lader jeg mig ikke stoppe af regn.

  Og jeg ELSKER duften af fx våd skov efter et regnskyl.

  SvarSlet
 28. Sinneskatten, det er en god ting at have vandtæt tøj og fodtøj i et land som Danmark :-D

  SvarSlet
 29. Spidermama, jeg kan godt komme i tanke om tilfælde, hvor regnen er en ulempe - fx når vi skal arbejde på båden udendørs (slibe rust og male duer ikke sammen med regn) eller hvis man har arrangeret en grillfest - men så er der jo heldigvis andre ting, man kan foretage sig.

  SvarSlet
 30. Linsky, tak :-) Og ja, det var en helt igennem herlig dag!

  SvarSlet
 31. Rimkoger, Randi så det også og jeg fik det rettet :-) Såadn kan det gå, når cookies hjælper en på vej.

  SvarSlet
 32. Linda, jeg kan også godt lide det. Men jeg kan også godt forstå dem, der er trætte af, når det regner i ugevis og måske endda månedsvis. For jeg holder jo også meget af solen.

  SvarSlet
 33. Line, du har helt ret i, at det også kan være rigtig dejligt at være indenfor, når det regner. Min far plejer at sige, at det er godt, husene er hule indeni, når det er rigtigt ruskvejr.

  SvarSlet
 34. Grønlandspost, vist har jeg så ;-) Faktisk er jakken jo ikke særlig velegnet til sejlads (membraner og saltvand du ved), men til det vand, der kommer ned fra oven, er den prima :-D
  Spejderen fra helvede kender vist min far - det er ham, der altid har sagt det til mig, da jeg var lille.

  SvarSlet
 35. Linn Kristine, det var faktisk ikke koldt - jeg forsøgte bare at holde hænderne i tørvejr, derfor er skuldrene trukket op ;-) Og ja, er det ikke bare godt, der ikke findes dårligt vejr? :-D Det var noget, min far altid sagde.

  SvarSlet
 36. Helle K, tak :-D Det var også en superdejlig dag. Måske godt hjulpet på vej af, at jeg var temmelig forelsket den sommer.

  SvarSlet
 37. Lene, udtrykket er også blevet slidt på af min far ;-) Jeg VAR også rigtig glad den dag. Det var den første lange sejltur sammen med kæresten og jeg så nok verden i et temmelig lyserødt skær.

  SvarSlet
 38. Madame, tak :-D Jeg ved godt, det ikke er mig selv, som har taget det - men tænkte det nok kunne bruges til "mandagstema" alligevel.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!