2.11.09

Google adds... godt eller skidt?

Jeg kan ikke blive enig med mig selv. Nogen har alledere opdaget det og kommenteret på det, men jeg er faktisk bare ved at teste Google Adwords her på bloggen. Der er ikke tale om noget permanent. Jeg skriver jo ikke med et kommercielt formål, men jeg var forleden i gang med at rode lidt med mine layout-indstillinger og snublede over applikationen med Google Adsense - og tænkte, at det måske ville være okay at installere den. Så nu giver jeg det lige en chance.

Jeg har jo godt lagt mærke til de små reklamer rundt omkring hos andre bloggere og de generer mig ikke når de ligger i bunden af et indlæg, så man først ser dem, når man er færdig med at læse) - men jeg klikker nærmest aldrig selv på dem. En sjældend gang imellem er der en notits, som jeg synes ser interessant ud og så kan nysgerrigheden da godt få mig til at klikke ind for at se nærmere på sagen. Det er harmløst og måske endda ligefrem en hjælp i nogen tilfælde? Jeg ved det ikke rigtig...jeg er jo selv sådan en, der siger nej tak til reklamer med posten og zapper væk fra reklameblokken, hvis jeg en sjælden gang ser fjernsyn. Jeg kan heller ikke fordrage at lytte til radio med reklameindslag - men her er det jo fordi, det er direkte forstyrrende. Det synes jeg ikke helt, man kan sige om adwords i samme grad. Men jeg funderer fortsat...

Jeg kan virkelig ikke finde ud af, hvad jeg synes om reklamer på min EGEN blog. Jeg har jo ikke en forventning om at tjene penge på det, men måske er der nogen, der kunne have glæde af det? Eller er det kun Google der i sidste ende har en fest?
Hvad mener du? Er det okay? Eller er det snothamrende irriterende? Er du ligeglad? Er det grimt? Forstyrrer det? Er det et skråplan?

Jeg vil blive meget glad for din kommentar, for jeg er i syv sind, og jeg har ingen problemer med at pille dem af igen, hvis stemningen er imod. Så kom fro med din mening :-)

20 kommentarer:

 1. Jeg er nærmest ligeglad, Lotte, men det kunne da være, at der kom en reklame, jeg ville kigge nærmere på. Men fx reklame under dit indlæg, 'AvMinTand:Billig tandlæge,' ville jeg aldrig overlade mine bisser til :-)

  SvarSlet
 2. Jeg har bestemt ikke noget imod det overhovedet. Faktisk har jeg selv prøvet at rode med det, men kan ikke få det til at fungere ordentligt på min super-skurk blog.

  SvarSlet
 3. Såvidt jeg kan se er det kun efter det første indlæg? Så hvis man scroller længere ned, er der ingenting hvilket i praksis vil sige, at man ser de 3-4 links en gang på din blog.

  Set i det lys synes jeg, at det er OK. Jeg bryder mig ikke om blogge, der er klistret til med alverdens gadgets til højre og venstre - det forstyrrer min læseoplevelse. Men selvom jeg nok aldrig ville klikke på dine links, så vil jeg nok grine af, hvordan Google finder en forbindelser - for de bordplader holder den stædigt fast ved ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg syns det er fint med google adds - måske kan du hjælpe mig med, hvordan jeg får lavet nogle på mine to blogs?
  Jeg synes at den måde, som de ligger på hos dig er pænt, ikke skæmmende for indtrykket af din blog som helhed.

  SvarSlet
 5. Jeg kan sagtens ignorere dem og af og til er der altsaa nogen der er ret sjove, for de "laeser" jo hvad du skriver og tilpasser reklamerne til din blog. Det er da smart!
  Jeg synes ikke de er til ehmmm... hvordan staver man til det ord? gene/schene - med andre ord, jeg synes ikke de generer! :)

  SvarSlet
 6. Det gør ikke mig noget - har selv forsøgt at få det på min blog, men der gik fejl i installeringen/godkendelsen, så jeg kan eller ikke få det til at fungere... men lad det da køre en periode, du kan jo altid tage det væk igen.

  SvarSlet
 7. Jeg lser hen over dem - har noteret mig, at du havde noget tandlæge noget, men jeg har aldrig nogensinde trykket på en af dem - hverken hos dig eller hos andre - okay katten har da vist nok engang valgt en reklame ved et uheldigt potetryk.

  Men bortset fra, at jeg selv læser hen over dem, så kan jeg huske, at jeg blev meget forundret over at finde reklamer på din blog, fordi du netop ikke virker som reklametypen - og hvrofor så have dem? - Personlig vil jeg helst selv bestemme alt indhold på min blog - altså bortset fra kommentarerne, som jeg holder meget af.

  SvarSlet
 8. Tjae, hvad mener jeg egentlig. Jeg ser dem og ser dem ikke. Det kommer an på meget. Hvis jeg har noget på hjernen og der lige rammer en reklame forbi, så kan jeg sagtens trykke og klikke og taste. Jeg forstår godt du spørger.

  SvarSlet
 9. Ja mig generer de ikke. Det er iø "Adsense" og ikke "Adwords". "Adwords" er når man selv annoncerer. ;-)

  Jeg kører selv reklamer på min blog og en del andre sites, og det er da rigtigt, at det ikke er noget, man bliver fed af, men lidt giver det da.

  Desuden er annoncerne ofte godt matchet til teksten, sådan at det faktisk kan være nyttigt for læserne.

  SvarSlet
 10. Personligt har jeg det bedst med selv at styre hvad der er på mine sider. Jeg prøvede også en overgang Adwords -havde dem i sidebaren - men pillede det af igen, da det jævnligt var en reklame for en nyreligiøs bevægelse, som tog pladsen op. Det har jeg ikke lyst til at lægge plads til ...
  I bunden af din post kan jeg se fire reklamer: Hvide tænder for kun 290€, Bordplader i store mængder, Kærlighedstest og Kend dit dødstidspunkt ...

  SvarSlet
 11. De er rimeligt uskadelige, men - tag mit synspunkt for, hvad det er nemlig mit - det er en uskik hvis der er reklamer på et sites hovedside øverst.

  Dine reklamer er som Nille siger et stykke nede, så det går an. Men det er bestemt ikke min livret. Jeg har dog grinet ad diskussionen omkring relevansen, hvordan de finder ud af at her skal vi have en reklame for tandrensning, her for bordplader etc.

  SvarSlet
 12. Hmm, dine er det mindste diskrete og gemt af vejen nede i bunden. Jeg er godt nok ikke vild med reklamer og er selv 'reklamefri zone'. Jeg kunne ALDRIG finde på at klikke på en reklame på en blog.

  Men det er din blog, du kan gøre som du vil med den! Jeg læser med, reklamer eller ej ;-)

  SvarSlet
 13. Jeg har haft google ads på min blog i snart et år.
  Jeg havde det meget blandet med det - og ville egentlig fjerne dem nu hvis det ikke var fordi ... Google har gjort det så viseligt at du først får dine betaling når beløbet er oppe på vist nok 100 dollars og så tager det lang tid.
  De første par måneder tjente jeg OK. Ikke overvældende, men OK. Siden jeg tjent 12 kr. om måneden og det synes jeg ikke det er værd.
  Så nu venter jeg på at få nogle penge, så Google ikke har fyldt på min blog gratis. Den dag pengene kommer ind, så fjerner jeg reklamerne igen.

  Ligesom Dorte har jeg haft reklamer på min blog for et eller andet religiøst dommedagsfidus - men det er muligt at spærre for bestemte reklamer - så det var sådan jeg læste det problem.

  Jeg er nok der hvor jeg ikke rigtig ser reklamerne. Jeg tror jeg klikker på en reklame 2 gange på et år. Altså stort set aldrig. Og så ser man dem jo alligevel. Jeg er endnu ikke stødt på en blog hvor det er reklamerne der har gjort om jeg ville læse med eller ej.

  SvarSlet
 14. Du bestemmer jo helt selv - men for mig skæmmer de bloggen. Og reklamerne "læser" dine indlæg, således at der f.ex kommer reklamer for gummistøvler, når man læser dit indlæg om gummistøvler (juli 2008). Jeg ville helt bestemt fjerne dem igen :-)

  SvarSlet
 15. Jeg synes det er helt fint med reklamer - jeg ser dem ikke. Men hvis nu en eller anden har lavet en googlesøgning og finder din blog, så kan det jo godt være, at vedkommende kunne bruge nogle relevante links og det er helt fint med mig.

  Jeg har da også selv overvejet om jeg skulle have reklamer på bloggen. Indtil videre er jeg ikke kommet længere end til overvejelserne. Men hvis jeg gør det, så er det da i håbet om at tjene en lille smule penge - og det kan jeg ikke se noget forkert i. Man bruger jo lang tid på bloggen, så det ville da være fint, hvis man kunne retfærdiggøre det med at man tjente en lille smule penge på det, haha.

  SvarSlet
 16. Nå Lotten! Det bliver svært at få en retningslinie ud af de mange kommentarer. Jeg tror du skal tænke i privat og offentligt website. Hvis du skriver mest om dig selv personligt, så er det nok ikke meget du får ud af reklamerne økonomisk set, og det er (i min optik) ikke ulempen værd.

  Hvis du derimod begynder et "Biologi for Bloggere" website, så kunne det være en god ide med reklamer på en passende position.

  Uanset hvor meget/lidt man ved om emnet biologi, så får vi mere og mere brug for den viden (og du får brug for at have en skrivebloggk).

  :-)

  SvarSlet
 17. Jeg siger selv "nej tak" til reklamer. Men der er meget forskel på reklamer. Jeg handler meget på nettet og nogen gange ser jeg da en reklame der fanger mit øje og så klikker jeg ind på det.... Så længe indholdet på bloggen ikke er forstyrret af reklamer så gør det mig intet. Altså du ved ligesom de der film på tv3, der hele tiden afbrydes af reklamer....

  SvarSlet
 18. Tusind tak for alle jeres inputs!!! Og til jer, der første gang lægger en kommentar her - velkommen til :-)

  Jeg overvejer stadig, men hælder lige nu mest til bare at pille reklamerne af igen.

  SvarSlet
 19. Jeg ser dem slet ikke. Observerer bare, at her er endnu en blog, hvor der skal scrolles lidt mere, før man når ned til forrige indlæg :)

  Jeg forstår slet ikke formålet med de gadgets... Specielt ikke, når man ikke bliver betalt for det :)

  SvarSlet
 20. Nu er de altså pillet af igen. Jeg blev ikke rigtig overbevist om, at jeg synes de hører til her på min blog - jeg bryder mig jo heller ikke om, at der er for meget, der stjæler opmærksomheden fra indlæggene. Så ud til højre med annoncerne igen.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!